Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Sidolux

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1209 • Stránka 14 z 81 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 81
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomas Turek » 12 črc 2007, 09:43

Hellcat píše:Buáááááááááááá. Já to snad neseženu. V tej drogožce maj jenom leštěnky. :cry: :cry: :cry:

Hellcate neztrácej hlavu a hlavně na etiketě nehledej napsáno "akrylový lak" ten se tam už dávno nevyskytuje....takže ony ty leštěnky jsou to pravé co scháníš :D

http://www.sidolux.pl/index.php?c=wyswi ... =42&znak=2
Tomáš "Turkys" Turek
SPL Liberec
Tomas Turek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 12 črc 2007, 10:04

Hellcat píše:Buáááááááááááá. Já to snad neseženu. V tej drogožce maj jenom leštěnky. :cry: :cry: :cry:

.... nekecej, jdu tam, jsem od toho minutu, červený uzávěry tam byly nejmíň čtyři ..... jestli neříkáš něco jinýho, odstraňovač je oranžovej ...
"nejdůležitější je si vybrat stranu" a pak už je to jen o počasí
DOSKOČIL MICHAL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellcat » 12 črc 2007, 10:06

Tomas Turek píše:

Hellcate neztrácej hlavu a hlavně na etiketě nehledej napsáno "akrylový lak" ten se tam už dávno nevyskytuje....takže ony ty leštěnky jsou to pravé co scháníš :D

Fakt? Můžete to někdo potvrdit?
If the facts don't fit the theory, change the facts.

Albert Einstein
Hellcat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomas Turek » 12 črc 2007, 10:09

Hellcat píše:Fakt? Můžete to někdo potvrdit?

věř mi..jestli je na tom napsáno lesk bez leštění, má to červený uzávěr, nápis SIDOLUX a určení pro PVC nebo Plovoucí podlahy je to on...mrkni se na ten odkaz co jsem dával,tam je to vyfocený..heslem je ono LESK BEZ LEŠTĚNÍ
Tomáš "Turkys" Turek
SPL Liberec
Tomas Turek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 12 črc 2007, 10:11

Hellcat píše:
Tomas Turek píše:

:grin: tak poněkolikáté, hlasuju pro Turkyse a potvrzuju .... :lol: fakt ho tam maj a je to ono, já to tím dělám ....
"nejdůležitější je si vybrat stranu" a pak už je to jen o počasí
DOSKOČIL MICHAL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellcat » 12 črc 2007, 10:25

DOSKOČIL MICHAL píše:
Hellcat píše:
Tomas Turek píše:

:grin: tak poněkolikáté, hlasuju pro Turkyse a potvrzuju .... :lol: fakt ho tam maj a je to ono, já to tím dělám ....

Ježiš já sem ale vemeno. Kluci moc děkuju a omlouvám se. Když já sem hledal to co sem dával na začátku Kubrt a ten má na té flašce lak. Tak hurá pro něj. A ještě jednou díky. :flower: :D

Albert Einstein
Hellcat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 12 črc 2007, 12:35

No jo chce to číst pozorně a celou diskuzi :grin: , už se to tu psalo, že na novým balení není nápis akrylový lak. Já používám ten na náhrobky (staré balení se zeleným vrškem aby se to nepletlo :lol: ) a v pohodě. Vždyť ty moje modely jsou vlastně taky takový pomníčky :-D . Ideální je ředit ho tamiyáckým akryl ředidlem.
Naposledy upravil Milan Holzapfel dne 12 črc 2007, 14:07, celkově upraveno 1
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellcat » 12 črc 2007, 12:39

Milan Holzapfel píše:No jo chce to číst pozorně a celou diskuzi :grin: , už se to tu psalo, že na novým balení není nápis akrylový lak. Já používám ten na náhrobky (staré balení se zeleným vrškem aby se to nepletlo :lol: ) a v pohodě. Vždyť ty moje modely jou vlastně taky takový pomníčky :-D . Ideální je ředit ho tamiyáckým akryl ředidlem.

Jo jo. Já sem to tu pročítal pořádně, ale zmínka o tom, že je to leštěnka mi prostě unikla. No holt se stane. :D

Jinak postupy jak s ním pracovat mám prošlý. Jak z Kubrtovo webu, tak odsud. Teď už ho jen koupit a vyzkoušet. :D

Albert Einstein
Hellcat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MilanHS » 31 črc 2007, 07:43

Tak jsem se nechal zlákat a zkusil jsem SIDOLUX naředil jsem ho ředidlem Tamiya X-20A cca 70:30 v prospěch Sidoluxu a první dojem byl super ale po chvilce se to začalo srážet a upchávat pistoli. Dokonce se mi to i hůř čistilo z pistole. Jaký používáte tlak a jaký poměr s ředidlem. Díky Milan
MilanHS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 31 črc 2007, 08:29

MilanHS píše:Tak jsem se nechal zlákat a zkusil jsem SIDOLUX naředil jsem ho ředidlem Tamiya X-20A cca 70:30 v prospěch Sidoluxu a první dojem byl super ale po chvilce se to začalo srážet a upchávat pistoli. Dokonce se mi to i hůř čistilo z pistole. Jaký používáte tlak a jaký poměr s ředidlem. Díky Milan

Počkej počkej..., není náhodou X-20A ředidlo na syntetiky??
"První, kdo namaloval kokardu na křídlo letadla, byl svině..." (Pierre Clostermann, Velký Cirkus)
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Kadlec » 31 črc 2007, 08:41

Ne je to na akryly.Jinak pistoly čistim lihem a v pohodě.Stříkám tlakem 0,8 a neředim.Ředim jenom když přidávám matnou bázi.
Jarda Kadlec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod novakow » 31 črc 2007, 08:42

George9 píše:
MilanHS píše:Tak jsem se nechal zlákat a zkusil jsem SIDOLUX naředil jsem ho ředidlem Tamiya X-20A cca 70:30 v prospěch Sidoluxu a první dojem byl super ale po chvilce se to začalo srážet a upchávat pistoli. Dokonce se mi to i hůř čistilo z pistole. Jaký používáte tlak a jaký poměr s ředidlem. Díky Milan

Počkej počkej..., není náhodou X-20A ředidlo na syntetiky??

ne není. na syntetiky je X-20
Vojta Novák, KPM ZNOJMO
Hotovo: Spitfire Mk.Vc (Eduard 1/48), Silbervogel (Takom 1/72)
Shelf of shame: 20+
Běžte radeji lepit...
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
novakow

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 31 črc 2007, 08:50

Ne ředidlo na syntetiky (emaily) má označení X20. Na akryláty je opravdu X20A (A=acryl).
To MilanHS: zajímavé, mě se to zatím nestalo a to jsem zkoušel různý poměry ředění. Pistole se dá vyčistit lihem nebo Cleanluxem (od stejného výrobce jako Sidolux). Srazilo se ti to až v pistoli nebo mimo v kalíšku (stříkačce) při míchání. Nestříkal jsi před tím barvy nebo laky od GSI řady C nebo nečistil jsi před tím pistoli nitroředidlem? Obojí spolehlivě Sidolux sráží.

Ha Jarda a Nowakov byli rychlejší :-D
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod George9 » 31 črc 2007, 09:01

Tak to pardon, já že používám jen X-20 na syntetiky, Tamyiácký akryly ředím Mr. Color, tak mi to jen něco připomínalo...
"První, kdo namaloval kokardu na křídlo letadla, byl svině..." (Pierre Clostermann, Velký Cirkus)
George9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MilanHS » 31 črc 2007, 10:22

Ne stříkal jsem jen Sidolux Camo musela být zavadlá nechávám min. 3 dny, sráželo se to až na jehle a začaly lítat bílé spíš vlásky než kousky a na stěně kalíšku to pak udělalo něco jako blánu na kakau.
Nevím čím to je mám tu ještě Model master Gloss Clear Lacquer Finnish No.2016 a originál ředidlo No.2018 to dělá moc pěknej povrch ale ta cena.
MilanHS

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1209 • Stránka 14 z 81 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 81

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna