Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Modelářské e-shopy

How to
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Modelářské e-shopy

Příspěvekod JJA2008 » 12 říj 2008, 15:27

Bobanski píše:No zkoukni predchozi diskuze, ale protoze jsi tu novy - dobre zkusenosti mam s modelimexem a mpm, spise spatne s valkou. Smartmodel je podvod, tam nic nekupuj.

Dobrý den, u SMARTMODELu jsem minulý túden udělal docela velkou objednávku...můžete být konkrétnější v čem je problém?

Docela by mě naštvallo, to někde objednávat znova...

Díky
JJA2008

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Rumis » 13 říj 2008, 08:04

www Nordlande-uplna spokojnost
http://www.valka-spokojnost
http://www.rk-tech je to ok.
Albatros IPMS-Martin
Peter Rumis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MoMo » 17 říj 2008, 10:04

No já mohu k tomuto uvést asi tolik. U Arturů jsem nakupoval v období, kdy jsem ještě míval čas, což bylo asi někdy kolem roku 2000 a v té době to fungovalo na dané poměry slušně. Objednávka vždy došla v pořádku i celkem dobře zabalenáa v relativně dobrém čase. Nyní po dlouhé době se k modelařině vracím a opět jsem učinil u nich objednávku. Bohužel už se mi vyřizuje 2 měsíce. Vždy se čeká na nějaké zboží, byť na jejich stránkách je uvedeno, že je skladem, tak pak mi napíšou, že není ani u dodavatele. Což je zarážející, proč není u dodavatele, když píšou, že ho mají na skladě. No to je jedno. Po mailové komunikaci se možná už dočkám aspoň části objednávky. Absolutně se mi nelíbí jejich webový eshop, nepřehledný, špatná navigace, filtrování velmi slabé bez jakékoliv logiky, velmi špatný design.
Stejně tak jako u MPM, tam sice opravdu objednávka proběhla velmi rychle, ale jejich stránky jsou na velmi špatné úrovni, což je velká škoda. Tyto stránky jsou pouze pro ty co vědí co shání, pak tam mmožná naleznou co chtějí, ale pro ty co by si chtěli udělat přehled, podívat se na obrázek krabičky, popř. obsah krabičky v podstatě nemají šanci. Je pravda, že mají zastoupení mnoha značek, což mají i Artuři, ale jak říkám velmi, velmi špatné stránky jim hodně berou zákazníky. Co ale chybí většině e-shopů je, že není možnost zaplatit objednávku předem na základě např. promofaktury na účet prodejce, čímž by se rapidně snížilo poštovné za dobírku a prodejce by měl jistotu, že zákazník si zboží převezme u dobírky tomu tak není. Čímž toto řešení je pro obchodníky daleko výhodnější, ale nenabízí ho.
Měli by si především vzít příklad, i když zavrhovaného, ale graficky, navigačně a s velmi dobrou možností filtrace, z eshpou SMARTMODEL. Zkušenosti s objednávkou nemám. Ceny mají průměrné, ale nemám žádnou zkušenost s vyřízením objednávky.
Další obchody neznám, ale ty co jste zde uváděli zatím nemohu posoudit až se na ně důkladně podívám.
Jednoduše řečeno, pokud by MPM SHOP a ARTUŘI rapidně zkvalitnili svůj e-shop, tak asi nebudou mít v české republice konkurenci.

MoMo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 17 říj 2008, 15:37

Nedavno jsem neco kupoval u Nordland Models http://www.nordlandmodels.com/
Mohu jen doporucit. I kdyz to byla hromada polozek, odeslano hned druhy den, mailem info o prijeti objednavky, stavu objednavky i expedici. Tak si predstavuji eshop ;-I Ne ze se jich jeste musite doprosovat aby se uracili Vam neco poslat :agrh:
Dokončeno:555.0153 KHKD, 477.043 ČSD, Z1.39456 KHKD
Na stole: 477.004 ČSD
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod René Ernst » 17 říj 2008, 15:50

Ondřej Nadrchal píše:Nedavno jsem neco kupoval u Nordland Models http://www.nordlandmodels.com/
Mohu jen doporucit. I kdyz to byla hromada polozek, odeslano hned druhy den, mailem info o prijeti objednavky, stavu objednavky i expedici. Tak si predstavuji eshop ;-I Ne ze se jich jeste musite doprosovat aby se uracili Vam neco poslat :agrh:

Tak,tak Ondro a já mám naprosto stejné zkušenosti s http://www.modelbox.cz tam mi dokonce poslali zboží(z důvodu dovolené)abych nemusel čekat dříve než jsem ho zaplatil [-o< tomu říkám zákazník náš pán ;-I ;-I 8)
René Ernst

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Šubr » 17 říj 2008, 19:44

Model box naprostá spokojenost,velmi dobrá spoluprace s Modelimex,první moje objednávka a
model přišel ještě než jsem poslal platbu.
Pokud jde o ceny,jednička je Na 12.hodině. =D>
Pavel Šubr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod StaniModelar » 17 říj 2008, 20:54

Ondřej Nadrchal píše:Nedavno jsem neco kupoval u Nordland Models http://www.nordlandmodels.com/

Tie mailove informacie mas na asi kazdom e-shope
valka-je uplne v pohode,vychadzaju v ustrety dokonca mi volali na moj mobil a ujasnovali sme veci.
modelhop-v pohodke
mpm-tam ma raz vytocili ale daju sa
Dalsie som neskusal.
Moje modelky na FB :)

https://www.facebook.com/groups/858245070947955/
StaniModelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Krčmář » 17 říj 2008, 22:22

Takže mé zkušenosti
Hračičky, tam mi s úspěchem shánějí i raritky, které neprodávají a které si tak rád shromažďuji
12. hodina, tady je to bez nejmenších problémů, dobrá komunikace i časy dodání
Legato, bral jsem jen jednou a měl jsem dodávku skoro dříve než jsem vstal od počítače( do 3 dnů a to bydlím na jihu Moravy
Artuři bral jsem od nich dříve když jsem stavěl letadýlka a co si vzpomínám taky problémy nebyly
a pak je tady několik zahraničních obchodů, ale tady jsem nikdy žádný problém neměl až na někdy delší zastávku zásilky na hranici při proclení.
Na Válce mi sehnaly zboží až po velmi dlouhé době, ale to jsem si je už sehnal u konkurence, se zrušením objednávky problémy nebyly, ještě tam mám objednávku tuším rok, ale tu již prakticky taky nepotřebuji
to jsou asi všechny mé zkušenosti s E shopy
http://zetmodel.webnode.cz/
http://www.plastic-hobby.com/
Zdeněk Krčmář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod AtomeK » 18 říj 2008, 23:21

Zdravím dámy a pánové ,

co zkušenosti s e-shopem Bílek ??? Máte někdo ??
" Patlám pro svou radost ..... a učím se tím trpělivosti "
Rozestavěno:
Tomovi HASIČI 1/87
Scania R 6x2 1/24
Hotovo :
Tomovi HASIČI 1/87
AtomeK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Igy » 19 říj 2008, 09:06

Neobjednával jsem sice nic,ale cca před 14 dny jsem se na něco ptal mailem,bohužel se mi ani nedostalo odpovědi :agrh: :bad:
Člen "ŠTĚTEČKOVÉ GALAXIE" č.9
...ale už mám i "kvér"...
Igy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 19 říj 2008, 09:55

AtomeK píše:Zdravím dámy a pánové, co zkušenosti s e-shopem Bílek ??? Máte někdo ??

Nevím jak s e-shopem, ale chtěl jsem si od Bílka pořídit akrylátové barvy Model Master, protože dělají odstíny jako RLM 61/62/63/65, 04/23/24/25, 72/73/75, 81/82/83/84 a přesně o ně jsem měl největší zájem. Poslal jsem dotaz, přišla mi odpověď přímo od pana Bílka, že to jsou nejlepší akrylátové barvy pod sluncem a že do Evropy Testors zasílá pouze odstíny RLM 02, 65, 70, 71, 74, 75, 76, 79, což znamená že mi chybí například interiérový odstín RLM 66, k pískové RLM 79 mi chybí odstíny RLM 78 a 80, námořní, či předválečné mašiny taky nepostavím, potože je nemá...

Nedalo mi to a dotázal jsem se přímo na Testors a tam mi potvrdili, že jejich prodejci do Evropy zašlou jakoukoli barvu... Pokud tedy pan Bílek přes e-shop podává jenom to co se mu zlíbí a následně i přestane odpovídat na dotazující e-maily, nemá pro mne jeho e-shop moc důveryhodnosti...

Toto je info z tohoto týdne, kdy jsem se pokusil nakoupit tyhle akrylátové barvy. Raději si je objednám z ciziny, než spolupracovat s tímto pro mě dost nekvalitním přístupem... Tady patrně nefunguje, že zákazník je pro obchodníka důležitý....
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Kadlec » 19 říj 2008, 10:11

AtomeK píše:Zdravím dámy a pánové ,

co zkušenosti s e-shopem Bílek ??? Máte někdo ??

Objednával sem dvakrát a v pohodě,do tří dnů sem to měl doma.
Už se zase snažím modelařit
Jarda Kadlec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod AtomeK » 19 říj 2008, 10:35

Jakub Vilingr píše:
AtomeK píše:Zdravím dámy a pánové, co zkušenosti s e-shopem Bílek ??? Máte někdo ??

Nevím jak s e-shopem, ale chtěl jsem si od Bílka pořídit akrylátové barvy Model Master, protože dělají odstíny jako RLM 61/62/63/65, 04/23/24/25, 72/73/75, 81/82/83/84 a přesně o ně jsem měl největší zájem. Poslal jsem dotaz, přišla mi odpověď přímo od pana Bílka, že to jsou nejlepší akrylátové barvy pod sluncem a že do Evropy Testors zasílá pouze odstíny RLM 02, 65, 70, 71, 74, 75, 76, 79, což znamená že mi chybí například interiérový odstín RLM 66, k pískové RLM 79 mi chybí odstíny RLM 78 a 80, námořní, či předválečné mašiny taky nepostavím, potože je nemá...

Nedalo mi to a dotázal jsem se přímo na Testors a tam mi potvrdili, že jejich prodejci do Evropy zašlou jakoukoli barvu... Pokud tedy pan Bílek přes e-shop podává jenom to co se mu zlíbí a následně i přestane odpovídat na dotazující e-maily, nemá pro mne jeho e-shop moc důveryhodnosti...

Toto je info z tohoto týdne, kdy jsem se pokusil nakoupit tyhle akrylátové barvy. Raději si je objednám z ciziny, než spolupracovat s tímto pro mě dost nekvalitním přístupem... Tady patrně nefunguje, že zákazník je pro obchodníka důležitý....

Díky , no , ptám se proto , že u něj mám od 1.6.2008 objednanou stavebnici , konkrétně Scanii 144L + dragon trailer a v podstatě je ticho a tma , někdy v srpnu sem mu volal , ale odkázal mě přímo na obchod , protože byl někde na jednání či co .... na obchodě mi řekli , že objednávku berou na vědomí , ale že s touhle stavebnicí je problém , že nemají v itálii vylisováno a od srpna doteď je zase ticho ........

Já taky dělám v obchodě a jejich přístup mě zaráží , tak nevim.........
" Patlám pro svou radost ..... a učím se tím trpělivosti "
Rozestavěno:
Tomovi HASIČI 1/87
Scania R 6x2 1/24
Hotovo :
Tomovi HASIČI 1/87
AtomeK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek Papežík » 19 říj 2008, 11:36

Nedávno jsem objednával na Modelimexu.Objednávku jsem posílal v úterý v deset večer a zboží jsem měl v pátek ráno doma-pohoda.... 8) 8) 8)
Radek Papežík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rumová víla » 19 říj 2008, 12:59

Nechci nikoho hanit, ale přístup pana Bílka se dosti změnil, před rokem nebyl problem sehnat u nich grátis obtisky ze stavebnice která nabízela jiné varianty než sem měl - což mě dosti potěšilo. Ale současná situace je jiná, když už se dočkám odpovědi, tak je typu - nevíme, přes nás určitě ne... přitom jsou výhradní dovozci věcí na které sem se ptal... Po tom extempore na Eday je to postě všechno nějaký divný...
Rumová víla

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna