maty.burian píše:Dost často se mi stává, že mi lidi nosí na servis pistole, které nestříkají a jsou na první pohled úplně v pořádku a nic jim nechybí. Přišel jsem na to, že (nevím ještě pořádně proč) kryt trysky, většinou v plánku díl č.2, po opětovném našroubování na pistoli není úplně perfektně vycentrovaný vůči trysce, která v podstatě končí, případně malinko přesahuje kryt trysky. Kolem trysky musí být malinký souměrný prostor pro průchod vzduchu, který rozprašuje barvu z trysky. Jak píšu, dodnes nevím, jestli je problém v těle a závitu, kam se šroubuje tryska, nebo v závitu, kam se šroubuje kryt trysky. Každopádně je potřeba trysku, respektive kryt trysky vzájemně perfektně vycentrovat. Jde-li tryska vůči krytu trochu šejdrem, stříká pistole nakřivo. Je-li mezírka malá, stříká jakoby byla přicpaná. Posadí-li někdo trysku 0,5 mm do krytu trysky 0,30 mm a náhodou to nezničí, pak tu mezírku ucpe úplně a nestříká to vůbec a to může být pistole sebelíp vyčištěná.
Takže nejen, že je potřeba mít pistoli čistou, ale i "seřízenou". Je to práce na tři minuty. Pamatujme na to, že Fengda, Tagore, aj. jsou pistole za pár stováků a jsou z Číny. Jedná se o kopie japonských Iwat. A protože to jsou kopie, nejsou vyráběny logicky z tak kvalitních materiálů, jako Iwaty. Proto je vše měkčí a náchylnější.
Jestli ani tohle nepomůže (těsnění na trysce a vycentrovaný kryt), pak je lepší tu pistoli zahodit.
Snad jsem to napsal srozumitelně a pomůže to.
Jak to vycentruješ?