Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pistole Harder & Steenbeck (H&S)

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1559 • Stránka 17 z 104 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 104
  • Odpovědět s citací

Re: Pistole Harder & Steenbeck (H&S)

Příspěvekod Janko » 28 zář 2009, 20:09

Po prečítani tohto vlákna som sa rozhodol kúpiť Infinity a pred pár dňami som dostal ako dar Revell master class professional a tak neviem či sa mi ešte oplati investovať do tej infinity.Zaujímalo by ma ako je na tom ta darovaná pištol Revell.Nechcem ju skúšať z dovodu ak by som ju chcel predať a kúpiť inú.
Poradte.Staviam moderné liet. 1/72+nejaké dopraváky 1/144.Ďakujem.
Janko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLingO » 28 zář 2009, 20:27

ak dokazes predat toho revella za cenu za aku kupis infinitu tak nevahaj ani sekundu

revell nie je zly ale infinity neprecura :-D
"You can't have too small of a chip." - Michael Rinaldi
KLingO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pooky » 28 zář 2009, 20:33

Ale na druhej strane ak je to jeho prva pistol je ta revell vybornym riesenim.... revelly su v podstate super pistole ktore su trochu mimo modelarskeho zaujmu kvoli pomerne velkym tryskam....co sa ale nehovori je to ze ihly su dvakrat brusene takze aj s tryskou 0,5 nastriekas podstate jemnejsie veci ako by si cakal....ja by som si nechal revella...a v pripade ze nie....by som ho kupil.... :-D Inak revella mam ale vario....doteraz slape ako hodinky a to uz ma nejaky rocik za sebou...akze aj z dlhodobeho hladiska je to vlemi odolna konstrukcia, navyse s bezproblemovym dostatkom nahradnych dielov.
Naposledy upravil pooky dne 28 zář 2009, 20:34, celkově upraveno 1
pooky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Krengor » 30 říj 2009, 20:10

Ahoj,

potřeboval bych poradit ohledně výběru pistole. Uvažuju o H&S protože Iwaty jsou pro mě dost drahé a já bych rád pistoli do do max 4k Kč. Raději bych byl, kdyby se vešla do 3k, ale když by byl důvod koupit dražší, proč ne.
Do hledáčku mého výběru se dostaly, po přečtení několika článků (vč. tohoto o 26 stranách), tyto dvě:

H&S Evolution Two in One
H&S Infinity Two in One

Prozatím u mne vede Infinity. Její plynulá regulace a doraz jehly, popřípadě distanční nástavec na práci podle pravítka se mi hodně zamlouvá. Bohužel u ní se mi nelíbí průměr 0,15mm (kdyby byla solo s 0,4 a ne 0,15, jdu do solo rovnou).
Evolution má lepší menší průměr, ale zase postrádá regulaci a dorazy jehly, ale je zase levnější.

Chystám se stavět železniční modely v H0, tzn 1:87. Problém je s výběrem trysky, resp. jejím průměrem. Dle mého (laického) názoru bych používal 0,4mm na plochy a na větší detaily 0,2mm (0,15mm v případě Evolution). Podle mě by ale stačila jedna tryska 0,3mm na vše.

Chystám se používat syntetiky Agama, popř Revell či Humbrol. V případě 0,15mm trysky se dost bojím, že se to bude ucpávat v případě méně jemné barvy.
Uvažoval jsem též o stříkání pomocí CO2. Na jiném foru jsem se však dočetl, že je to náchylné na nečistoty (typu olej, mazivo), které se dostane při tlakování do lahve. Chci se totiž zbavit nepříjemného hluku, který více či méně prostě obtěžuje (mě je to vcelku jedno, ale byl bych s tím asi vyhozen na "dvůr" přítelkyní).

Potřeboval bych tedy toto:
1) Poradit pistoli na tento můj uvažovaný způsob a styl stříkání?
2) Mám se obávat ucpání trysek průměru 0,15mm v případě použití výše zmíněných barev?
3) Mám se obávat nějakých nečistot při stříkání CO2?
4) Jde to vůbec nakombinovat, pistole H&S + výše zmíněné barvy + CO2?

Jsem v tomto oboru prakticky začátečník. Ale když už si něco budu kupovat, chci aby mi to vydrželo dlouho a bylo to co nejvíce kvalitní za relativně malý peníz.

Děkuju za reakce.
Krengor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Novio* » 31 říj 2009, 00:48

Tak s pistolí ti asi moc neporadím. Sám vlastním Evolution two in one a naprostá spokojenost i když mi trochu chybí ten doraz, ale dneska se tuším prodává převážně evolution silverline, která doraz má: http://www.modelar-vanouch.cz/index.php ... t=cat_11_1 .
Jinak stříkám pomocí 6kg CO2 bomby a naprostá spokojenost, je to naprosto tiché a taky čisté. Ono se to plní na místě, kde plní CO2 láhve třeba i pro potravinářství, takže možnost, že by se tam dostal nějaký bordel je minimální a mě se ještě nic takového nestalo.
Jo a humbrolky atříkám 0.2ml tryskou bez problémů (pokud tam nemám žmolek ze zaschlé barvy), ale co jsem četl, tak u infinity je to celkem problém, protože tyto barvy mají poněkud hrubší pigment.
Zatím postaveno: Tiger II. Porsche
Novio*

• Odpovědět s citací

Příspěvekod gongo » 31 říj 2009, 14:22

Tak já jsem si koupil Evolution Silverline. Předtím jsem používal Fengdu BD-130E s 0,2 a 0,3 tryskou. Používám Gunze H i C. Tady jsou moje postřehy:
1. dost špatně se čistí, vyčistil jsem ji Purisolem od Agamy a na druhý den když jsem nalil barvu začalo to v nádobce bublat. Jehla jezdila v pohodě ono se to ucpalo někde uvnitř. Musel jsem to celé vykoupat v Purisolu.
2. Když jsem stříkla s Gunze C a měl jsem doraz skoro úplně zašroubovaní abych mohl stříkat tenké linky barva neustále zasychala na jehle a ucpávala trysku. Musel sem úplně vyšroubovat doraz a tlakem 3 bar ji profouknout. Nepomohlo ani zředění barvy ani přidání zpomalovače schnutí Mr.Retarder. Proste když jsem 2 až 3 nestříkal tryska se hned ucpala.
Takovéhle veci se mi o Fengdy nestávali, takže mám z toho divný pocit.
Obrázek
gongo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jumojumo » 31 říj 2009, 18:05

gongo: to bublanie bolo sposobene tym, ze si pistol slabo dotiahol a netesnila.
"Spolu s Nemcami by sme boli neporaziteľní!"

J.V.Stalin

"Bojová slepice se nesmí bát ničeho!"

kpt. Tůma
jumojumo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod gongo » 31 říj 2009, 19:21

a jako kde se ju špatně dotáhl. Všechno bylo přitažené jak má být.
Obrázek
gongo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pooky » 31 říj 2009, 19:26

gongo píše:Tak já jsem si koupil Evolution Silverline. Předtím jsem používal Fengdu BD-130E s 0,2 a 0,3 tryskou. Používám Gunze H i C. Tady jsou moje postřehy:
1. dost špatně se čistí, vyčistil jsem ji Purisolem od Agamy a na druhý den když jsem nalil barvu začalo to v nádobce bublat. Jehla jezdila v pohodě ono se to ucpalo někde uvnitř. Musel jsem to celé vykoupat v Purisolu.
2. Když jsem stříkla s Gunze C a měl jsem doraz skoro úplně zašroubovaní abych mohl stříkat tenké linky barva neustále zasychala na jehle a ucpávala trysku. Musel sem úplně vyšroubovat doraz a tlakem 3 bar ji profouknout. Nepomohlo ani zředění barvy ani přidání zpomalovače schnutí Mr.Retarder. Proste když jsem 2 až 3 nestříkal tryska se hned ucpala.

Silverline ma trysku 0,25mm... a tu gunze ju upachvaju.....0,3 je v pohode. Neurobis s tym nic...nieje to chyba pistole. Skus striekat tamiye, tie idu uplne bez problemov
pooky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 31 říj 2009, 19:58

a hlavně bych to moc nečistil purisolem, určitě si to nevysušil naprosto dokonale a tak si myslím že ti to rozvrtal Purisol, Purisol barvu odstranuje, ne ředí (na takovéhle čistění Mr.Color leveling thinner)
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod WertixBVC » 31 říj 2009, 21:09

Ako hovori pooky, 0.3 mm je tak akurat. Ono pre syntenticku mensi priemer nema zmysel. 0,25 mm je hranicna , ale pri takomto priemere rychlo zaschne. Tie mensie priemery su urcene skor na vodu alebo na atrament. Taka infinity, to je uplne jemna na kreslenie. Preto ma taky nadstavec. To neje ani modelarska pistol, to je skor maliarska air brushka. Kto pozera superopravovnu na discovery, tam takou kresli Chip Fooze, to je presne nato stavana .A zase 0,4 mm je dost hruba . 0,3 alebo malo vidana 0.35mm su idealne. A mne presne naopak zaschina fengda 0.3 mm a dost rychlo. A to nehovorim, ze mam vyoseny zavit a ked dam kryt ledva pretlaci farbu. Bez krytu fuka normalne. Tomu sa hovori cinska presnost :cry: . Uz len najst cas na vyskusanie novej tamky :lol:
WertixBVC

• Odpovědět s citací

Příspěvekod gongo » 01 lis 2009, 08:18

pooky píše:
gongo píše:Tak já jsem si koupil Evolution Silverline. Předtím jsem používal Fengdu BD-130E s 0,2 a 0,3 tryskou. Používám Gunze H i C. Tady jsou moje postřehy:

Silverline ma trysku 0,25mm... a tu gunze ju upachvaju.....0,3 je v pohode. Neurobis s tym nic...nieje to chyba pistole. Skus striekat tamiye, tie idu uplne bez problemov

určitě to není 0,25 ale 0,2. Jak je to s Vallejo ty jdou v pohodě?
Obrázek
gongo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Juraj Dzúr » 01 lis 2009, 08:37

v akom pomere si mal nariedenu farbu ked sa ucpavala tryska?
Juraj Dzúr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod StanoZH » 01 lis 2009, 10:32

gongo píše:
pooky píše:

určitě to není 0,25 ale 0,2. Jak je to s Vallejo ty jdou v pohodě?

Práve pre to som ostal u XF-Tamyiackich farieb. Úplne bez problémov pri 0,25 tryske, sem-tam umytie predku ihly štetcom od zaschnutej farby, ale len vtedy, keď už nejdú na tenko, nejaké gunze , ale málo, a Vallejo už vôbec nie, maximálne aj tie Air čo mi ostali používam len na štetec.
Žiar nad Hronom
StanoZH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod gongo » 01 lis 2009, 11:19

redliner píše:v akom pomere si mal nariedenu farbu ked sa ucpavala tryska?

Přesně nevím ale bylo to už hodně řídký a plus ještě retarder a vždy to uschlo na jehle a následně to ucpalo trysku. Když jsem jsem foukal H Gunze tak to nedělalo, jenom při té C černé.
Obrázek
gongo

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1559 • Stránka 17 z 104 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 104

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna