Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

pistole Fengda

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1861 • Stránka 17 z 125 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 125
  • Odpovědět s citací

Re: pistole Fengda

Příspěvekod Martin Jursa » 22 bře 2008, 13:06

Batyskaf píše:
Martin Jursa píše:
ZDE.NECK píše:Ještě jeden dotaz dobře toto jsem zkusil je to fakt že při dostříknutí mi to neodfoukne jenomže mě to dělá i když jedu bokem na papír rovnou dlouhou linku tak to místama prskne.může to být třeba špatně naředěnou barvou?Já ji ředím v pistoli.naliju do kalíšku ředidlo do toho barvu a protřepu.Dík za pomoc

Natiahni si do striekacky jeden diel farby, potom natiahni 2-3 diely riedidla, natiahni striekacku vzduchom do maxima a pretrep. Az potom davaj farbu do pistole.
To ako ty miesas farbu, to je to najhorsie, co mozes urobit.

Jenže,když Ti bude barva v pistoli delší dobu stát,tak se Ti stejně začne oddělovat od ředidla (podle toho,jakýma barvama stříkáš a ředíš),takže podle mě je nejlepším způsobem probublávat barvu,před každým použitím pistole.Mi osobně stojí barva v pistoli někdy hodinu i dvě,takže jí pak promíchávám takhle.

Treba davat do pistole vzdy primerane mnozstvo a tu minimum co zostane, ked mas prestavku len vystreknut von a prestreknut kvapkou riedidla. V striekacke ti nariedena farba moze vydrzat aj roky. Staci ju len pretrepat a davas do pistole. Nie je nutne davat do pistole vela farby, naco aj? Ved to je uplne zbitocne. Niekdy dokonca nedavam ani nadonku a farbu len kvapnem do otvoru na nadobku (Triplex II)
Pouzivam GSI a tie sa aj tak neoddeluju.
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Skalka » 22 bře 2008, 14:20

Martin Jursa píše:Treba davat do pistole vzdy primerane mnozstvo a tu minimum co zostane, ked mas prestavku len vystreknut von a prestreknut kvapkou riedidla. V striekacke ti nariedena farba moze vydrzat aj roky. Staci ju len pretrepat a davas do pistole. Nie je nutne davat do pistole vela farby, naco aj? Ved to je uplne zbitocne. Niekdy dokonca nedavam ani nadonku a farbu len kvapnem do otvoru na nadobku (Triplex II)
Pouzivam GSI a tie sa aj tak neoddeluju.

No já třeba používám barvy Modelmaster a pokud dělám různé efekty,či opravuju atd atd,tak se sedání barvy nevyhnu,navíc pokud stříkám větší plochu třeba,tak mezi nástřikem jednotlivých vrstev pistoli nečistím.Takže nevidím důvod čistit a bohužel mi barva vždycky sedne. Na druhou stranu není problém vzít a naředěnou barvu slít zpátky do lahvičky s barvou,ředidlo barvě nijak neškodí (SIGA 6006),takže jí lze i přiředěnou použít klidně i za rok.
Hotovo:
CzAF Mi-24V 0815 1:35
F-4E Phantom II 1:32
F-16CJ Block52 1:32
MiG-21MF 1:32 Bechyně 9. slp #9712
MiG-23MF 1:32 #7183 České Budějovice 1993
Honza Skalka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ZDE.NECK » 22 bře 2008, 15:40

Díky za rady.Budu to dělat tou sříkačkou.Nezašpiním si ale flašku s ředidlem? a když to tam nechám nezaschne když je dole v té stříkačce otvor? takže ty když dostříkáš a zbude ti barva natáhneš ji zpět do stříkačky?
ZDE.NECK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 22 bře 2008, 16:55

ZDE.NECK píše:Díky za rady.Budu to dělat tou sříkačkou.Nezašpiním si ale flašku s ředidlem? a když to tam nechám nezaschne když je dole v té stříkačce otvor? takže ty když dostříkáš a zbude ti barva natáhneš ji zpět do stříkačky?

ked budes natahovat farbu, tak striekacku neponaraj celu, ale len koncek. Potom ho len utries do handry a mozes rychlo natiahnut riedidlo. Takto sa ti vobec neuspini.
A ked dostriekam a zostane mi farba v nadobke, tak ju len vytiahnem nazad a dam do flasky.
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 22 bře 2008, 18:47

Martin Jursa píše:
ZDE.NECK píše:Díky za rady.Budu to dělat tou sříkačkou.Nezašpiním si ale flašku s ředidlem? a když to tam nechám nezaschne když je dole v té stříkačce otvor? takže ty když dostříkáš a zbude ti barva natáhneš ji zpět do stříkačky?

ked budes natahovat farbu, tak striekacku neponaraj celu, ale len koncek. Potom ho len utries do handry a mozes rychlo natiahnut riedidlo. Takto sa ti vobec neuspini.
A ked dostriekam a zostane mi farba v nadobke, tak ju len vytiahnem nazad a dam do flasky.

A čo tak použiť opačný postup - najprv riedidlo a až potom farbu - takto zaručene nedôjde k zašpineniu riedildla ... :-D
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fíkus » 22 bře 2008, 19:23

Něčí starosti bych chtěl mít ...
A kde je Fifinka...?
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... okou%C5%A1
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=121&t=23403
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... t=Frydrych
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=24595
viewtopic.php?f=58&t=30564&start=0
Fíkus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 22 bře 2008, 20:00

Hansi píše:
Martin Jursa píše:

A čo tak použiť opačný postup - najprv riedidlo a až potom farbu - takto zaručene nedôjde k zašpineniu riedildla ... :-D

najskor potrebujem vidiet v akom stave rozriedenia je farba a k tomu si dotahujem riedidlo. Ale ono je to uplne jedno. Riedidlo sa aj tak nezaspini.
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ZDE.NECK » 26 bře 2008, 18:42

Díky za všechny postřehy.Ta pistole mě přivede do hrobu nevím jestli je to rukama nebo pistolí.Chvilku stříká tlustou stopu chvilku tenkou chvilku prskne a teď mi zase nejezdila jehla kde může být problém.Jehla se občas nezasouvala.Díky za postřehy
ZDE.NECK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fiba » 01 dub 2008, 10:38

Ahoj, chci se yeptat jestli je možné jednoduše přestavět pistoli fengda BD-203 z trysky 0,2 na trysku 0,3...Vím že tu někdo říkal že to nejde, ale ptal sem se v rootře a napsali mi toto: Dobrý den,
Včera nám přišlo zboží a dnes jsme to zkusili vyměnit a je to možné. Pokud budete mít tedy zájem, udělejte na webu objednávku na pistoli 203 a do poznámky prosím napište, že ji chcete s tryskou 0,3. Já si ji tu zatím nechám stranou pro Vás rezervovanou.
Tak mě zajím jestli to opravdu bude funkční. Dík za rady. Fiba
fiba

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 01 dub 2008, 11:31

Jasně že to jde, jen musíš mít jehlu, trysku a kryt trysky stejného průměru (možná u Fengdy stačí trysku a kryt, ale rezervní jehla není nikdy na škodu :) ) Vzhledem k cenám náhr. dílů by neměl být problém koupit a vyzkoušet nebo ještě lépe koupit ještě jednu pistoli s jinou tryskou a pak stačí přehazovat pistole. BD-203 se běžně prodává v provedení jak s 0,2 tak 0,3 tryskou (mám 0,3). Z vlastní zkušenosti můžu říct, že s 0,3 nastříkáš to samý co s 0,2 a při tom je menší nebezpečí ucpání.
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fiba » 01 dub 2008, 11:45

Díky moc! Jdu si pro 0,3 :-)
fiba

• Odpovědět s citací

Re: revell vzduchova flasa

Příspěvekod kubco » 04 dub 2008, 11:49

newiete mi neikto z vas povedat ako dlho vydrzi tlakova flasa revell jumbo ?? priblizne ale nie na kolko modelov ale ako dlho by vydrzala v kuse striekat ?? hmm
http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=55009
kubco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 04 dub 2008, 19:36

vydrží nic... vetsinu vystříkas na ničem...
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod StaniModelar » 06 dub 2008, 14:36

Lidi moze sa fengda supnut do hydroxidu sodneho?luhu Potrebujem ju precistit na 100%
Moje modelky na FB :)

https://www.facebook.com/groups/858245070947955/
StaniModelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 06 dub 2008, 14:42

aceton...
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

PředchozíDalší