Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nákup modelů ze zahraničních serverů!

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2059 • Stránka 130 z 138 • 1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 138
  • Odpovědět s citací

Re: Nákup modelů ze zahraničních serverů!

Příspěvekod Gloton » 19 srp 2020, 18:57

Martin Černý 'Černoch' píše:Ono to bude asi kus od kusu. Projel jsem Hobby easy , několik výrobců a vyjma pár kusů ve slevě jsem u běžného našel lepší nebo stejnou cenu u MN. Myslím že se z toho dělá zbytečná bublina, co zase zakážou nebo jak nevýhodný to bude. Raději podpořme domácí prodejce. (:)

Ovšem třeba u doplňků, jako jsou lepty, hlavně atd. v měřítku 1/35 je cenový rozdíl obrovský.
Např. lepty Voyager, které na MNmodeláři stojí 750,-, vyjdou na Hobby Easy na 500, lepty co stojí na MNmodeláři 310,-, vyjdou na Hobby Easy na 200,-. A když mají na Hobby Easy tyto doplňky v nějaké akci, jsou tam ještě podstatně levnější. A obdobné je to s lepty ET model atd, hlavněmi, resinovými doplňky atd.atd.
MN modelář je tedy dražší o 50% !!!!!!! A to je sakra rozdíl.
Doplňky jsou v tuzemských eshopech stále velice drahé, jednoznačně se je vyplatí nakupovat v cizině a nevidím žádný rozumný důvod, připlatit si 50% navíc u tuzemského prodejce.
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peteru » 19 srp 2020, 19:14

To Horrido: az budou japonsti vyrobci stanovovat specialni ceny pro Cesko, mozna tady budes platit za japonske modely nizsi ceny. Nevim, jake speciality shanis, ale spousta nejen auto modelu je na car-model-kit.cz, ceny misty jeste nizsi nez u Mn-modelar.

Jinak, z me zkusenosti jsou japonske modely v Cesku levnejsi nez v Nemecku, napr. Rakousko je jeste drazsi.

Nechapu, proc brecis, ze musis platit DPH za modely mimo EU. Ber to tak, ze ceny, ktere vidis na japonskych webech jsou bez DPH, stejne je to v USA a jinde. Kdybys tam zil, budes platit vyssi ceny. Ja pamatuji, kdy jsme v EU nebyli a DPH mi domerovali i za nakupy z Anglie a jinych evropskych zemich. Sice se nakupovalo za nizsi ceny, ale zase byl opruz s doplacenim DPH. Jsme cleny EU, ta si chrani vnitrni trh (i nas), aby vyrobky domacich vyrobcu nebyly automaticky o 19% drazsi oproti mimoevropske konkurenci.

Mne nevadi doplatit tu samotnou DPH, vadi mi debilní zpusob jejiho vymahani a vypalne Ceske poste. Pokud by byl system automatizovany a jenom by mi se zasilkou prisla vyzva k doplaceni DPH prevodem na ucet celnikum, bylo by to bez problemu.
peteru

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peteru » 19 srp 2020, 19:22

To Gloton: tak si k tem jejich cenam pripocti DPH a postovne a ten rozdil nebude 50%

Pred 20 lety jsem delal co tyden jednu objednavku ze zahranici (HLJ, Hobbysearch, Hobbyeasy, Greatmodels, atd), za posledni rok mam 2 objednavky ze Spotmodel, Spanielsko, protoze se mi nechtelo cekat na momentalne vyprodane polozky.
Od doby, co se rozjely mn-modelar a car-model-kit, nemam potrebu neco shanet venku
peteru

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 19 srp 2020, 19:33

Když tu čtu o té Poště- ty peníze skončí ve státní kase.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod romanmig » 19 srp 2020, 21:07

JoseFxx píše:
romanmig píše:Je to proste vysoko koncepčne náročná práca, tak prečo nezaplatiť pošte a colníkom za "ich námahu"... :-&(

Pokud jde balík přes poštu 120 tak celník jediné co vidí je papír od celního delkaranta, který je samozřejmě zamětnanec pošty. A jen pošta na základě cenovky na balíku rozhoduje, zda balík zadrží či ne.

To je jasné.
Ja som reagoval na Vašov príspevok ohľadom poplatku 9 Eur.
Keď som pred 7-10 rokmi takto chodil na preclievacie oddelenie v KE, tak som okrem DPH pošte platil poplatok 3,5 Eur.
Asi za to, že som pendloval od jedných dverí ku druhým (to celé 2x) a ešte z najvyššieho podlažia na prízemie dole po schodoch vyplatiť colný dlh a naspäť hore.
Košičania to poznajú.
Takže nakoniec viac fyzickej námahy som mal rozhodne viac ja než poštárka čo buchla dve pečiatky a dala mi papier pre Colné odd.
No a za to som im platil. (:)
Predám: Knihy, publikácie - AmmoMiG, 4+, Mustang , Doplnky Tankograd 1/72

Rozostavané: MiG-9, F4U-1D
Dokončené: Jak-100, A6M2 1/48
romanmig

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 20 srp 2020, 00:37

peteru píše:To Gloton: tak si k tem jejich cenam pripocti DPH a postovne a ten rozdil nebude 50%

Pred 20 lety jsem delal co tyden jednu objednavku ze zahranici (HLJ, Hobbysearch, Hobbyeasy, Greatmodels, atd), za posledni rok mam 2 objednavky ze Spotmodel, Spanielsko, protoze se mi nechtelo cekat na momentalne vyprodane polozky.
Od doby, co se rozjely mn-modelar a car-model-kit, nemam potrebu neco shanet venku

To je pravda, pak bude rozdíl přibližně "jen" 29%, poštovné zaplatím přibližně stejné tam i tady.
A když zůstaneme u těch mnou popsaných doplňků, o nějakých 20-25% levněji než v tuzemských eshopech je nakoupím i z Německa z MBK, kde ostatně nyní nakupuji nejčastěji, a se zákaznickou slevou 10%, kterou tam mám, jsou jejich ceny, až na výjimky, znatelně nižší u většiny zboží.
Mě osobně právě u MNmodeláře vadí to, že nemají nějaký bonusový systém pro stálé zákazníky, např. jako mají v MBK, kde je to jasně dané a odstupňované podle objemu nákupů. Je to dobrý způsob, jak si zaháčkovat zákazníky, kteří nakupují dlouhodobě.
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Horrido » 20 srp 2020, 09:43

Peteru:

Speciální ceny? No mám dojem, že když vyjde individuální nákup v zahraničním maloobchodě, plus zaslání kolem zeměkoule a dokonce plus místní zlodějna s DPH stále levněji než nákup v našem maloobchodě, tak je něco špatně. Ale možná je to jenom můj dojem. Ano, někde jsou ještě dražší než u nás. No a co jako?

Američani při nákupu připočítají k ceně místní VAT běžně, tak nevím. Sazba DPH v Japonsku je 10% a zároveň nemají povinnost udávat cenu bez DPH a s DPH. Jestli mají pro zahraniční odběratele opravdu cenu nižší o 10% jsem nezkoumal. Ale třeba u takového Ford Mustang GT4 by ta sazba dělala 315 Jenu, což je 65 korun. Tak nějak předpokládám, že si těch 10% pro zahraničního nakupujícího hodí do zisku. Ale možná ne, možná jim stačí nižší zisk a více prodaných kusů. Japonci jsou divní :)

Názor že EU chrání trh a nás, je opravdu mimo mé chápání. Nepřestává mne udivovat jak se lidé lehce smíří se zlodějnou a ještě si ji i "racionálně" vysvětlí. Nechrání nic, od určité hodnoty dovozu dokonce náklady na výběr daně překračují příjem z daně. Dovozce a prodejce je plátce DPH. Má daň na vstupu a daň na výstupu, ty dvě hodnoty se od sebe odečítají. DPH je daň z přidané hodnoty - a přesně tu dovozce/prodejce státu odvede. Proč by měl být o nějakých 19% dražší než mimoevropská konkurence? To nechápu. Mimochodem třeba ta Plaza Japan je maloobchod. Předpokládám, že mají zisk, maloobchodní ceny a nakupují za velkoobchodní ceny. A předpokládám že i naši prodejci nakupují za velkoobchodní ceny ne?

Takže ten Ford Mustang GT4 od Tamiye. I když ceny autíček jsou u nás celkem rozumné. 3150 Jenů cena, 1750 Jenů poštovné. Celkem 4900 tedy 1019 Korun. MN modelář, cena 999 Korun, poštovné a platba 97 Korun. Celkem tedy 1096 Korun. Takže nechat si poslat jeden model z JAPONSKA, vyjde levněji než si ho nechat poslat z Prostějova.

A třeba lodě to je kapitola sama o sobě. Kolik tady stojí plechy ani nemá cenu mluvit. Jak už někdo napsal, to jsou i Němci levnější. Chápu, že se to moc neprodává, ale pak je správný přístup ceny snížit, ne je udělat dvojnásobné. :) Yukikaze od Tamiye, 1200 Korun z Japonska, 1702 Korun z Prostějova. Nové Yamato od Tamiye stojí v Japonsku 3803 Korun u MPM 6429 Korun... A staré Yamato v Japonsku 1290 Korun a u MPM 2239 Korun :)

Finemolds Ki-43, 745 Korun z Japonska, 894 Korun z Prostějova.

Pokud je tohle normální tak OK... A prosím nic proti MN modelář, či MPM, taky tam nakupuji.
"Pokud přijmeme zásadu demokracie, že pitomec má stejnou cenu jako nadaný člověk, je třeba zajít o krok dále a připustit, že dva pitomci jsou lepší než jeden nadaný člověk.„ Leó Szilárd
Horrido

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 20 srp 2020, 10:53

Ano, šetřím pár desítek korun a na model čekám v lepším případě 14 dní, v horším 2 měsíce, ale hlavně že ušetřím 50-100 kč.... když to má někdo zapotřebí. Já si radši tu pajcku připlatím a mám balík třetí den z Prostějova doma.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 20 srp 2020, 10:55

Mám to podobně.
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Horrido » 20 srp 2020, 11:23

Martin Černý 'Černoch' píše:Ano, šetřím pár desítek korun a na model čekám v lepším případě 14 dní, v horším 2 měsíce, ale hlavně že ušetřím 50-100 kč.... když to má někdo zapotřebí. Já si radši tu pajcku připlatím a mám balík třetí den z Prostějova doma.

Jasně, přesně o tomto byla diskuse.
"Pokud přijmeme zásadu demokracie, že pitomec má stejnou cenu jako nadaný člověk, je třeba zajít o krok dále a připustit, že dva pitomci jsou lepší než jeden nadaný člověk.„ Leó Szilárd
Horrido

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peteru » 20 srp 2020, 11:36

To Horrido: jak by ses jako cesky vyrobce citil, kdyby tvoje zbozi prodavane na mistnim (ceskem, EU) trhu bylo zatizeno DPH, ale konkurecni zbozi napr . z Ciny si lide budou kupovat bez DPH? Tohle neni ochrana spotrebitele, tohle je vyrovnani podminek, a funguje to vsude, nejenom tady nebo v EU.

To Gloton: nevsiml jsem si, ze postovne z HK a v CR je stejne. Take pokud se nemylim, od urcite castky mas u mn-modelar postovne zdarma.

Nevim jak to ma mn-modelar s programem pro verne zakazniky, ale napr. Car-model-kit ti podle objemu objednavky dava bonusove body, ktere muzes pouzit ke snizeni ceny u dalsi objednavky.

A jak jiz zde bylo uvedeno, klidne si priplatim par korun za komfort mit zbozi doma za den, dva a jeste podporuji mistni obchodniky.

Na druhe strane uznavam, ze je urcity sortiment, kde je nabidka u mistnich obchodniku nizsi (taky nemuzou prodavat vsechno), takze ceny mohou byt vyssi.
peteru

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Horrido » 20 srp 2020, 11:49

Jen tak pro zajímavost. Když si objednáte jako Japonec Tempest 2 1/48 weekend z eshopu od Eduardu, což jsem právě učinil, je vám účtováno 1408 Korun. Když si jako Japonec objednáte Tempest 2 1/48 weekend z japonskeho e-shopu, což jsem právě učinil, je vám účtováno 837 korun. :)

Raději nebudu zkoušet jestli není levnější nechat si poslat model od Eduardu z Japonska než ho koupit tady. :)
Horrido

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 20 srp 2020, 11:59

A Horiddo a cena s poštovným a balným? A jelikož za částku 837Kč je účtováno výpalné, počítej že jen tato suma se navýšší na 1200Kč, pokud připočtu poštovné z japonska coč je dle eshopů 150 a více, Pokud srovnáme služby aby to tu bylo do týdne máš poštu za 300 a už jsi celkově na nějákych 1600Kč
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 20 srp 2020, 12:00

Pepčo, a to se Horridovi vyplatí, ne? :grin:
#TeamFoltýn
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Horrido » 20 srp 2020, 12:06

Teď nevím co myslíš. Objednával jsem jako Japonec co bydlí v Aichi PSČ 441-3301. Těch 837 Korun to vyjde Japonce v Japonsku. Z domácího obchodu to prostě mají levnější než přes celou zeměkouli, jak by to asi mělo být.
Horrido

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2059 • Stránka 130 z 138 • 1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 138

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna