Petr
Milan Pospíšil píše:K všeobecné spokojenosti používám pro stříkání rovněž CO2. Mám udělanou čerstvou revizi ( dělám ji každoročně ) na bombě, vyměněný hlavní uzávěr. Náplň za 200 korun mi vydrží na celý rok. Pro stříkání používám jak Fengu tak Triplexe napojené přes rychlospojky, kousek vynylové hadičky přes redukci a tlakovou hadici do redukčního ventilu. Ještě se mi nestalo, že by médium samovolně utíkalo, když zapomenu uzavřít hlavní uzávěr. A to se mi stává poměrně často.
Novio* píše:Milan Pospíšil píše:K všeobecné spokojenosti používám pro stříkání rovněž CO2. Mám udělanou čerstvou revizi ( dělám ji každoročně ) na bombě, vyměněný hlavní uzávěr. Náplň za 200 korun mi vydrží na celý rok. Pro stříkání používám jak Fengu tak Triplexe napojené přes rychlospojky, kousek vynylové hadičky přes redukci a tlakovou hadici do redukčního ventilu. Ještě se mi nestalo, že by médium samovolně utíkalo, když zapomenu uzavřít hlavní uzávěr. A to se mi stává poměrně často.
A jak velkou máš bombu a kolik modelů s ní přibližně nastříkáš? Taky 6kg? Díky
Novio* píše:Tak já nevím, ale pokud mám 8 l. bombu a obsahu 6kg kapalného CO2, tak při naplnění tam mám vždycky +/- těch 6kg plynu - přesně se to dá zjistit vážením po naplnění. Tak já nevím jak se zeptat: např. kolik se toho dá průměrně nastříkat na 1kg. plynu? - to bude asi nejpřesnější
Milan Pospíšil píše:Mám klasiku, 6 kg bombu CO2. Moje produkce je asi 4 - 5 modelů 1/48 za rok. Připočítej k tomu, že každý model je stříkán minimálně 4 - 5 x různými barvami, tmelem apod. a to ještě v několika vrstvách. Dále přičti, že po každé barvě, po každém i sebemenším stříkání čistím pistoli a mnohokrát ji profukuji příslušným ředidlem.
I tak jsem spokojen, můj náklad je dnes na rok již pouze ty dvě stovky za novou náplň. Přeji hodně zdaru.
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník