Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

pistole Fengda

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1861 • Stránka 113 z 125 • 1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 125
  • Odpovědět s citací

Re: pistole Fengda

Příspěvekod AtomeK » 28 čer 2015, 20:50

Díík ... ještě se v tom pošťářu ... a vemu to zítra do kšeftu , třeba mi s tim poradíí
" Patlám pro svou radost ..... a učím se tím trpělivosti "
Rozestavěno:
Tomovi HASIČI 1/87
Scania R 6x2 1/24
Hotovo :
Tomovi HASIČI 1/87
AtomeK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod maty.burian » 28 čer 2015, 21:21

Že by ruplo tělo pistole, to se mi nezdá. I když.... je to pořád Čína. Chce to kulatý párátko, vrznout ho tam a vyšroubovat zbytek trysky. Pak tam nasroubovat novou za 80,- Kč, zkontrolovat vystředění trysky a stříká se dál. ;-)
Obrázek
maty.burian

• Odpovědět s citací

Příspěvekod AtomeK » 28 čer 2015, 22:05

Kluci díky za rady 8-) párátkem jsem vytočil ulomenou trysku z ústí a to , co se jevilo jako prasklinka se ukázalo být kouskem utrženého gumového těsnění ..ještě jednou díky ..
" Patlám pro svou radost ..... a učím se tím trpělivosti "
Rozestavěno:
Tomovi HASIČI 1/87
Scania R 6x2 1/24
Hotovo :
Tomovi HASIČI 1/87
AtomeK

• Odpovědět s citací

Re:

Příspěvekod Spitam » 30 čer 2015, 13:01

Peta_V píše:Tady je recenze
http://www.artnews.cz/view.php?cislocla ... gda-BD-130
měli tam na ni i akční cenu, ale ta už je jak, tak koukám v tahu. Byl to set, pistol, hadice 3m, rychlospojka, štětce k čištění atd... cena byla myslim kolem 1500, ale to si nejsem jistý....
Já na konec koupil tuto:
http://www.rootra.com/item.php?zbozi_id ... 7cc-0-3-mm
bohužel, ještě nedorazila :cry: , ale měla by být příští týden. Recenze:
http://www.airbrush.euweb.cz/nakupy.htm

Snad vám to pomůže v rozmýšlení, každopádně cena je lákavá:) :)

takovou je možné koupit kolem 400kč, kdyby měl někdo zájem
Spitam

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maro_SVK » 15 srp 2015, 16:07

Zdravím. Som tu nový a prosím o radu. Zatiaľ som svoje "výtvory" (T-55, VT-55 a T-34) štetcoval, ale teraz pri príprave stavby pancierového vlaku IPV I Generál M. R. Štefánik v H0 (1:87) som začal uvažovať o kúpe airbrush súpravy. Nechcem investovať veľa, ale chcem, aby to aj niečo vydržalo. Do oka mi padol set Fengda BD-831 http://angusmodely.sk/eshop/airbrush/sety/2266-airbrush-sada-s-kompresorom-bd-831. Pištoľ Fengda BD-207 by mala byť v poho, ale obávam sa kompresora. Oplatí sa vôbec niečo také kúpiť? Využitie by u mňa bolo takmer minimálne, IPV 5 vagónov, lokomotíva + záložný vagón, inak 1-2 modely ročne ako technika na vagóny (som železničný modelár, modely mám hlavne továrne). V jednom obchode to vraj ide ako teplé rožky. Po dvojdňovom hľadaní som našiel jedno jediné video aj s ukážkou striekania. Strieka to pekne, ale o vhodnosti kúpy si istý nie som. Ďakujem za odpovede a prosím o strpenie pri mojich začiatočníckych otázkach.
Maro_SVK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 15 srp 2015, 17:45

To by ti v začátku mohlo stačit, proč by ne. Hlavní jsou stejně ruce.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod niki-miťo » 15 srp 2015, 18:14

Maro_SVK píše:Zdravím. Som tu nový a prosím o radu. Zatiaľ som svoje "výtvory" (T-55, VT-55 a T-34) štetcoval, ale teraz pri príprave stavby pancierového vlaku IPV I Generál M. R. Štefánik v H0 (1:87) som začal uvažovať o kúpe airbrush súpravy. Nechcem investovať veľa, ale chcem, aby to aj niečo vydržalo. Do oka mi padol set Fengda BD-831 http://angusmodely.sk/eshop/airbrush/sety/2266-airbrush-sada-s-kompresorom-bd-831. Pištoľ Fengda BD-207 by mala byť v poho, ale obávam sa kompresora. Oplatí sa vôbec niečo také kúpiť? Využitie by u mňa bolo takmer minimálne, IPV 5 vagónov, lokomotíva + záložný vagón, inak 1-2 modely ročne ako technika na vagóny (som železničný modelár, modely mám hlavne továrne). V jednom obchode to vraj ide ako teplé rožky. Po dvojdňovom hľadaní som našiel jedno jediné video aj s ukážkou striekania. Strieka to pekne, ale o vhodnosti kúpy si istý nie som. Ďakujem za odpovede a prosím o strpenie pri mojich začiatočníckych otázkach.

Skús sa pozrieť ešte na toto: http://airbrushshop.sk/mini-airbrush-ko ... -186-7.htm ,čo sa týka kompresora ,máš poriešené aj do budúcna... :)
Mikuláš Pružinský
Me262A-1a ''Gelbe 2'' http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=105666
Alfred Surau..http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=101272
Gerhard Barkhorn..viewtopic.php?f=6&t=98731
Ján Režnák..viewtopic.php?f=6&t=96796&p=1779612&hilit=j%C3%A1n+re%C5%BEnak#p1779612
niki-miťo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 15 srp 2015, 22:32

Toto je tiež zaujímavá cena
http://www.naradieshop.sk/product.php?id_product=1899
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod idinek » 27 zář 2015, 18:51

Ahoj. Chci si pořídit novou pistoli na stříkání laku a surfu (na barvy mám jinou). Rozhoduji se mezi BD-183 a BD-186 s tryskou 0,3 mm. Nikde jsem však nenašel, přehlédl jsem, nebo neumím hledat, podrobnější popis pistole BD-183. Jen že má samocentrovací trysku. Je to až taková výhoda? Má BD-183 doraz? BD-186 má ventil jemného ladění vzduchu, ale to zas až tak nevyužiju (???), protože mám ventil na přívodní hadici. Má někdo nějaký názor, proč si vybrat tu či onu? Možná mi to pomůže s výběrem. Díky za názory.
idinek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marcel Svět » 27 zář 2015, 20:47

Mám BD-183. Samocentrovací tryska je podle mě mnohem odolnější než šroubovací. Regulaci tlaku na těle pistole bych taky nevyužil. Doraz má klasický šroubovací. Pokud je to ale jenom na surf a lak, vybral bych asi nějakou levnější Fengdu než 183. Na to by stačila i 130.
Moje galerie:
What-if E-50
Zil-131
Sd. Kfz. 253
Mark II Male
ISU 122S

Můj ex-nick: R.I.O.
Marcel Svět

• Odpovědět s citací

Příspěvekod idinek » 28 zář 2015, 07:31

Jj, máš pravdu. Ale BD-130 a i většina pistolí Fengd má nevím jak bych to nazval, naspodu těla u přívodu vzduchu směrem k trysce takovou navařenou plošku (zřejmě nějaká výztuha). Obávám se, že by mi mohla vadit při držení pistole. Proto volím mezi BD-183 a BD-186, které zmiňované "vyztužení" nemají.
idinek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 28 zář 2015, 09:50

Tou ploškou máš asi na mysli vzduchový kanál uvnitř těla pistole- mě osobně vůbec nevadí.
Pokud chceš druhou pistoli na hrubý práce, tak by ti asi fakt stačila 130ka.
Ta 183 je moc pěkná pistole se samocentrovačkou tryskou- to je lepší varianta trysek- mám Gabberta a při čištění je to lepší. Hlavně ji neulomíš při dotažení.
Ale většinou jsem líný je měnit a jedu vše jednou pistolí- jen měním trysky s jehlou pro určitý typy modelů.

Dobrej krám s airbrushem je Art Hobby- reklama je na pravé straně tu na MF. Doporučuji.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Airacutter » 28 zář 2015, 13:47

Mozno to tu uz zanznelo, ale predsa sa podelim o skusenosti. Mam na mysli cinsku smejd verziu cinskej kopie Iwaty, ci inymi slovami "no brand" pistolku z eBay. Pred nejakym casom som si za 10USD (free shipping) kupil kusok, ktory Fengda oznacuje ako BD-135. Dal som si na skusku par ciar a hadov na papier, vsetko sa zdalo ok. Neskor prisiel pokus o serioznejsie striekanie a hopla! Kym voda striekala v pohode, farba (pouzivam Vallejo Model Air) prebublavala v kalisku pokial som prave nemal otvorenu spust (a prebublavala, hoci menej, aj vtedy). Z maleho kalisku farba rychlo "vykypela" a striekat sa teda za par sekund nedalo. Smejd? Mozno. Zacal som citat vlakno este raz a zistil som, ze na tryske je male tesnenie. Sudruhovia v Cine ho na moju pistolku akosi pozabudli dat. Oslovil som Airbrush Shop, kde mi velmi ochotne a ustretovo poradili spravne tesnenie a za dva dni boli dva minikruzky doma. Teraz vsetko strieka ako ma. S tryskou 0,2mm robim v pohode tenke ciary. Bez "difuzora" su ostrejsie, s "difuzorom" je prechod jemnejsi. Kedze chcem striekat kamuflaze free-hand, je to presne to, co potrebujem. Pistolku pri cisteni rozoberam minimalne (kryty trysky, ihla). Zvedavost "ako to funguje" ustupila pocitu "nerozoberam, pokial to funguje". No za tu cenu, kolko radosti :lol:

EDIT: Prave som si objednal nahradnu trysku (tato uz ma aj tesnenie) za 1,51 USD. Pri tychto cenach sa pistolka stava prakticky "nesikavzdorna", nahradne diely su halierova zalezitost 8-)
49-53 Albánsko; 49 Sýria; 52 Egypt; 52 a 54 Guatemala; 53 DDR; 53 Irán; 56 a 57 Sýria; 57-59 Indonézia; 58 Libanon; 59 Irak; 59 Kambodža; 59-00 Kuba; 60-65 Kongo; 60 Laos; 61-63 – Kuba; 61 Dominikánska rep.; 63 J. Vietnam; 63 Irak; 64 Brazília; 65-67 Indonézia; 70-79 Kambodža; 70-73 Čile; 71 Bolívia; 76 Argentína; 79 Salvador; 81-82 Čad; 81-90 Nikaragua; 83 Grenada; 89-94 Panama; 86-91 ZSSR
Airacutter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tety » 17 lis 2015, 14:43

Hoši, mám malý technický problém. Pistolí proudí vzduch, i když nemačkám spoušť, komplet jsem to rozebral a sestavil - změna žádná. Hodně jsem s ní teď pracoval, stříkal Sidolux atd, ale čistím ji pokaždé a řekl bych, že se k ní chovám šetrně. Mám pocit, že už se mi to jednou stalo, ale už si nepamatuju, co jsem s tím dělal.
Nemohu to tu v tématu najít, tak budu rád za každé info.
Nemůže to být těsnění trysky, je vcelku, ale přijde mi jeté, dvakrát jsem ho měnil, ale to byl pokaždé ten kroužek úplně zničenej, teď mi přijde ještě ok. Nebo je problém ve spoušti?
Díky.
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petr21 » 17 lis 2015, 14:52

Tety píše:Hoši, mám malý technický problém. Pistolí proudí vzduch, i když nemačkám spoušť, komplet jsem to rozebral a sestavil - změna žádná. Hodně jsem s ní teď pracoval, stříkal Sidolux atd, ale čistím ji pokaždé a řekl bych, že se k ní chovám šetrně. Mám pocit, že už se mi to jednou stalo, ale už si nepamatuju, co jsem s tím dělal.
Nemohu to tu v tématu najít, tak budu rád za každé info.
Nemůže to být těsnění trysky, je vcelku, ale přijde mi jeté, dvakrát jsem ho měnil, ale to byl pokaždé ten kroužek úplně zničenej, teď mi přijde ještě ok. Nebo je problém ve spoušti?
Díky.

kdyz zamacknes spoust vraci se nahoru okamzite nebo ma mensi prodlevu? muze to byt zaneseny privod vzduchu.
Nikdo není dokonalý, i ho*no má svoje mouchy
petr21

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1861 • Stránka 113 z 125 • 1 ... 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116 ... 125

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna