Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nákup modelů ze zahraničních serverů!

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2059 • Stránka 108 z 138 • 1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 138
  • Odpovědět s citací

Re: Nákup modelů ze zahraničních serverů!

Příspěvekod Peter Frišlovič » 21 dub 2016, 17:36

Len zaujímavosť. Toto mi dnes prišlo.
Ako z toho vydedukovať, ktorý balík majú veľavážení poštári ma mysli???
Čakám dva...
Tie ich interné čísla a podacie kódy sú mi asi tak na dve veci. :evil:

Jasné, môžem tam zavolať a dolovať z nich informácie o balíku.
A za to si potom ešte zaplatiť 3,60€

Čím drahšie služby tým viac to stojí za... :nuts: :crazy:
Přílohy
supersluzby.jpg
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod InDoSeK2 » 21 dub 2016, 19:08

Ahoj, taky jsem se donutil objednat ze zahraničí. V sobotu objednáno, v neděli zaplaceno, v pondělí mail, že je zásilka na cestě. Dneska jsem si vytrasoval zásilku a už druhý den je v Praze na centrpočtě. Dobrý, říkám si a zadávám do tabulky číslo balíku a ukáže se mi, že zásilka není evidována :nuts: . :angry:
Jak je možný, že z Hong Kongu to šlo přes Vídeň do Práglu DVA! dny a tam ti naši idioti ani nevědí, že něco mají už druhý den?
Škoda, že nejde ČP vypustit, bylo by to už doma a s informacema. :-&(
"Sranda musí bejt i kdyby tátu věšeli."
Už ničemu nerozumim, ani radši nepřepínám.
InDoSeK2

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vasek » 21 dub 2016, 19:34

Ja myslim, ze kdokoliv nekdy tu postu na Plzensky navstivil, tak se nedivi. Jinak ja koupil ptakovinu na Ebayi v HKG s postovnym zdarma a za tyden jsem ji drzel v ruce, z Anglie mi to sem jde 3 tydny, je to naprosto nevypocitatelny.
Muzes tam zkusit zavolat, po telefonu byvaj dokonce docela ochotny, ale dovolat se tam je na dlouho a pevny nervy.
Vasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod InDoSeK2 » 21 dub 2016, 19:46

Vím o mnoha zajímavějších věcech, než je telefonování, neřku-li na ouřad. :) Nesnáším telefony!!!
InDoSeK2

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 21 dub 2016, 21:56

Moje paní dělá na poště, ale při balikové službě se jedná o poštovní balikové depo, je to maličko jiná odnož. To přijímá balíky a rozváží je.
A taky záleží na tom depu.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jhapa » 27 dub 2016, 20:22

Taky přispěju do mlýnice, když mi němečtí celníci vrátili zasilku "zpátky do USA" a to způsobem, že zasilka po 42 dnech, co dorazila do Německa, tam ležela 15 dnů, abych týden po tom, co to poslali zpět, mi přišel dopis z Deutsche post, že mám balík v celním řízení a zaplat 28 eček, že tě budem zastupovat. Tak jsem tam volal, kde je balík a bylo mi řečeno,že už týden na cestě zpět, tak jsem se zeptal v čem mně chtějí zastupovat a ona že tam byl problem v deklaraci číslo 22, takže to poslali zpět a neřešili to...a velké finále, zásilka jelikož to poslal nějakej debil z úřadu, do ameriky zpatky už nedorazil....takže A310 a DC8 od americkýho revelu za 50 dolarů plus 30 dolarů za poštovný vyšumělo někde pod jhem EU celní regulace....
rozestavěno: Boeing 737-130 Ansett NZ
jhapa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Rumis » 28 dub 2016, 12:34

Mne pred rokom preclili balik zo Spanielska od Miga ( vtedy to islo ces Swisspost - problem). Balik prisiel expresne domov, samo bol som v praci, tak to zaplatila zena. 20E, clo, dph a postovne. Reklamoval som, uznali, jednanie s ich strany bolo slusne a prompne.
Albatros IPMS-Martin
Peter Rumis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod gongo » 29 dub 2016, 13:03

od 1.5.2016 sa menia colné podmienky pri dovoze tovaru z krajín mimo EU, takže už bude treba vypĺňať "JCD" aj v prípadoch keď je zásielka pre fyzickú osobu ako neobchodný tovar pod hodnotu 150€. Takže ak si objednáte napr. model z Luckymodel, neminie Vás obštrukcia s colným vyhlásením "JCD". Ten kto ho vyplniť nevie bude musieť využiť služby colného deklaranta, ktorý to samozrejme neurobí zadarmo. Potom sa cena modelu spolu aj s clom, resp. DPH plus cena colného deklaranta môžu vyšplhať na neakceptovateľnú hranicu. Takže EU pritvrdila.
Obrázek
gongo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalixtus III. » 01 kvě 2016, 17:55

Takže další způsob jak z nás gestapáci z EU budou tahat peníze. No nic nezbude než se přeorientovat na levnější modely techniky jako Zvezda, ICM, Academy které koupím u nás v modelářském krámě a vystačit si s Revellkami. A protože na krámě neprodává nic na patinu a pigmenty tak se na tu chemii vyprdnu. Nevidím důvod proč nakupovat v e-shopech.
A představa že bych měl platit clo této evropské tiché totalitě mě nadzvedává ze židle. Zlatí k.......i :P
Kalixtus III.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod InDoSeK2 » 01 kvě 2016, 18:03

Když se jim to nepovedlo silou, musí to jít ekonomickou cestou. A mi blbci jim do tý oprátky strčíme hlavu a ještě doufáme, že je to teplá pr.el.
InDoSeK2

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan_PN » 01 kvě 2016, 20:03

gongo píše:od 1.5.2016 sa menia colné podmienky pri dovoze tovaru z krajín mimo EU, takže už bude treba vypĺňať "JCD" aj v prípadoch keď je zásielka pre fyzickú osobu ako neobchodný tovar pod hodnotu 150€. Takže ak si objednáte napr. model z Luckymodel, neminie Vás obštrukcia s colným vyhlásením "JCD". Ten kto ho vyplniť nevie bude musieť využiť služby colného deklaranta, ktorý to samozrejme neurobí zadarmo. Potom sa cena modelu spolu aj s clom, resp. DPH plus cena colného deklaranta môžu vyšplhať na neakceptovateľnú hranicu. Takže EU pritvrdila.

To si snáď robíš kozy ??? :evil:
Dokončené:
Ferrari F612 Scaglietti, http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=165&t=77315
LaFerrari, http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=165&t=87440
Rozostavané:
Ford GT
Milan_PN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peteru » 01 kvě 2016, 20:52

to gongo: kdes to cetl? Ja videl nejake clanky, kde se psalo o zmenach podminek (jako ze kdyz to mas poslane jako gift, tak mas dokazat, zes za to neplatil, atd), ale nic o JCD se tam nepsalo. Muzes citovat nejake ustanoveni, nebo dat link na vyhlasku, ktera to upravuje?
peteru

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peteru » 01 kvě 2016, 21:02

http://ekonomika.idnes.cz/online-nakupu ... omika_chrs

tady se o JCD nic nepise
peteru

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vasek » 01 kvě 2016, 21:56

Mne by zajimalo, jak budu dokazovat, ze jsem za neco neplatil. To jako za chvili budu dokazovat, ze jsem nikoho neznasilnil?
Vasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 01 kvě 2016, 23:59

Už jsem se po tom dříve pídil, když jsem se doslechl něco o změnách od 1.5.2016 a co jsem dohledal, mělo by to snad být takto:
měmí se v podstatě jen to, že zásilky označené jako dárek (gift) již nebude moci zasílat jakákoliv firma, obchod atd. Zásilky "gift" mohou být zasílané jen mezi dvěma fyzickýma osobama.
Vše ostatní pro nás zůstává v podstatě tak jako doteď. Nemění se žádné limity ani nic dalšího.
Balíček se bude prověřovat vlastně stejně jako doteď.....bude to "gift" (ale už jem mezi fyzickýma osobama) tak ho pustí. Ostatní dle deklarované ceny a obsahu to buď pustí, když budou věřit, že cena odpovídá, nebo budou žádat doložení skutečně zaplacené ceny, když to budou chtít ověřit......samozřejmě namátkově, na prověření všech zásilek by ani neměli kapacity.
Gloton

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2059 • Stránka 108 z 138 • 1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 138

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna