Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pistole Harder & Steenbeck (H&S)

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1559 • Stránka 16 z 104 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 104
  • Odpovědět s citací

Re: Pistole Harder & Steenbeck (H&S)

Příspěvekod Tomáš Smetana » 08 zář 2009, 16:24

Na Pilsenu jsem pořídil tu samou plus konečně kompresor, ten ledničák už jsem nemohl vydržet(ale odmakal si [-o< ).......už jsem vyzkoušel a kvalitka teda :P
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Tomáš Smetana

• Odpovědět s citací

Příspěvekod WertixBVC » 11 zář 2009, 18:42

Je v Kosiciach nieaky predajca tychto pistoli? Resp v okoli
WertixBVC

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 11 zář 2009, 19:53

WertixBVC píše:Je v Kosiciach nieaky predajca tychto pistoli? Resp v okoli

Je, sú dokonca až dvaja - jedným z nich je PHK a druhý predajca sa nachádza na Krivej ul. v podnikateľskom centre.
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod WertixBVC » 11 zář 2009, 20:28

A na krivej sa ta firma ako vola? Toto ma nenapadlo. V PHK som sa pytal len na kompresory, a nedrzia. Dikes
WertixBVC

• Odpovědět s citací

Příspěvekod venco » 12 zář 2009, 09:37

Jakub Vilingr píše:
Chmell píše:Až na ten lak mám stejný postup. Misím si to vedle někde zkusit abych dal na to pozor až pojedu na ostro. Jak dlouho si to nechal proschnout (vrstvy mezi dalším nástřikem)?

Před lakem to bylo 48 hodin. Před lakováním nechávám model vyschnout většinou minimálně 2 dny i když pracuju s gunzema. Předchozí vrstvy jsem stříkal většinou po jednom, to znamená jeden den surf, další stříbrnou, další preshading a šedivou a pak za 48 hodin lak. Takže o uchvátání tady nemůže bejt řeč...

stiahnute zo stránky gunze sanyo
Mr. COLOR LEVELING THINNER
Položky T106,T108

Ředidlo pro barvy GUNZE SANGYO AQUEOUS HOBBY COLOR, Mr.COLOR, WEATHERING COLOR a Mr.METAL COLOR a přípravků Mr.SURFACER, Mr.RESIN PRIMER SURFACER A Mr.BASE WHITE. Používá se k ředění těchto barev a přípravků.

Ředění tímto ředidlem zlepšuje slévání barvy na povrchu modelu, zlepšuje lesk a hladkost povrchu. Barva, ředěná tímto ředidlem schne pomaleji než barva ředěná ředidlem Mr.COLOR THINNER. Ředění ředidlem Mr.COLOR LEVELING THINNER spolu s přidáním přípravku Mr.RETARDER MILD výrazně zlepšuje vlastnosti barvy při nátěru štětcem.

Ředidlo lze rovněž použít k odstranění starých nebo špatně provedených nástřiků a nátěrů provedených barvami a přípravky Gunze.

Pozor! Každý nástřik nové vrstvy barvy nebo tmelu oživí vrstvu předchozí!
venco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Steinar » 21 zář 2009, 10:11

http://revmodelaruv.wordpress.com/2009/ ... ilverline/

Něco málo o rozborce pistole Evolution Silverline
Steinar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pooky » 21 zář 2009, 16:46

Ihlou dopredu??? Ja ju vytahujem smerom dozadu....a az potom demontujem trysku...takto podla mna hrozi ze si nedas pozor a ovela lahsie ju ohnes...
pooky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Steinar » 21 zář 2009, 18:00

pooky píše:Ihlou dopredu??? Ja ju vytahujem smerom dozadu....a az potom demontujem trysku...takto podla mna hrozi ze si nedas pozor a ovela lahsie ju ohnes...

Dopředu ji vyndávam proto, že ten bodel co na ní se se mi aspoň nedostane do zadku pistole víc, než je potřeba... o ohnutí jehly se nebojim... to se může stát kdykoli, ale většinou je to rukama
Steinar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod WertixBVC » 21 zář 2009, 19:04

No mas pravdu, aj ja vytahujem dozadu.Ale sa mi dost casto stane , ze zasvinim farbou aj ine casti pistole. Mozno je to mojim onicom chromaxom (fengda) . Neviem ako to je u H&S . Ale fakt je, ze u lacnych je to srubovanie trysky dost nachylne. Dokonca mi praskla tryska ked som cistil pistol airbrush cleanerom od Revelu. Teda zozral mi kov, co som sa cudoval. Ale tak to snad nehrozi u H&S , ktoru si planujem kupit, ked nato dosetrim :)
WertixBVC

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pooky » 21 zář 2009, 19:20

WertixBVC píše:No mas pravdu, aj ja vytahujem dozadu.Ale sa mi dost casto stane , ze zasvinim farbou aj ine casti pistole. Mozno je to mojim onicom chromaxom (fengda) . Neviem ako to je u H&S . Ale fakt je, ze u lacnych je to srubovanie trysky dost nachylne. Dokonca mi praskla tryska ked som cistil pistol airbrush cleanerom od Revelu. Teda zozral mi kov, co som sa cudoval. Ale tak to snad nehrozi u H&S , ktoru si planujem kupit, ked nato dosetrim :)

Vela veci sa da eliminovat spravnym postupom pri cisteni.....pistol pred rozobranim este treba nechat par krat prebublat....na ihle toho vela uz potom nezostane.....
pooky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod WertixBVC » 21 zář 2009, 19:49

Ja som so pistol najprv vycistil , prefukol , vytiahol ihlu a dal cleaner vyfukal. A tryska letela von. Tak neviem no. A tiez ked dam kryt, tak mi nechce fukat, slaby tlak, som to cistil vsetkym moznym a aj tak nemam tlak. A ked dam kryt dole fuka normalne. To su tie lacne. Som to pral aj v ultrazvukovej pracke a nic.
WertixBVC

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 22 zář 2009, 08:40

Steinar píše:
pooky píše:Ihlou dopredu??? Ja ju vytahujem smerom dozadu....a az potom demontujem trysku...takto podla mna hrozi ze si nedas pozor a ovela lahsie ju ohnes...

Dopředu ji vyndávam proto, že ten bodel co na ní se se mi aspoň nedostane do zadku pistole víc, než je potřeba... o ohnutí jehly se nebojim... to se může stát kdykoli, ale většinou je to rukama

Vytahnout jehlu dopredu doporucuje v manualu kazdy vyrobce, prave kvuli zaneseni pistole bordelem. Nema to s ohnutim jehly nic do cineni, to je v rukou kazdeho z nas :grin:
Navic bych chtel videt cloveka, ktery by ohnul pri demontaci trysky u H&S jehlu. To by snad ani ten nejvetsi levak nedokazal :shock:
Dokončeno:555.0153 KHKD, 477.043 ČSD, Z1.39456 KHKD
Na stole: 477.004 ČSD
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pooky » 22 zář 2009, 08:45

Ondřej Nadrchal píše:
Steinar píše:

Vytahnout jehlu dopredu doporucuje v manualu kazdy vyrobce, prave kvuli zaneseni pistole bordelem. Nema to s ohnutim jehly nic do cineni, to je v rukou kazdeho z nas :grin:

Ako to mi chces povedat ze po kazdom cisteni rozoberies pistol tak aby si musel demontovat trysku ked ju len potrebujes vycistit???? nieje jednoduchsie vytiahnut ihlu zo zadu, ocistit ju a dat naspat a nie demontovat celu pistol???? Ako to potom riesis u srobovacich trysiek??? najpr ju potiahnes dozadu, odskrutkujes trysku, potom vytlacis von..?? A naspat zase tak ze vlozis ihlu vpredom, jemne zasunies, das trysku a zase dotlacis??? po kazdom striekani???? :)
pooky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KLingO » 22 zář 2009, 08:46

Ondrej: no ak mu vypadne z ruk na dlazbu :-D (ja mam nastastie pod stolom lino, takze sa len zapichla)

pooky: no ja to absolvujem tak raz za 3 striekania medzi tym preplachujem iba cleanerom od tamky
"You can't have too small of a chip." - Michael Rinaldi
KLingO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 22 zář 2009, 09:03

pooky píše:......
Ako to mi chces povedat ze po kazdom cisteni rozoberies pistol tak aby si musel demontovat trysku ked ju len potrebujes vycistit???? nieje jednoduchsie vytiahnut ihlu zo zadu, ocistit ju a dat naspat a nie demontovat celu pistol???? Ako to potom riesis u srobovacich trysiek??? najpr ju potiahnes dozadu, odskrutkujes trysku, potom vytlacis von..?? A naspat zase tak ze vlozis ihlu vpredom, jemne zasunies, das trysku a zase dotlacis??? po kazdom striekani???? :)

Pistoli rozebiram tak po peti strikanich, kdy ji jen proplachnu a profouknu. Pistole H&S maji tak jednoduche sejmuti korunky s tryskou, ze je to daleko jednodussi nez tahat celou jehlu zadem. Proste sejmu korunku s tryskou, jehlu povytahnu dopredu, otru, zasunu zpet a po nasroubovani korunky s tryskou zase postrcim na doraz a utahnu.
Pokud tahas jehlu dozadu, otre se vsechen ten humus o tesneni jehly a pokud neni teflonove, tak brzy odejde.

KLingO píše:Ondrej: no ak mu vypadne z ruk na dlazbu :-D (ja mam nastastie pod stolom lino, takze sa len zapichla)

Jeste ze to nebylo do nohy :grin:
Dokončeno:555.0153 KHKD, 477.043 ČSD, Z1.39456 KHKD
Na stole: 477.004 ČSD
Ondřej Nadrchal

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1559 • Stránka 16 z 104 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 104

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna