Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nákup modelů ze zahraničních serverů!

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2052 • Stránka 121 z 137 • 1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 137
  • Odpovědět s citací

Re: Nákup modelů ze zahraničních serverů!

Příspěvekod Harry77 » 09 led 2019, 18:47

Můžu potvrdit, že je to dobrý a poctivý eshop. Kupoval jsem od nich Yamato PREMIUM 1/350 a Zuikaku PREMIUM. Jsou velmi ochotní a nemají špatné ceny.
Harry77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš K. » 12 led 2019, 04:18

K Paypal a clu.Platim tak už 12 let,kupuji v zahraničí i přes bazary položky i nemodelářské kolem 20ti a 30ti tisíci,takže položky kolem 5ti stovek neřešim,včetně USA.Nikdy jsem neměl problém,snad jen z Číny pošlou občas menší oblečení,ale co by člověk čekal,posílat to zpátky nebudu.Pokud zvládám alespoň trochu anglinu,tak se dá vždy domluvit.Já platil kartou i tam,kde to nejde elektronicky a to tak,že jsem posílal číslo karty ve čtyřech mailech a slovy.Co se týče cla a dph,tak stačí jim vyplnit prohlášení o zastupování poštou.Když pak něco přijde,tak jim posílám jen mailem o co se jedná a kolik to stojí.Stačí printscreen z Ebay atp.,takže práce na 3 minuty.Samozřejmě jak se oni vyspí.Někdy pruděj za litr z Číny a jindy je nezajímalo oblečení z USA za 10tisíc.Znáte to.Tvrdý a měký dárky.
Miloš K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tom.Vrabec » 15 led 2019, 11:07

Přidám taky svou první zkušenost se clením modelu z eBay, včera mi dorazil čtvrtkový Ju-88G kupovaný z Austrálie (platba na eBayi VISOU, žádný problém). Odesláno v půli prosince, ale nečekal jsem zázraky před svátkama - takže na začátku ledna mě vyzvali k dodání plné moci pro proclení, specifikaci povahy a hodnoty zboží a ještě nějaké cance. Byrokratická otrava, ale znám tohle z hokny. Screen z eBay úplně nestačil, musel jsem si ještě vyptat od odesílatele pdfko, identifikující jeho jako prodejce a přímo mou osobu jako nakupujícího (objednávku či fakturu). Naštěstí Australan reagoval rychle a druhý den jsem to doplnil.

Pak už balík prošel a při příjmu jsem zaplatil dodatečných 520 či 530 Kč (DPH cca 330, clo nic, poplatek České poště za zastupování 200), děkujeme přijďte zas. Upřímně jsem ani nepřemýšlel, jestli mi ti defekti vyměřili DPH z ceny včetně poštovného (nějakých 1370), nebo přímo z platby bance (cca 1520) - teď počítám a vidím, že je to daň 21% z finální platby bance (která si asi nacenila ještě nějaký poplatek za zahraniční platbu, což si ode dneška budu taky hlídat a se spořkou ještě pořeším) - ale hádej se při placení s pošťačkou o čtyři pětky rozdílu, popř. nechej vracet a pak se hádej s ouřadou na poště či celním úřadu. Je to jak píše Miloš, prostě jak se tam lidi vyspí; někdy ti hegeši dokážou řešit neskutečné trapárny co do povahy a složení dodávky (dle zkušenosti z práce se clením materiálů z US, Číny, Turecka apod.) a někdy bys bez problému proclil bazooku nacpanou herákem.
Tomáš "Vrabec / Nádražák" Kosič
Tom.Vrabec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harry77 » 15 led 2019, 13:00

Tož co já vím, tak PayPal si taky účtuje určité procento /poplatek za transakci. Viz ten rozdíl v částce co jsi zaplatil a banka /PayPal si strhli. :wink:
Harry77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kansas1 » 15 led 2019, 14:15

Horrido píše:Kdybyste chtěli nakupovat obtisky od https://dxmdecals.com/ mohu jen doporučit. Obtisky jsou jednak špičkové a druhak je špičkový i servis. Podařilo se mi zničit jeden z obtisků a po opatrném dotazu zda mohu koupit náhradní arch napsali že jim mám poslat přes paypal pět dolarů na poštovné a arch pošlou. Což se i stalo. Kompletní obtisky stály 25 dolarů, klidně mi mohli ten jeden aršík prodat za dvanáct dolarů...

Takže chválím a doporučuji.

poslal sem SZ.
Klub plastikových modelářů Uherské Hradiště
Rozpracováno, 1/48: X-15 Special Hobby, Su-22M4 KP, MiG-23ML Edu
kansas1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Galland » 15 led 2019, 15:36

Harry77 píše:Tož co já vím, tak PayPal si taky účtuje určité procento /poplatek za transakci. Viz ten rozdíl v částce co jsi zaplatil a banka /PayPal si strhli. :wink:

Paypal neuctuje poplatok za transakciu pre kupujuceho, ten v urcitej forme uctuje predavajucemu. Ak teda hovorime o nakupe, nie o prevode penazi.

Financne rozdiely bezne vzniknu vtedy, ked dovolis Paypalu, aby sam urobil konverziu kurzu (v tomto pripade AUD -> Kc), co casto byva menej vyhodne, ako ked si nechas stiahnut sumu v povodnej mene (AUD) a konverziu urobi az tvoja banka. Takze hladal by som rozdiel skor tam.
sci-fi forever

Romanove Modely
Galland

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vasek » 19 led 2019, 17:46

Rychla otazka: pochopil jsem to spravne, ze kdyz si dojdu na Postu 120 vyridit celnici sam, usetrim jenom kilo? Zatim jsem tam vzdy byl osobne, ale platil jsem jeste neco kolem kila poste navic a pokud se nechate zastupovat postou v celnim rizeni, stoji to kila dve, takze za usetreni toho silenyho kolecka, ktery tam clovek absolvuje, mi stovka prijde jako docela dobrej kseft, jestli to tak opravdu je.
Vasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petas.cz » 19 led 2019, 17:53

Ano tak to je.
Petr Duroň
petas.cz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vasek » 19 led 2019, 17:57

Ted koukam, ze ty dve kila jeste pripoctou do zakladu pro vypocet DPH, takze je to ve vysledku cca stopade.
Vasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 29 led 2019, 14:31

Japan Plaza, od otázky na ktorú sa tu nedávno odvíjala bujará diskusia - colné poplatky vyšli na 8,62€, balík išiel rovný mesiac.

Obrázek
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš K. » 03 úno 2019, 18:22

Jak jsem psal výše.Momentálně objednaná odkrytá záda na F 14 od Kazan models(tam vyprodáno) z UMM-USA.Placeno opět Paypalem.John Vojtech odpověděl,že do Česka neposílají,tak mi to spočítal extra několika variantami.Stačilo se domluvit,doposlat 120kč pro poštovné do tyhle díry a už vím,že za 10 dní(snad) to je doma.
http://www.umm-usa.com/index.html
Jaký bude porod na straně pošty popíšu.Zvlášť když jsem změnil jimi vedenou adresu :)
Miloš K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 03 úno 2019, 18:25

UMM-USA mají zajímavý věcičky a je škoda, že John Vojtech s tak typicky americkým jménem, neposílá do Čech. Velká škoda.
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš K. » 03 úno 2019, 18:52

Napadlo mě,se ho zeptat,ale nechtěl jsem šťourat (:) Píšu to z důvodu,že pokud někdo něco chce,tak poslední možností,je domluva.Většina lidí zkoukne jen obchodní podmínky a zklamaně to zavře.Pro ně je to kšeft a když to jdou poslat,tak už je jedno,jestli na obal napíšou Arizona nebo Česko. :idea:
Miloš K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vasek » 03 úno 2019, 20:05

Tak to je novinka, ja od UMM normalne nakupoval, je pravda, ze v 2016.
Vasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš K. » 03 úno 2019, 20:33

údajně export zpracovávají ručně.Prý kvůli počasí a nelíbí se jim ceny USPS.

"Due to inclement weather conditions and as the severe weather in the region continues; we would like to apologize for the delay.

We will continue to process all orders and email requests ASAP.

We appreciate your patience during our bout with winter weather."

Thank you for your patience and purchase, your order is greatly appreciated.

We are running slightly behind schedule but we will process your order as soon as we can.

Here is the latest information about your order. As you know, our website is not set up for international shipping rates.

This is particularly important now since USPS has dramatically increased their (2019) shipping rates so we process all international shipping fee manually; this allows us to send you the correctly updated information.

If you have any questions or concerns about the above, please don't hesitate to contact me: john@umm-usa.com

To complete your order, please choose from the options below.

If you wish, you can pay the extra differences or you can cancel your order anytime.

Here are 1-5 options for EXTRA international shipping: For more information please go to: www.usps.com
Miloš K.

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2052 • Stránka 121 z 137 • 1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 137

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna