Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Kompresory

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2672 • Stránka 156 z 179 • 1 ... 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159 ... 179
  • Odpovědět s citací

Re: Kompresory

Příspěvekod Barret » 09 úno 2019, 15:43

Tak to (CO flasa) zrovna moc prenosné nie je. Alebo je a mas malo vzduchu. A musis stale plnit. A obcas dojde zrovna ked to potrebuješ Btw. Ten maly kompresor (1,5 L nadoba) mi odporucal predajca, vraj je to ich najpredavanejsi. V kazdom pripade, cokolvek z toho je dobra volba a splni svoju ulohu
dokončené 2023:
n/a

pracujem na / rozvŕtané:
- Le Superbe, 1:150, Heller
- MiG-23MF "Čert", 1:72, R.V.Aircraft
Barret

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 09 úno 2019, 18:22

Jestliže je požadavkem přenosnost, tak ledničák je bohužel špatná volba. Nádoba už to moc neovlivní, i ten s malou váží 17 kg. Mám taky ledničák. ale trvale pod stolem. Kdybych ho měl přenášet, vozit na chatu apod., tak radši koupím nějakou Fengdu.
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maedre » 13 úno 2019, 14:48

InDoSeK2 píše:To bude spíš problém s regulátorem tlaku. Zrovna mám dva bokem v práci, tak na ně mrknu, jestli by šly a kdyžtak se ozvu. :wink:

Díky za tip. Dal jsem tam jiný regulátor a už to funguje, jak má ;-I
Maedre

• Odpovědět s citací

Příspěvekod worms » 31 bře 2019, 20:52

Chci se zeptat, zda je u nás nějaká solidní firma, která se zabývá servisem kompresoru Revell. Mám kompresor Revell Omega a začal mne zlobit, nejde pořádně natlakovat, i když mu nastavím vyšší tlak, tak z něj nevytáhnu tlak odhadem vyšší, než tak 1, 1,5 bar. Sice se s ním zatím dá stříkat, ale jen se slabým tlakem. Nikde jsem nezjistil, že by někde profukoval, tak nevím, kde je problém. Byl jsem s ním hodně spokojený, tak bych u něj raději nechal udělat repas, než kupovat nějaký levný čínský.
worms

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 03 dub 2019, 02:55

Proč píšeš, že výstupní tlak je odhadem max. 1-1,5baru? Na výstupu toho kompresoru máš přece manometr, tak bys měl vidět přesně, jaký máš nastavený výstupní tlak. A ten kompresor ti vypne, i když má natlakováno jen na takto nízký tlak?
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 03 dub 2019, 06:59

Oleje v něm máš dost? Zkusil jsi sundat nebo vyčistit filtr sání?
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod worms » 04 dub 2019, 15:39

Píšu to proto, že to poznám, jak fouká, tu jde o to, že když mu přidám na manometru třeba na 3 bar, tak poznám, že výstupní tlak nemá tyto hodnoty. Kompresor se prakticky již nevypíná, jede v kuse a má takový slabý výkon. Než si kupovat nový kompresor, radši bych tu Omegu nechal někde spravit, nebo repasovat, protože ji mám tak kolem 15 let, jsem na ni jednak zvyklý a vyhovuje mi. Asi tak nějak. :)
worms

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 04 dub 2019, 18:59

No nevím, dost si protiřečíš.
Podle toho, jak to popisuješ, ot vypadá, že kompresor není schopen dodat/stlačit dostatečné množství vzduchu, když jak píšeš, to nikde neuniká. Pak, jak už bylo napsáno, je potřeba zkontrolovat vstupní filtr kompresoru. Je-li ten v pořádku a do kompresiru jde dost vzduchu, je problém přímo v kompresoru. Hodně pochybuju, že tyto alejové kompresory "ledničáky" někdo opravuje/repasuje. Těleso kompresoru bývá i nerozebiratelné. Můžeš jedině zkontrolovat hladinu oleje. Má-li tedy kompresor dost vzduchu na vstupu, ale není schopen natlakovat ani tu malou tlakovou nádobu, je téměř jistě vadný ten kompresor jako takový. Na kolik barů ti tlakovou nádobu dokáže max. natlakovat?
Tím protiřečením mám na mysli to, že píšeš, že na manometru nastavíš 3 bary. To by ale znamenalo, že kompresor na tento vyšší tlak tlakuje. Jak to tedy je?
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod worms » 04 dub 2019, 21:24

No je to tak, že otáčím ovládačem, zvedá se mi na manometru hodnota, třeba ukazuje 2,5 bar, ale z pistole nasucho jde mnohem nižší tlak, to poznám. Třeba 1 bar, tak odhadem.
worms

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 05 dub 2019, 00:04

Aha....tak pak ale musí být problém jinde, než v samotném kompresoru. Když v tlakové nádobě je tlak vysoký, nastavíš ho vysoký i na výstupním regulátoru tlaku, ale z připojené hadičky už ti jde jen málo vzduchu pod malým tlakem, vypadá to na vadný regulátor výstupního tlaku vzduchu.
Abys to ověřil, chce to demontovat výstupní regulátor, místo něj našroubovat je šroubení s hadičkou a pak uvidíš, jaký budeš mít výstupní tlak. Jen bych na tu hadičku připojil pro jistotu raději nějakou starší airbrushku, či klidně jen místo regulátoru nějaký kohout na uzavření a ověřit potom výstupní tlak vzduchu jen otevřením kohoutu. Bez toho regulátoru by tam mohl být tlak třeba i 10 barů, podle toho, jak je nastaven automatický regulátor řídící tlakování nádoby, tak aby jsi si náhodou nějak nepoškodil svou "oblíbenou" airbush pistoli.
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod worms » 05 dub 2019, 13:57

Jo, dík, zkusím to (:)
worms

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bazilisek » 07 dub 2019, 12:48

.....zkusím štěstí ještě tady, než to odvezu do servisu.
Mám dvoupístek TOGARE je to stejný jako fengda a nebo orlík.

Mám problém že když ho pustím, tak jede v pořádku a bez potíží, ale když připojím pistoli a tím musí kompresor plnit vzdušník, tak se taky nic neděje, do doby než natlakuje necelé 2Mpa.
Potom se začne ozývat nepřerušovaný pravidelný děsivý kovový zvuk jak když pístek naráží do hlavy, mám strach ho v tomhle stavu nechat jet dál a tak ho vypínám.
I po rozmontování jsem na nic nepřišel membrány v hlavě jsou měněné cca čtyři měsíce zpět.....tak nevím.
Má někdo podobnou zkušenost?
Jako poslední dokončeno...
ObrázekObrázekObrázekObrázek

http://www.youtube.com/watch?v=xCS7CBcH ... re=related
bazilisek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Vrána » 08 dub 2019, 23:23

[Já mám Orlík a podobný kovový zvuk mě taky jednou vyděsil. Po dlouhém hledání jsem zjistil, že jsem #-o a mám málo dotažený dva šroubky na hlavě. Po dotažení pohoda. Jinak jestli naráží pístek-vlastně membrána na něco kovového ta to ještě může být tím, že tam něco schází nebo je přehozené. Podívej se do plánku co máš ke kompresoru nebo ho najdeš na třeba tady https://www.airbrush-potreby.cz/Nahradni-dily-ke-kompresorum
Jarda "Havran" Vrána Model Klub Křenovice
po roce dokončeno:F4U-1A Corsair, Tamiya
na dlouho rozestavěno:Airacobra P-39 (AH636, s/n.206343)
Jarda Vrána

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dider » 09 dub 2019, 16:42

Barret píše:Za mna rozhodne olejovy. Nedávno som prešiel z klasiky na olejovy ma to len jednu chybu. Ze som to neurobil uz davno.

Je rozhodne menej prenosny (tazsi) no neuveritelne tichý (podstatne ked robim doma v noci) takmer ho nepocut. Stary bol dobry, no pripominal zvukom v noci trabant.
Pokial ide o funkčnosť, oba splnia co treba. Ale komfort u olejoveho je daleko lepší.

Toto bola moja volba
https://www.pk-pro.de/WERTHER-Compressor-SIL-AIR-20-D

Tak dakujem, je doma a ja sa tesim na prve pouzitie.

https://www.pk-pro.de/WERTHER-Compresso ... -A-schwarz
WIP: Mig 21 1/48 Eduard

HOTOVO
F-14A 1/48 Tamiya viewtopic.php?f=6&t=147907
EA-18G 1/48 Italeri viewtopic.php?f=6&t=145122
Mig-29 GWH 1/48 viewtopic.php?f=19&t=138116&start=15
L-29 Delfin ASR Eduard WE 1/48 viewtopic.php?f=6&t=133326
Mig-21MF ASR Eduard WE 1/48
dider

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Barret » 09 dub 2019, 17:11

Prajem vela spokojnych hodin s airbrushom.. daj potom vediet prve dojmy. Moje asi 3 mesiace pouzivania -absolutna spokonost. Tichucky, skoro nepocut, tlak stabilny.. lahle ovladanie. Najskor som bol prekvapeny kolko oleja som tam nalial, celu prilozenu flasku, cca 0,5l... ale prevadzka je uplne super.

Odoslané z SM-G960F pomocou Tapatalku
dokončené 2023:
n/a

pracujem na / rozvŕtané:
- Le Superbe, 1:150, Heller
- MiG-23MF "Čert", 1:72, R.V.Aircraft
Barret

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2672 • Stránka 156 z 179 • 1 ... 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159 ... 179

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna