Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Modelářské e-shopy

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 438 • Stránka 12 z 30 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 30
  • Odpovědět s citací

Re: Modelářské e-shopy

Příspěvekod 172flogger » 17 dub 2009, 10:38

Petr Hobža píše:
kukuric píše:Podle me je jeden z nejlepsich obchodu mpmshop, vsechno skladem, balik vzdy do 3, max.4 dnu doma a klid.

:grin: :grin: :grin: Dobrý fór :grin: :grin: :grin: Objednával jsem u nich 2x zboží skladem a nikdy jsem nic nedostal ani za 3týdny :shock: Dokonce ani zprávu o tom, že to nemají, přestože uvádějí v obchodních podmínkách, že pokud zboží neodešlou do tuším tří dnů, tak dají vědět. Jo dočkal jsem se jediné věci...udělali ze mě debila :mrgreen:

já si u nich objednal 2x a pokaždé naprosto bez problémů a hned. Z toho jedna objednávka byla pár dní před vánoneci a stihli to taky možná za 2 dny.
Taky perfektně zabalené v hodně tvrdé krabici a to je dost důležité. Třeba Legato a Válka sice taky balí slušně, ale oboje mi jednou nebo 2x v krabicích nechávali dost volného místa a tak uvnitř krabičky s modely po cestě putovaly a mlátily o sebe.

Teď jsem si vzpomněl na třetí objednávku z MPMSHOP, která se mi neukazuje na webu. Byla domluvená mailem, protože Avro Vulcan MPM měli jeden úplně poslední kousek na jedné pobočce. Ochotně mi ho stáhli na centrálu a poslali. Ještě jsem k němu něco přidal, aby byla cena nad 100Kř a neplatil jsem ani poštovné. Poštovné zdarma nad 1000Kč je taky dost zásadní věc.
Airfix s novým majitelem, sice za rok vydal Vulcan znovu a je zas dostupný, jenže to jsem nemohl předem vědět. Ochotu, zabalení, rychlost a poštovné zadarmo musím u MPM pochválit. Takže vlastně nevím, co mám proti Mpmshopu namítat. 8)
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hill » 17 dub 2009, 10:54

Moje zkušenosti s eshopy

Zahraniční :
Luckymodel - rychlost a perfektní domluva, na emaily odpovídají ihned. Zboží chodí velmi rychle.
Hobbyeasy - totéž

Domácí :
MPMShop - vynikající - objednávám i nadále
Artur - vynikající, jediný problém, který jsem s nimi měl ochotně řešili, a nakonec se ukázalo , že se jedná o mojí chybu, skvělá komunikace - objednávám i nadále
Válka - žádné problémy, kromě dlooooouhých dob. Nejde ani tak o to, že zboží není skladem, ale okamžikem, kdy je zboží skladem a kde je odesláno. Kvůli ušetření poštovného jsem platil předem přes ůčet, což se ukázalo jako chyba. Od okamžiku odeslání peněz do okamžiku, kdy u objednávky naskočil stav "zaplaceno, odesílá se" uběhlo 10 dní. Dalších 5 dní uběhlo mezi okamžikem "odesílá se" a příchodem pošťáka. Ale jinak bez problémů a nabídka výborná - objednávám i nadále
Ehornet - dodací lhůty ok, komunikace ok, jen příšerně neaktualizovaný eshop
Bílek - hulvát, neobjednávám
Hračičky - skvělá nabídka, nabízí i to co jiní neumí, z toho důvodu delší doba nevadí. Na první zásilku čekám
Modelbox - tam mi objednává ježíšek. Manželka žádný problém nezaznamenala, a dle jejích slov je komunikace rychlá a příjemná. Myslím , že ježíšek bude objednávat i nadále.
Ve stavbě : CVA19 Hancock - SCB 125 (Hasegawa), DD 797 USS Cushing (Tamyia), USS Independence (Dragon),IJN Ryujo (Fujimy),USS Maine (Combrig), USS Essex (Trump.),USS Missourry(Trump.)
V přípravě : USS Texas (Samek),USS Lexington(Trumpeter)
Hotovo:IJN Kiso,USS Indianapolis,HMS Hood,USS Vesuvius, IJN Ch13, USS Atlanta,USS South Dakota,USS Slater,I-400, pár ubotů,Masaryk
Hill

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Hobža » 17 dub 2009, 11:37

DISMEMBER Dissection píše:Takže vlastně nevím, co mám proti Mpmshopu namítat. 8)

Asi mám blbý ksicht...jen nevím, jak ho mohli přes ten net vidět :grin: :grin: :grin:
Když jde něco moc hladce, je vždy na obzoru nějaký průser.
Mnoho nul je přesvědčených, že jsou elipsami, po kterých obíhá Zem.
Souhlasně přikyvovat je mnohem pohodlnější a úspěšnější, než se snažit obhájit svůj názor.
Slepému barvy nevysvětlíš...

http://www.owl.cz
http://eshop.owl-czech.eu
http://www.facebook.com/owl.cz
http://www.kpmopava.cz
Petr Hobža

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jpeky » 08 kvě 2009, 18:41

http://www.modelshop.sk .............. uplna 100 percentna spokojnost... aj ked doslo k mensiemu omylu ze mi zabudli poslat vysosotne znaky na mig 29, hned po telefonate mi boli zaslane domov.
Hotovo : viewtopic.php?f=6&t=31449
viewtopic.php?f=6&t=33753

viewtopic.php?f=6&t=35837
viewtopic.php?f=6&t=41469
jpeky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chip » 09 kvě 2009, 11:30

Bílek - celkem v pohodě
MPM - velká spokojenost

RK-TECH - delší dodací lhůty, špatně balené zásilky (modely zabaleny jen do "velké papírové obálky" po transportu poštou krabičky vypadají jak kdyby s nima někdo hrál fotbal :evil: )

EDIT// RK-TECH - chyba byla na straně pošty která zásilku vyreklamovala. Tudiz spatne zkusenosti pominuly a jsem velice rad ze kdyz je nejaky problem tak je ochota danou situaci resit a ne zahrat do kouta jak nektere dnesni firmy, obchodnici a potazmo i vlada
Naposledy upravil Chip dne 20 kvě 2009, 14:27, celkově upraveno 1
Pracuji rychlostí pomalého blesku...
Chip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 09 kvě 2009, 15:59

Chip píše:RK-TECH - delší dodací lhůty, špatně balené zásilky (modely zabaleny jen do "velké papírové obálky" po transportu poštou krabičky vypadají jak kdyby s nima někdo hrál fotbal :evil: )

V takovým případě jim to máš poslat nazpátek, máš na právo. Nebo vůbec nepřevzít. Tohle by si slušný prodejce neměl dovolit a ať si s tím pak dělá, co chce.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 09 kvě 2009, 16:58

a smím vědět ke komu si mám přezdívku "Chip" přiřadit, mám moc rád tyhle no name příspěvky....stačí sz.
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Žiška » 09 kvě 2009, 18:08

co mě kdy dorazilo od RK-Techu, vždy to byl model, tak vždy byl zabalen v krabici a nikdy ne v bublinkové obálce, v ní se dají posílat drobné věci, nebo figurky apod. ale model ne a taky nikdy tak nedorazil.
Rozestavěno:
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... 71#p302171
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=19673
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=84748
Vladimír Žiška

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pajan » 09 čer 2009, 14:09

Modelbox – výborný

MPM - rychlé dodávky, nemohu si stěžovat.

Válka - delší dodání, ale jinak OK, vstřícní k zákazníkům.

Nordland- mám zatím pouze jednu zkušenost protože jsem se zde registroval nedávno. Zaslal jsem slušně položený dotaz ohledně dostupnosti obtisků Echelon Fine Details nejdříve na info@nordlandmodels.com a po dvou dnech bez odpovědi jsem zkusil ještě witti@nordlandmodels.com. Dodnes nikdo neodpověděl je to asi 14 dní, ještě jednou podotýkám, že jsem dotaz položil slušnou formou, žádné vyštěknutí. Pozdravil jsem, položil dotaz a nakonec popřál příjemný den a poděkoval za případnou odpověď, a i to evidentně nestačilo. Podobný dotaz jsem, poroto nedávno zaslal i na válku a tam za necelou hodinu přišla odpověď i s poděkováním za zájem o zboží a nákup v jejich obchodě. Tak nevím, co si mám o Nordland Models myslet, hodně lidí je zde chválí, ale na mě se s prominutím vyprdly.

pajan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 09 čer 2009, 21:36

ono když se reší 20-30 emailu denně, tak se někdy stane, že se to rozklikne, přečte, ale prostě se na to zapomene a vypadne to z oběhu (kor když se čeká např. na vyjádření od výrobce, dovozce- např. já už tědkom týden dlužím odpověď, jelikož sem ještě nedostal odpověď od výrobce jak to s tím je... ono je jednodušší napsat není problém, seženeme...

Edit: a pak je ještě dodatek, rozdíl je pokud to dělá kolektiv (válka) anebo jeden dva lidé... vím-výmluva, tědkom mě půl MF sežere...
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Pohl » 10 čer 2009, 09:57

Dnes ráno se mi v hlavě vylíhnul celkem zajímavý nápad.

Rád bych, kdybyste mi vy, kteří máte zkušenosti s e-shopy, poslali SZ nebo ještě lépe e-mail na pohl.martin [at] email.cz s vaším hodnocením modelářských e-shopů (českých i zahraničních). Tato vaše hodnocení bych dal dohromady a následně zde zveřejnil celkové výsledky v přehledných grafech.

Kritéria by byla následující:

WWW stránky - orientace na stránkách; vyhledávání zboží; snadnost vyplnění registrace a objednávky; vzhled stránek

Sortiment - velikost sortimentu; jsou-li položky skladem nebo ne; doplňující informace o položce (obrázek, bližší info)

Komunikace se zákazníkem - rychlost komunikace; ochota jednat; iniciativa prodejce

Cena zboží - vzhledem ke konkurenci

Dodací lhůty - skutečné lhůty, ne ty uváděné v obchodě..

Kvalita zabalení - tzn. zda-li objednané zboží neutrpělo nějaká poškození

Reklamace - nechť je vyplní jen ten, kdo s nimi má zkušenost

Každý, kdo by se chtěl tohoto srovnání zúčastnit, by e-shopu, se kterým má zkušenost, přiřadil body podle daných kritérií - vždy od 1 do 10, kde 10 je nejlepší hodnocení, kdy prakticky nemáte co vytknout.

Nebudete-li si někde jisti, vždy upřednostněte vaši nedávnější zkušenost.

Čím více z vás se zúčastní, tím objektivnějších výsledků se dobereme.

Noví uživatelé nebo ti, kteří se chystají poprvé si něco objednat, ale nejsou si jisti kde, vám budou vděční...

Co myslíte, je to dobrý nápad? Špatný nápad? Nebo jaký je to vlastně nápad?
Knowledge brings fear.
Martin Pohl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Jentschke » 10 čer 2009, 10:21

Vážený Pajane,

je docela možné, že onen mail dorazil jako spam, což se běžně stává a ty náš systém ihned maže. Jinak by se vám někdo ozval, během několika dnů. Napiště mě SZ s dotazem a já vám odpovím.

Přeji krásný den.

Marek Jentschke
Marek Jentschke

• Odpovědět s citací

Příspěvekod angusarmy » 10 čer 2009, 10:31

Martin Pohl píše:Dnes ráno se mi v hlavě vylíhnul celkem zajímavý nápad.

Rád bych, kdybyste mi vy, kteří máte zkušenosti s e-shopy, poslali SZ nebo ještě lépe e-mail na pohl.martin [at] email.cz s vaším hodnocením modelářských e-shopů (českých i zahraničních). Tato vaše hodnocení bych dal dohromady a následně zde zveřejnil celkové výsledky v přehledných grafech.

Kritéria by byla následující:

WWW stránky - orientace na stránkách; vyhledávání zboží; snadnost vyplnění registrace a objednávky; vzhled stránek

Sortiment - velikost sortimentu; jsou-li položky skladem nebo ne; doplňující informace o položce (obrázek, bližší info)

Komunikace se zákazníkem - rychlost komunikace; ochota jednat; iniciativa prodejce

Cena zboží - vzhledem ke konkurenci

Dodací lhůty - skutečné lhůty, ne ty uváděné v obchodě..

Kvalita zabalení - tzn. zda-li objednané zboží neutrpělo nějaká poškození

Reklamace - nechť je vyplní jen ten, kdo s nimi má zkušenost

Každý, kdo by se chtěl tohoto srovnání zúčastnit, by e-shopu, se kterým má zkušenost, přiřadil body podle daných kritérií - vždy od 1 do 10, kde 10 je nejlepší hodnocení, kdy prakticky nemáte co vytknout.

Nebudete-li si někde jisti, vždy upřednostněte vaši nedávnější zkušenost.

Čím více z vás se zúčastní, tím objektivnějších výsledků se dobereme.

Noví uživatelé nebo ti, kteří se chystají poprvé si něco objednat, ale nejsou si jisti kde, vám budou vděční...

Co myslíte, je to dobrý nápad? Špatný nápad? Nebo jaký je to vlastně nápad?

Výborný nápad, přidal bych i zahraniční shopy.
Napiš třeba seznam shopů, v jakém formátu posílat odpovědi, třeba tabulku v excelu a jedem 8)
Kamufláž je pro zbabělce
Sovětský důstojník r. 1943
angusarmy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Pohl » 10 čer 2009, 11:00

angusarmy píše:Výborný nápad, přidal bych i zahraniční shopy.
Napiš třeba seznam shopů, v jakém formátu posílat odpovědi, třeba tabulku v excelu a jedem 8)

Zahraniční jsou zahrnuty samozřejmě také :-D .
Shopy posílejte všechny, které chcete - když však u některého bude méně než např. 5 hodnocení, zveřejňovat bych ho asi neměl..
Týká se jak obchodů s modely, tak s příslušenstvím.

Nejlepší by asi bylo zkopírovat do schránky, připsat hodnocení a posílat do těla e-mailu s předmětem Modelářské e-shopy ve tvaru:

Název obchodu
WWW stránky, odkud je dostupný
Hodnocení:
WWW stránky:
Sortiment:
Komunikace se zákazníkem:
Cena zboží:
Dodací lhůty:
Kvalita zabalení:
Reklamace:

Pod to můžete připsat nějakou specialitu obchodu - něco, co vás zarazilo nebo naopak čeho si ceníte nejvíce.

Konkrétní vymyšlený příklad (To v závorkách je navíc. Abychom hodnotili stejným metrem..)
Mám zkušenost s MPM, takže:

MPM
http://www.mpmshop.cz
Hodnocení:
WWW stránky: 9 (velmi přehledné stránky, snadná orientace)
Sortiment: 8 (našel jsem, co chci, avšak výběr by mohl být i větší, skladem většina zboží)
Komunikace se zákazníkem: 10 (rychlá odpověď, prodejce sám navrhuje různá řešení, je s ním rozumná řeč)
Cena zboží: 6 (Existují srovnatelné obchody s vyšší i nižší cenou.)
Dodací lhůty: 10 (zboží mi došlo do několika málo dnů, přesně podle toho, co se v obchodě uvádí)
Kvalita zabalení: 8 (model byl ve kvalitní krabici, avšak krabice s modelem se uvnitř mohla trochu vrklat)
Reklamace: / (nemám žádnou zkušenost s reklamací, takže nic nevyplním)

Budu se těšit na vaše hodnocení a předem vám za ně děkuji.
Knowledge brings fear.
Martin Pohl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pajan » 10 čer 2009, 15:23

pajan píše:Nordland- mám zatím pouze jednu zkušenost protože jsem se zde registroval nedávno. Zaslal jsem slušně položený dotaz ohledně dostupnosti obtisků Echelon Fine Details nejdříve na info@nordlandmodels.com" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; a po dvou dnech bez odpovědi jsem zkusil ještě witti@nordlandmodels.com" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;. Dodnes nikdo neodpověděl je to asi 14 dní, ještě jednou podotýkám, že jsem dotaz položil slušnou formou, žádné vyštěknutí. Pozdravil jsem, položil dotaz a nakonec popřál příjemný den a poděkoval za případnou odpověď, a i to evidentně nestačilo. Podobný dotaz jsem, poroto nedávno zaslal i na válku a tam za necelou hodinu přišla odpověď i s poděkováním za zájem o zboží a nákup v jejich obchodě. Tak nevím, co si mám o Nordland Models myslet, hodně lidí je zde chválí, ale na mě se s prominutím vyprdly.

Marek Jentschke píše:Vážený Pajane,

je docela možné, že onen mail dorazil jako spam, což se běžně stává a ty náš systém ihned maže. Jinak by se vám někdo ozval, během několika dnů. Napiště mě SZ s dotazem a já vám odpovím.

Přeji krásný den.

Marek Jentschke

Jelikož jsem napsal výtku k Nordland models, musím napsát i následující:

Po domluvě s panem Jentschkem zde na fóru přez SZ bylo vše uvedeno na pravou míru, chyba byla někde na trase mezi mnou a obchodem (onen Spam). Proběhla velmi rychlá domluva ohledně mého dotazu, takže tímto bych chtěl opravit respektive zrušit mou výtku k té nekomunikativnosti ze strany prodejce.

pajan

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 438 • Stránka 12 z 30 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 30

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna