Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Barvy MR PAINT

How to
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Barvy MR PAINT

Příspěvekod Rene Molnar » 06 srp 2013, 23:12

KLingO odpovedal na 100% len este upresnim. Na etikete je napisane, ze farbu treba striekat na osetreny plast surfom.
E-SHOP >> Obrázek
Rene Molnar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 07 srp 2013, 03:30

merino píše:Páni ,nikdo sa tu doteraz nevyjadril jasne ,či treba striekať na nejaký základ/ surf.a pod./,alebo či sa to dá použiť aj na holý plast. Moja skúsenosť je skôr negatívna. Pri striekaní farby MRP-13 Khaki na holý plast /UAZ od Trumpeteru/ som skoro zničil model.Striekal som priamo na plast v motor.priestore a aj podvozok kde nebude moc vidieť a nepoužil som žiaden podklad. Farba mi jemne rozleptala plast. Vyzerá to ako po pieskovaní kovu. Ešte ,že som nestriekal vonkajšok karosérie. Tá farba musí byť založená na nejakom nitro základe ,lebo aj jej pach mi pripomína autospraye za socíku. Poradí niekto?

Merino, problém vidím v absenci surfaceru (který doporučuji i v mém testu) a hlavně si myslím, že jste nastříkal příliš velkou vrstvu. Mr. Painty chce stříkat v tenkých vrstvičkách třeba 3-4x za sebou. Je to lepší, nežli udělat jeden nástřik, ve kterém model utopit. Barvy jsem intenzivně testoval, ale nenaleptalo se mi vůbec nic, protože jsem stříkal tenké vrstvy.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod merino » 11 srp 2013, 10:56

Ďakujem všetkým za odpovede.
Musím sa priznať, že farbu som striekal na holý plast . Neriedenú priamo z flaštičky a fukol som to 2x po sebe, ale netušil som, že bude mierne agresívna. Modelárčim už 45 rokov, ale že akrylovka sa takto zachová som ani netušil.
Až KLingO napísal , že je to z výroby nariedené Xylénom ,tak je to jasné. Surf všade nepoužívam nakoľko u GSI C-čka sa mi to ešte nestalo. Navyše na tmelenie používam už dlhú dobu autoakrylový tmel P 980 / 1 K Fine Filler-Grey a zmývam ho akrylovým riedidlom Acryl 740 normal a plast mi to neleptá. Škoda, že pri testoch sa neskúša aj vplyv farby len na holý plast, lebo aj tých je viac druhov.
Ohľadom návodu na obale je síce uvedené , že treba použiť základnú farbu/primer/, ale akú ?
Nie všetci a hlavne začínajúci modelári poznajú surf.
Nevadí. Obrúsime znovu, dáme surf. a strekneme :) . V tom by bol čert, aby to nepodarilo. :D
Súhlasím.
merino

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marián Kellner » 21 srp 2013, 12:28

Páni, vzhľadom na to, že uvažujem o použití týchto farieb aj ja, zaujala ma táto výmena skúseností, hoci už dlhší čas tu nie je uvedené nič nové. Očakával som, že sa postupne dozvieme, ako sa celý problém vyvinul ďalej, ale niekde sa to "zadrhlo" ... Chcel by som sa spýtať - ak má niekto skúsenosti - ako reagujú farby na obtlačkové "vodičky" (softer/seter), nie sú na nich "precitlivelé" podobne ako AKAN-y, do ktorých sa obtlačky po ich použití priam utopia?
Marián Kellner

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BraňoHerain » 21 srp 2013, 12:34

Dekál dávam vždy na lesklý lak,takže aj tieto farby som najprv zalakoval a pohoda.
A podobnú skúsenosť ako merino som mal aj ja.Ja som ale dal len jemnú vrstvu Surfu.Po dôkladnom zasurfovaní povrchu už bolo všetko v poriadku.
BraňoHerain

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 30 srp 2013, 07:08

Ze zvědavosti jsem si koupil v Plzni na vykoušení žlutou barvu na L-39. Žlutou proto, že je to blbější barva na stříkání a taky proto, že jsem hledal hezkou žlutou právě na L-39. Musím říct, že s barvou dělalo velmi hezky, každopádně se mi stříkala nejlépe ze všech žlutých. Snad poprvé mě tato barva bavila stříkat. Zkoušel jsem to na starém křídle z Albatrosu D.V od Směru na bílý surfacer. Co se týká odstínu, tak docela zklamáním, na L-39 je moc "jedovatá", málo oranžová.
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tango » 30 srp 2013, 08:42

merino píše:Musím sa priznať, že farbu som striekal na holý plast . Neriedenú priamo z flaštičky a fukol som to 2x po sebe, ale netušil som, že bude mierne agresívna.

Ono se to málo ví, ale podobně agresivní je i Alclad II. Ten ve větší vrstvě taky naleptává povrch plastu a když trochu Alcladu kápnete do plata od léků, tak se prožere skrz.
Jaroslav 'Tango' Hátle
účetní mafie SPL Liberec
Tango

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rene Molnar » 30 srp 2013, 20:59

Martin ako vzorky farby som mal požičané úlomky z lietadla. Podla nich som namiešal tieto farby na L-39. S čím si to porovnával ty?
E-SHOP >> Obrázek
Rene Molnar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 03 zář 2013, 21:46

Rene Molnar píše:Martin ako vzorky farby som mal požičané úlomky z lietadla. Podla nich som namiešal tieto farby na L-39. S čím si to porovnával ty?

V podstatě s ničím, protože nic žlutého z Albatrosu doma nemám. Kamuflované krytky ano, ale žlutou ne.
Možná jsem se na to díval při umělém světle, ve dne je ten odstín fakt o něco hezčí.
Možná ta barva málo kryje a prosvítá bílý surf.
Možná jsem to nastříkal v příliš tenké vrstvě.
Možná by to chtělo nějaký scale efekt, který se u této barvy může projevit jejím zdánlivým zesvětlením. Nevím, tipuji.
Nevím, možností je mnoho.
Předpokládal jsem, že ta barva bude namíchaná podle nějakého reálného originálního odstínu. Každopádně na L-39 bych se docela rozpakoval ji nastříkat bez menšího dotónování. Což asi udělám, protože s tou žlutou se dělalo fakt hezky.
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rene Molnar » 03 zář 2013, 22:25

Žltá farba je trocha problémová, niektorí ju dokonca striekajú na čierny základ. Farba sa dá doladiť farbami Tamiya a Gunze.
E-SHOP >> Obrázek
Rene Molnar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reserve_22 » 03 zář 2013, 22:53

Zdravim chcem sa spytat pride casom aj na Lufrwaffe odtiene?Dakujem za odpoved.
Miroslav Stehel
reserve_22

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 03 zář 2013, 23:29

Rene Molnar píše:Farba sa dá doladiť farbami Tamiya a Gunze.
Děkuji za radu, udělám. ;-I
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rene Molnar » 04 zář 2013, 20:05

Pripravujem aj Lufrwaffe odtiene.
E-SHOP >> Obrázek
Rene Molnar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reserve_22 » 04 zář 2013, 21:32

A ak mozem este jedna otazka podla coho budu miesane?Dakujem
Miroslav Stehel
reserve_22

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Macchi » 31 říj 2013, 21:24

Ciao. Budú aj odtiene Regia Aeronautica?
∴ STORMO! ∴ LSP Forums ∴ Fórum Modelářovo ∴ Modelari.org ∴
Macchi

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna