Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Kompresory

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2672 • Stránka 149 z 179 • 1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 179
  • Odpovědět s citací

Re: Kompresory

Příspěvekod AldaK » 03 říj 2017, 18:26

Marder píše:Promiň, ale tvůj dotaz měl zaznít zde: viewtopic.php?f=19&t=2976&hilit=ledni%C4%8D%C3%A1k nebo, pokud by si to přečetl, tak odpověď by si zde mohl nalézt bez dotazu.

Pravda. To jsem nějak přehlídnul.

Jinak díky všem, hlavně Rendovi za článek. Ještě tedy rozvinu diskuzi v sekci ledničák + tlakovka.
Průměrný lepič. Převážně frogař.
AldaK

• Odpovědět s citací

Kompresor

Příspěvekod Michal Vicjan » 25 pro 2017, 11:14

Dobrý den. Uvažuji o koupi tohoto kompresoru- Mini Air Compressor (Piston Type) AS-188. Nemá někdo zkušenosti? Našel jsem ho na bazaru.... Byl by to pro mě první kompresor, takže netrvám na tom aby to byla nějaká extra kvalita- stejně se zatím s plastikařením zatím seznamuju a bylo by škoda pořizovat drahý kompresor pro pár spatlaných modelů:).
To až třeba příště. Jinak mi je jasný že budu potřebovat ještě hadici na spojení kompresor-pistole. S tou můžu počítat tak 3 stovky?
Díky, Michal
Michal Vicjan

• Odpovědět s citací

Re: Kompresor

Příspěvekod petr21 » 25 pro 2017, 11:43

Pokud se ti ho podaří sehnat a rozumnou cenu tak do toho urcite jdi. Fengdy pouziva spousta modelaru a vetsinou si moc nestezuji ze by na nich neco odeslo. Ale radeji si ho prevezmi osobne a poslechni si jaky ma zvuk. na tom se pozna hodne. Hadici bez rychlospojky sezenes i za min nez 300.
Nikdo není dokonalý, i ho*no má svoje mouchy
petr21

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomcat » 26 pro 2017, 21:58

Ahoj , taky si ho chci pořídit, ale potřeboval bych poradit nějakou dobrou pordejnu,
tomcat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petr mikloš » 27 pro 2017, 13:54

Máte někdo zkušenost s tímto kompresorem? https://www.euronics.cz/kompresor-gude- ... 087/#popis Díky
petr mikloš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petr21 » 27 pro 2017, 17:05

kompresor bez vzdušníku není na modely moc vhodný.
Nikdo není dokonalý, i ho*no má svoje mouchy
petr21

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Stanley-cz » 27 pro 2017, 19:52

petr mikloš píše:Máte někdo zkušenost s tímto kompresorem? https://www.euronics.cz/kompresor-gude- ... 087/#popis Díky
Sice cena je skoro 2x vetsi, ale kompresor se vzdusnikem, strikaci pistole s plnenim z vrchu. Neber pistoly s plnenim ze spoda ( neni to airbrush, ale spis fixirka) a hlavne ti tam poradi.. Euronics bych v tomhle smeru velkym obloukem obesel..

http://airbrushcentrum.cz/kategorie/air ... 4hhacnqqo1

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk
Stanley-cz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lukin.zap » 06 led 2018, 21:54

Zdravím!

S modelařením jsem teprve nedávno začal, takže úplný profík ještě nejsem, ale pár modelů už mám za sebou. :) Pomalu začínám uvažovat nad airbrushem, co se týče výběru pistole mám celkem jasno, ale problém začíná u kompresoru. Bydlím v bytovým baráku co má až příliš "papírové" zdi - když soused kýchne nebo se směje u televize, tak to jde parádně slyše... Proto si dělám starost ohledně hlučnosti kompresoru a rád bych nějaký co běží relativně "potichu" a zatím se bojím, abych z tohoto důvodu neskončil u něčeho podobnýho jako ta sada od Revellu. Ta ale, jak jsem se tu všemožně dočetl, moc doporučovaná není... Máte někdo nějakou radu, případně nápad, jak tento "problém" vyřešit???

Díky moc za jakoukoliv pomoc [-o<
lukin.zap

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 06 led 2018, 22:00

Proč? Víceméně modelářský kompíky jsou určeny pro použití v obývaných prostorech, jsou vcelku tichý.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lojza4 » 06 led 2018, 22:13

no s tou hlučností je to relativní, mám fengdu 186 a manželka s ním moc ready není, na návštěvě u kolegy jsem kompresor neslyšel ani když sem ho měl u nohy - typ nevím nicméně cena okolo 10tis rozhodla že žena si musí zvykonut.

pokud potřebuješ něco hodně tichého, hledej i tady na fóru informace o ledničácích
"Ne každý, kdo je dnes na straně Ukrajiny, je rovnou demokrat a sám hrdina jak oni...
Ale kdo je v té válce na straně Ruska, je normální bezectná k***a bez výjimky"
Jan Hřebejk
lojza4

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lukin.zap » 06 led 2018, 22:28

lojza4 píše:no s tou hlučností je to relativní, mám fengdu 186 a manželka s ním moc ready není, na návštěvě u kolegy jsem kompresor neslyšel ani když sem ho měl u nohy - typ nevím nicméně cena okolo 10tis rozhodla že žena si musí zvykonut.

pokud potřebuješ něco hodně tichého, hledej i tady na fóru informace o ledničácích
Renda píše:Proč? Víceméně modelářský kompíky jsou určeny pro použití v obývaných prostorech, jsou vcelku tichý.

Ok, díky moc! Ještě jsem tu našel něco ohledně stříkání pomocí CO2. A po přečtení jsem nad tím začal uvažovat. Nějaký zkušenosti s CO2 láhvema mám z paintballu a jak jsem tak koukal, tak to chce láhev, redukci, hadici a pistoli... Na ty moje 2-3 modely okolo 1/72, 1/48 by to asi stačilo a o hluk bych se nemusel starat... Ale ještě budu hledat dál.
lukin.zap

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 06 led 2018, 22:33

Kamarád nádobu má a super. Dělá letadla 1/72. Jinak ledničkový kompresory ani neslyšíš. Ta Fengda je hlučnější, ale moc není slyšet, taky ji mám a nikdo neprotestuje.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod patrikk » 08 led 2018, 15:09

Tak já nedávno pořídil Orlík s nádobou, což je vlastně stejné, jako dělá Fengda. No a protože bratr má taky Orlíka, leč asi 5 let starého, můžu porovnat. Kompresory jsou vzhledově trochu jiné, některé díly asi dodal někdo jiný, po těch letech. Co bych ale vypíchnul nejvíce je, že novej kompresor je o hodně, opravdu o hodně tišší. Až mě to překvapilo, není to o moc hlasitější, než notebook v plném výkonu :shock:
patrikk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martinslovak » 23 led 2018, 19:09

Pánové, nemátě někdo zkušenosti s nákupem "pseudolednicového kompresoru" (tj. olejový, max 40 dB) na jakémkoliv českém e-shopu?
Vzhledem k tomu, že se poslední dobou dostávám k modelařině většinou v noci, tak sháním nějaké tipy - ať už na e-shop, tak na konkrétní typ.
Bohužel nejsem jeden zezdatných techniků, takže si doma těžko něco vyrobím sám....

Předem díky za info.
martinslovak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Arest » 23 led 2018, 19:44

Tenhle eshop http://airbrushcentrum.cz/kategorie/olejove-profesionalni/48 vesměs všichni chválí a doporučují.
Arest

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2672 • Stránka 149 z 179 • 1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 179

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna