Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

pistole Fengda

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1861 • Stránka 111 z 125 • 1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 125
  • Odpovědět s citací

Re: pistole Fengda

Příspěvekod boromir » 31 pro 2014, 19:15

Práve nad fengdou bd 180 som rozmýšľal. Ale asi ešte skúsim dať do poriadku bd 136. Ešte taká otázka, je možné že keď na tej pištoli vymením trysku, ihlu a krytku aby stále nefungovala ?
Hlavne vojenská technika z WWII v mierke 1/72 (snažím sa doplniť nejakou tou diorámou)+ sem tam nejaké to lietadlo (1/72)

-cca 6 rokov práca so štetcom, momentálne experimentujem s AIRBRUSHOM- asi 2/3 roky :) (Fengda BD-130)
-kedysi aktívnejšie, teraz sa už skôr venujem pasívne :roll: ( hádam si v budúcnosti nájdem viac času pre tento skvelý koníček (:) )
boromir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod niki-miťo » 31 pro 2014, 20:10

boromir píše:Práve nad fengdou bd 180 som rozmýšľal. Ale asi ešte skúsim dať do poriadku bd 136. Ešte taká otázka, je možné že keď na tej pištoli vymením trysku, ihlu a krytku aby stále nefungovala ?

Hypoteticky áno, ak by bol problém v niečom inom. Skús najprv vymeniť tú trysku a ihlu a potom uvidíš.
Mikuláš Pružinský
Me262A-1a ''Gelbe 2'' http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=105666
Alfred Surau..http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=101272
Gerhard Barkhorn..viewtopic.php?f=6&t=98731
Ján Režnák..viewtopic.php?f=6&t=96796&p=1779612&hilit=j%C3%A1n+re%C5%BEnak#p1779612
niki-miťo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod boromir » 10 led 2015, 11:50

Takže dal som celú pištol do toluénu asi na cca 48 hodín. Vybral som ju, vyčistil od toho všetkého čo tam bolo. Dosť ma to prekvapilo aké chumáče farby som z tade vyberal. Vysušil všetko som namontoval späť a stále nič stále jak náhle zašróbujem krytku tak farbu vyšplechuje cez kalíšok neviem čo už mám robiť už mi ani dobre tryska nejde zašrobovať (neviem či som tam nejak strhol závit alebo to až moc vyžralo) asi sa na to vykašlem a kúpim si novú. :( Ale aj tak ďakujem za rady
Hlavne vojenská technika z WWII v mierke 1/72 (snažím sa doplniť nejakou tou diorámou)+ sem tam nejaké to lietadlo (1/72)

-cca 6 rokov práca so štetcom, momentálne experimentujem s AIRBRUSHOM- asi 2/3 roky :) (Fengda BD-130)
-kedysi aktívnejšie, teraz sa už skôr venujem pasívne :roll: ( hádam si v budúcnosti nájdem viac času pre tento skvelý koníček (:) )
boromir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ricmond12 » 10 led 2015, 12:11

Skus povolit krytku trysky, diel c. 2, mne to robilo nieco podobne, a tu kritku treba potom vymenit....
ricmond12

• Odpovědět s citací

Příspěvekod boromir » 10 led 2015, 15:58

Už som skúšal a nič :(

boromir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ricmond12 » 10 led 2015, 16:10

Ale urcite to je v tej kritke, jasom mal tento problem pred tyzdnom, a stalo sa mi to potom, ked som chcel vyskusat 0,5 mm ihlu, namontoval som trysku 0,5 mm, ale kedze nemam tu kritku väcsiu, tak som tam namontoval 0,3 mm, a tu som poskodil....
ricmond12

• Odpovědět s citací

Příspěvekod niki-miťo » 10 led 2015, 19:14

boromir píše:Takže dal som celú pištol do toluénu asi na cca 48 hodín. Vybral som ju, vyčistil od toho všetkého čo tam bolo. Dosť ma to prekvapilo aké chumáče farby som z tade vyberal. Vysušil všetko som namontoval späť a stále nič stále jak náhle zašróbujem krytku tak farbu vyšplechuje cez kalíšok neviem čo už mám robiť už mi ani dobre tryska nejde zašrobovať (neviem či som tam nejak strhol závit alebo to až moc vyžralo) asi sa na to vykašlem a kúpim si novú. :( Ale aj tak ďakujem za rady

Nechaj to tak, a kúp so poriadnu pištoľ.Ja mám vždy v zálohe nahradné diely a k jednotlivým dielom v pištoli sa snažim správať citlivo, potom je to OK.
Mikuláš Pružinský
Me262A-1a ''Gelbe 2'' http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=105666
Alfred Surau..http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=101272
Gerhard Barkhorn..viewtopic.php?f=6&t=98731
Ján Režnák..viewtopic.php?f=6&t=96796&p=1779612&hilit=j%C3%A1n+re%C5%BEnak#p1779612
niki-miťo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod boromir » 10 led 2015, 20:04

Práve tak to spravím :)

boromir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod maty.burian » 12 led 2015, 00:43

Jestli jsem to dobře pochopil, tak trysku jsi vyčistil a ta je průchodná a je ok. U pistolí Fengda je potřeba na trysce těsnění. Vyrábí se pouze gumový těsnící kroužek. Nebo použít trysku Tagore, která má závit namočený v teflonu a při zašroubování se závit vytěsní. Výhoda je, že těsnění je z teflonu, nevýhoda je ta, že se nedoporučuje často vyšroubovávat tryska kvůli tomu, že se ten teflonový povlak po cca dvou, třech vyšroubování sedře a musí se opět použít gumový těsnící kroužek jako u Fengdy. Závit je jemný, tak bacha na zalomení trysky.
To je k trysce samotné.
Dost často se mi stává, že mi lidi nosí na servis pistole, které nestříkají a jsou na první pohled úplně v pořádku a nic jim nechybí. Přišel jsem na to, že (nevím ještě pořádně proč) kryt trysky, většinou v plánku díl č.2, po opětovném našroubování na pistoli není úplně perfektně vycentrovaný vůči trysce, která v podstatě končí, případně malinko přesahuje kryt trysky. Kolem trysky musí být malinký souměrný prostor pro průchod vzduchu, který rozprašuje barvu z trysky. Jak píšu, dodnes nevím, jestli je problém v těle a závitu, kam se šroubuje tryska, nebo v závitu, kam se šroubuje kryt trysky. Každopádně je potřeba trysku, respektive kryt trysky vzájemně perfektně vycentrovat. Jde-li tryska vůči krytu trochu šejdrem, stříká pistole nakřivo. Je-li mezírka malá, stříká jakoby byla přicpaná. Posadí-li někdo trysku 0,5 mm do krytu trysky 0,30 mm a náhodou to nezničí, pak tu mezírku ucpe úplně a nestříká to vůbec a to může být pistole sebelíp vyčištěná.

Takže nejen, že je potřeba mít pistoli čistou, ale i "seřízenou". Je to práce na tři minuty. Pamatujme na to, že Fengda, Tagore, aj. jsou pistole za pár stováků a jsou z Číny. Jedná se o kopie japonských Iwat. A protože to jsou kopie, nejsou vyráběny logicky z tak kvalitních materiálů, jako Iwaty. Proto je vše měkčí a náchylnější.

Jestli ani tohle nepomůže (těsnění na trysce a vycentrovaný kryt), pak je lepší tu pistoli zahodit.

Snad jsem to napsal srozumitelně a pomůže to. =;
Obrázek
maty.burian

• Odpovědět s citací

Příspěvekod loloped » 29 led 2015, 19:22

Zdravím širokú modelársku verejnosť
Dlhšiu dobu používam pištol Fengda BD-208 s 0,25 mm tryskou a chcel by som sa poobzerať po nejakej novšej pištolke.
Do oka mi padla Iwata HP-BH http://airbrushshop.sk/iwata-hp-bh-1765.htm.
Chcel by som sa spýťat či cenový rozdiel cca 180 eur naozaj zodpovedá kvalite pištole :-k.
Najdrahšia Fengda čo som našiel sa predáva cca za 60 eur.
(Na peniazoch príliš nezáleží, potiahnem nadčas a našetrim len či to stojí za to :D )
Modelárčím rád, síce blbo ale rád. (:)
loloped

• Odpovědět s citací

Příspěvekod maty.burian » 29 led 2015, 19:32

Nejde kvalitativně srovnávat Fengdu s Iwatou. Maximálně Iwatu s Harder & Steenbeck.
Obrázek
maty.burian

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 31 led 2015, 15:26

Máš-li prachy kup Iwatu. A i když ti to s ní nepůjde pak věz, že rozdíl není v těch 180éčkách, ale v rukách :-D
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod spirki » 01 úno 2015, 20:52

hoj, mám Royalmax ab-186 (Fengda bd-186) a postupom času stráca tlak. Teda nelezie z nej ani zďaleka toľko vzduchu ako je v hadičke na vstupe a dostal som sa do štádia keď je to málo už aj na hady. Teraz ale neviem či sa niekde upcháva, alebo je problém so spúšťou, pretože spúšť úplne nezatlačí ten piestik pod ňou, resp. ak stlačím spúšť úplne dole, ten piestik kde sa šrubuje hadica môžem ešte povytiahnuť von. Nepamätám si ale, či to tak bolo aj keď fungovala normálne. Budem vďačný za každú radu ...
spirki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod maty.burian » 01 úno 2015, 21:47

Nemáš povolený tenhle šroubek?
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Obrázek
maty.burian

• Odpovědět s citací

Příspěvekod spirki » 02 úno 2015, 09:18

nemám, je dotiahnutá na pevno, ale hlavne tá skrutka nemá vplyv na zdvih piestika, maximálne tak na stlačenie pružinky ...
spirki

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1861 • Stránka 111 z 125 • 1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 125

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna