Posledni dobou krome lamp pouzivam - čelovku! Muzu se naklonit nad model, jak potrebuji, a porad ho mam osvetleny.
Jezevčík píše:To Michal: když se zeptáš na denní světlo, tak budou koukat jak puci. Musíš si říct o "takový ty modrý žárovky" a pak chápou (vlastní zkušenost).
Já mam na stole 4 lampičky mix: 2 bodovky 100W-mají jen slabě žlutý světlo a dvě modrý 60W. V zimě nemusím topit a barvy to nedeformuje.
Ondřej Nadrchal píše:Já mam na stropě dvě zářivky tak, aby se nedělaly stíny. Protoze můj zrak už není, to co za mlada, tak používám velkou lupu s osvětlením. Na detaily je to perfektní. Koupil jsem ji v GM za nejakych 6-7stovek. Je na takovým pantografu jako lampičky, takze se s ni dá dobře manipulovt a nastavit si ji, jak je zrovna potřeba.
jaromucha píše:Ondřej Nadrchal píše:Já mam na stropě dvě zářivky tak, aby se nedělaly stíny. Protoze můj zrak už není, to co za mlada, tak používám velkou lupu s osvětlením. Na detaily je to perfektní. Koupil jsem ji v GM za nejakych 6-7stovek. Je na takovým pantografu jako lampičky, takze se s ni dá dobře manipulovt a nastavit si ji, jak je zrovna potřeba.
presne - to isté používam aj ja ( tiež som aj slepý ) a so absolútne spokojný
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků