KLingO píše:jedina vyhoda lifecoloriek je to ze maju pekne authentic sady u ktorych aj sedia odiene ... a tu to konci .. uz mi nesmu cez prah domu - zatial som nezazil ine farby ktore by zaschli na zele v original flaske ani raz pouzite
Jakub Vilingr píše:Ano to je pravda. S testováním začínám v krátké době. Kdysi jsem na ně sice už něco psal, ale to se sem nevozil originální základ pod barvy, originální ředidlo, originální zpomalovač schnutí a hlavně pak čistič pistole. Takže se vrhám na nové testování, protože už mám toto vše k dispozici. Jakmile něco budu mít, tak se rozhodně někde objeví výsledky mých testů a výsledků
lev1982 píše:V pátek jsem si ty lifekolorky objednal a včera si je vyzvednul na poště. Hned jsem zkusil udělat první nátěr tím jejich primerem. Zítra zkusím fouknout na ten základ barvu, tak jsem zvědavý jak to bude krýt a jak to bude držet. Dám vědět.
lev1982 píše:Tak jsem trochu pokročil. Většinu modelu už mám pokrytou barvou.
Trochu jsem laboroval a zjistil tohle:
1) když fouknu přímo barvu na plastik, tak to chytne až po několikerým překrytí. Po zaschnutí ta barva ale stejně moc nedrží
2) když jsem barvu fouknul na plastik, který jsem nejdříve pořádně odmastil, tak barva chytá o něco lépe a hlavně i lépe drží na plastiku, ale i tak se dá barva sloupat.
3) když jsem využil odmaštěnýho plastiku a nanes na to primer tak po zaschnutí se barva jako taková chytala na primer velmi dobře a i po zaschnutí krásně držela. Dokonce v místech kde jsem potřeboval ji povrchově přebrousit, tak se to krásně dalo! (bez primeru nešlo)
lev1982 píše:Díky tomu že je primer bílej na modelu vyniknou všechny nepatřičnosti![]()
lev1982 píše:Lifecolorky jde ředit pouze vodou, destilkou nebo origoš ředidlem. Nejlepších výsledků jsem pochopitelně dosahoval použitím ředidla, nejhoršího obyč vodou.
lev1982 píše:Když se do ředidla přidá troška thickeneru, tak se dá velmi dobře s barvama pracovat![]()
lev1982 píše:Ještě nemám nanesený všechny barvy, ale už teď začínám řešit problematiku finálního vzhledu. Koukal jsem, že se dělaj tři druhy laku. (LC27 - clear, LC73 clear gloss, LC77 clear satin) - viz
- jen tam maj asi chybičku v popisu, jelikož to maj jako barvy.
Kterej lak použít na co? Myšleno tak, že na model používám barvy řady UA, ale mám i pár barev z LC. Případně zda je nutné lak vůbec používat?!? Podle mě by mohl vytvrdit finální podobu barvy, ale pokud mi o to nejde má to ještě na něco vliv?
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků