joker.j píše:Je to jednoduché, umět nakresli v CADu, nejlépe v Catii, která poté vygeneruje NC program, program nahrát do CNCčka, seřídit vercajk a mašinu a pak jen sledovat a utírat sliny...vím to, pač se tomu věnuju již několik let.Kdo by to chtěl zkusit doma, ať si připraví cca 450-500 tisíc Euro za mašinu + výdaje za nástroje, upínače, materiál...
Na CNC jsem teď na diplomku frézoval, pak i formoval a odléval, tak že sem se tomu taky dost věnoval.
Cena 450 - 500 tis € je nesmyslně vysoká částka... Mini CNC se dá koupit za cca 150 tisíc kč a na frézování modelů bude bohatě stačit. CNC, na který jsem frézoval já stála kolem 250 tisíc kč.
Průser je spíš soft, ve kterym by se ten 3D model dělal a soft na generování nc kódu. Ale ani tím by ses na půl mega € nedostal. Nástroje, co by uměl vychroustat něco podobnýho stojej dokupy (myslím něco většího na vyhrubování a jemnější na dokončení) tak kolem 3000,-. Nakupoval jsem je cca před 2 měsícema.
Za půl mega € koupíš mašinu tak namakanou, že bude umět i vyšívat a zaspívá i státní hymnu.
Omlouvám se za OT.