Ak je video schválené firmou ako reklama tak može byť zverejnené, na druhej strane pracovníci by nemali verejne opisovať to čo sa deje vnútry firmy/fabriky. Takéto veci sú chránené výrobným tajomstvom, takisto ako sa nemôže očiernovať meno firmy sa nesmie ani hovoriť čo sa ako robí
co je tajného na výrobním procesu??? MI tam neděláme cocacolu a nic jsme nepodepisovali. Jinak dneska o tomhle odvětví koupíte plno knih kde máte vše popsané. Naše firma vydala takto dvě knihy a dělá i studijní prohlídky. Popsal jsem tu jen výrobní proces, ale nnenapsal jsem tu žádné technologické parametry.
zas to někdo nepochopil co? já jsem psal u nás ve firmě... pokud to nestojí ve smlouvě tak ok. Já se jen divím že v dnešní době invazí firem ze třetího světa se některé firmy vůbec nesichrují. ISO normy používáte? Radek: ty to nevíš? Myslel jsem že víš vše!
ISO používáme, ale to se týká jen podmínek, které musíme dodržovat a splňovat. Proces výroby není tajnej ve všech firmách se to dělá stejně to kolik tam dáváme barvy nebo kolik se dává barvy, to nám určuje dodavatel v doporučení a vlastnostech materiálu navíc vše dnes jde vyhledat na internetu a tohle opravdu tajné není. Nezvěřejnil jsem tu nic v čem by byl náš podnik vyjímečný a tím bych mohl nějak pomoct konkurenci.
Jo ja som môj príspevok smeroval skôr pre Radka aby vedel ako to može fungovať, to či je toto vyrobnym tajomstvom alebo nie vie najlepšie sám ten kto to tu "prezradil" a vobec nam to môže byť jedno
můžeme diskutovat hodiny co je zjednodušený pracovní postup, co jsou důležíté hodnoty atd. U nás to jsou třeba i fotgrafie a videa a ano jak píšeš i uvěřejňování pracovního postupu,jesti je stručný nebo ne by u nás nikoho nezajímalo. Nemá cenu to rozmazávat a hrabat se v tom, jen jsem psal jak to funguje u nás. Hračky nevyrábíme ale výrobky s plastu kromě mnoha jiného také. Možná je to i tím že nejsme česká firma...
Jedním slovem....PRACNĚ ,se vyrábějí ! Já bych se přikláněl k zákazu zvěřejnování používané technologie vyroby forem !Někdo řekne ,hele...my to děláme tak a tak...a konkurence by vás mohla dohnat ,né li předběhnout. Jinak princip při výrobě je všude podobný ,né li stejný...ale jisté vychytávky by si firma měla držet pod pokličkou.