Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Stříkací pistole

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 471 • Stránka 15 z 32 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 32
  • Odpovědět s citací

Re: Stříkací pistole

Příspěvekod martinkus » 28 úno 2009, 14:02

majklMA píše:Nedávno som kúpil z Luckymodel Mr. Procon Boy Double Action PS-264 za 2tisícky aj s dovozom. Používam ju iba krátko ale moje prvé dojmy su asi takéto: -prekvapila ma jej dosť velká hmotnosť, ale problem mi to pri striekaní nerobí. Použitý material a celkové prevedenie je kvalitné. Je výborne vyvážená, perfektne sadne do ruky. (teda aspoň mne) Doteraz som používal Triplex ale s touto pištolou sa mi pracuje ovela pohodlnejšie. Čo sa týka striekania, tryska má priemer 0,3mm , tenké hady a flaky nie je problem striekať. V porovnaní s triplexom pracuje s nižším tlakom a prekvapila ma nízka spotreba farby. Používam ju velmi krátko, ale zatial maximálna spokojnosť. Zatial som používal iba triplex, neviem ju preto porovnať s inými značkami. Ale na niejakom zahraničnom fore som sa dočítal že pištole pre Gunze a Tamiyu vyrába tá istá firma čo montuje Iwaty. Ak je to pravda, snáď je to určitý príslub kvality... (niesom preborník v angličtine ale aspoň tak som to z toho članku pochopil...)

Tiež zvažujem kúpu tejto pištole na LUCKYMODEL,práve preto sa na ňu pýtam. Ja ale xcem asi PS-267. Kedže sa vyrábajú v jednej firme (Iwaty, gunze a tamky), nemal by byť ani problém s nahradnými dielami. Čo vy na to??
martinkus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Byzanth » 28 úno 2009, 20:30

zdravim trochu sa hanbim za svoju otazku ale zaujima ma to... aky je rozdiel medzi jednocinnou a dvojcinnou pistolou?

+ chcem sa opytat ci mate niake skusenosti s WERTHER AB300 viem ze sa tu riesili nahradne diely tak ako to dopadlo atď.
Byzanth

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 28 úno 2009, 21:56

S náhradnými dielmi na Tamiyu a ani Iwatu nie je problém. Rovnako nebude problém asi ani s pištoľami Gunze, dováža ich Eduard.
Práve som trochu testoval a porovnával novú Iwatu HP-CH s Tamiyami HG-95A a HG-SF 08B - výsledky sú úplne rovnaké ...
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mirdo » 10 bře 2009, 22:31

zdravím,
brouzdal jsem po netu a objevil tohle:
http://www.modely.biz/modelova-zeleznic ... brush-set/
nemáte s tím někdo zkušenost?
hledal jsem tady něco o téhle pistolce ale asi málo a nenašel a tak se ptám...líbí se mi hlavně ta rychlá výměna......
mirdo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 10 bře 2009, 22:40

Já bych do plastu nešel. Řekl bych, že jsou to vyhozený prachy. Za něco málo přes litr se dají sehnat pistolky kovové a s tryskou 0,3mm nastříkám téměř vše co s 0,2 a poměr výkon-cena je jasný.
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 10 bře 2009, 23:06

Presne tak, všetky tie plastové pištole sú dobré tak na dve veci ...
Skutočne doporučujem kúpiť kvalitnú, kovovú pištoľ - vyplatí sa. Za 50€ dnes kúpiš Fengdu 180, s tryskou priemeru 0,25 mm, mikroreguláciou tlaku vzduchu, teflonovým tesnením ...
Cenový rozdiel je zanedbateľný ...
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr P. » 18 bře 2009, 23:18

Prosím vás máte někdo zkušenost nebo víte něco bližšího o pistolích MIOL? Viděl jsem to na netu v inzerátu, ale vypadalo to jako Fengda ( podobná pistol i krabička) tak jestli nejde o nějakej podfuck. Prý je to "profi" pistol, cena je 2200kč. Dík za příspěvky.
Petr
Petr P.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod oliver » 26 bře 2009, 16:40

Zdravím,
dopředu se omlouvám, pokud je to tu někde zmíněno, pročetl jsem celé téma, tak se mi to možná ztratilo. Můj dotaz zní: je možné koupit někde pistoli Fengda (nejlépe asi 130E, kterou bych chtěl koupit) v Praze? Hledal sjem na netu, všechno to jsou bud eshopy nebo mimo prahu. Ale možná jsem jen opravdu špatně hledal. Budu vděčný za každou radu. Díky a hezký den všem.
oliver

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MilanHS » 26 bře 2009, 16:47

Zkus to tady:
http://www.praha.rooya.cz/
Milan HOS

Rozestavěno:
Royal Canadian Navy Sea King, 1/48
Merkava MBT 1/35
Su - 27 FLANKER 1/48

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
MilanHS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 26 bře 2009, 19:45

Petr P. píše:Prosím vás máte někdo zkušenost nebo víte něco bližšího o pistolích MIOL? Viděl jsem to na netu v inzerátu, ale vypadalo to jako Fengda ( podobná pistol i krabička) tak jestli nejde o nějakej podfuck. Prý je to "profi" pistol, cena je 2200kč. Dík za příspěvky.
Petr

Pištoľ MIOL je presne to isté, čo Fengda 180 (iba nápis na boku je iný), jednu mám doma - dostal som ju ako darček, cena 50 €.
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod monsignore74 » 05 dub 2009, 22:09

Zdravím.Pročítal jsem si forum a nejsem si jist jestli jsem dostal odpověď na svou otázku.Takže bych se rád zeptal.Chci si koupit novou pistoli a nejak se nemužu rozhodnout.Stavím letadla 1/72 a v tomto neřeším finance,zatím mám tryplex a uvažuju o nekolika typech - H&S Infinity Two in One,Badger 360 SF,Sotar 2020 případně se nabraním i jiné.Můžete prosím poradit????
monsignore74

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Baranec » 05 dub 2009, 22:22

doporučuju infinty kvalitní pistole za dobrou cenu
mám ji od vánoc a sem s ní víc než spokojenej :) :)
dají se s ní stříkat nejmenší flíčky a hádky takže na 72ky určite dostačující
Honza Baranec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 05 dub 2009, 23:09

monsignore74 píše:Zdravím.Pročítal jsem si forum a nejsem si jist jestli jsem dostal odpověď na svou otázku.Takže bych se rád zeptal.Chci si koupit novou pistoli a nejak se nemužu rozhodnout.Stavím letadla 1/72 a v tomto neřeším finance,zatím mám tryplex a uvažuju o nekolika typech - H&S Infinity Two in One,Badger 360 SF,Sotar 2020 případně se nabraním i jiné.Můžete prosím poradit????

Po 14. rokoch používania môzem doporučiť striekacie pištole Tamiya - a to buď Tamiya HG, alebo Tamiya HG SF (Super Fine).
Sú to špičkové striekacie pištole, zopár postrehov a hodnotenie od Andrewa Dextrasa nájdeš tu:
http://www.missing-lynx.com/reviews/oth ... tamair.htm
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod foxbat » 06 dub 2009, 08:30

No, pokud máš doma už triplexe, toho bych si ho nechal na laky, surfa a tak. A na precizní prácičku bych si koupil buď Infinity SOLO (0,15mm tryska) nebo Tamiyu či Iwata.

Osobně jsem vybral Infinity. Jednak byla citelně levnější a hlavně mě dostal design a 0,15mm tryska. Dělám taky jen 72 a s tímhle už si troufnu na všechny kamo -1mm hádek no problemo. Kamarád má Iwatu a taky si ji nemůže vynachválit.

Pokud ti opravdu nezáleží na financích, výběr máš velký a určitě neprohloupíš, ať koupíš kteroukoliv.
Musel jsem to napsat!!!!

Zdeněk Pomajbík

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
foxbat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomas Madej » 07 dub 2009, 09:11

Zdravim chcel by som sa opytat objednal som si Sil-Air AB300 Airbrush W3 0,3mm:pištoľ AB300 je celokovová, nezávisle dvojčinná - horné plnenie farby - gravitačný systém - šróbovacia tryska 0,30 mm - pripojenie vzduchu 1/8" - regulácia miešania farby - nerezová tryska a ihla - teflonové tesnenie - objem nádobky 7ml, nastaviteľný doraz ihly.Je to moja prva pistol takze je to pistol len na zaciatky doteraz som maloval len stetcom tak moze byt staci mi to?? ta pistol bude napojena na lednicak s ovzdudnikom a regulatorom.Diki za vase nazory.
Tomas Madej

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 471 • Stránka 15 z 32 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 32

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna