Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Lihovky Agama ředění

How to
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Lihovky Agama ředění

Příspěvekod Milan Holzapfel » 03 kvě 2008, 11:55

V předchozích příspěvcích máš hodně námětů k vyzkoušení. Neboj se a experimentuj! Kdo nic nedělá nic nezkazí. Příčina může být v příliš husté barvě, vysokém tlaku. V koutech ti taky může vířit barva - změnit úhel nástřiku. Může to být i lihem resp. jeho denaturací. Zkus do toho lihu přidat nitro ředidlo. Touto směsí můžes zkusit lehce přestříknout ty bílý fleky.
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 03 kvě 2008, 14:35

Sniž tlak, mám max 1 bar a je to bez problémů, pokud ředím technickým lihem dělává to bílý fleky při větším poměru lih-barva... po přelakování se to většinou ztratí, nebo je to trochu vidět. Ušetří ti to práci se zesvětlením panelů... :lol: :lol: :lol:
jo a ředím podle nálady, většinou 1:1, originálním ředidlem :wink:

Používám hlavně lihovky a není s nima problém...
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdenoman » 03 kvě 2008, 15:25

Oka, chlapi! [-o<

plán je tedy takovej, že míchnu milanův koktejl s ředidlem 1:1 s lihovkou a fouknu to pod jeden bar....tož to sem zvědaff :shock: ...jináč to bude asi tím, že se mi za posledních deset let, co sem nesah na modelarinu zkroutily nejak rucicky i vocicka :grin:
I´m gonna be iron like lion of Zion!!Yahman, rasta brothers!
zdenoman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 03 kvě 2008, 16:30

zdenoman píše:... zkroutily nejak rucicky i vocicka :grin:

tak z toho si nedělej vůbec nic, jinej třeba rostou zobáky, nebo se z nich stávají plži atd...
:grin: :grin: :grin:
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdenoman » 03 kvě 2008, 16:54

Turboduck píše:
zdenoman píše:... zkroutily nejak rucicky i vocicka :grin:

tak z toho si nedělej vůbec nic, jinej třeba rostou zobáky, nebo se z nich stávají plži atd...
:grin: :grin: :grin:

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: to je fakt! veci se dejou vobcas divny :x pujdu se radsi podivat do zrcadla jestli jsem to stale ja :grin: Co vim stopro je, ze sem setsakra pribral a taky sem se nejak cestou prastil do hlavy, pac sem se stihnul vozenit!!! :grin:
zdenoman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdenoman » 03 kvě 2008, 19:05

BTW soudruzi, jak ředíte a následně foukáte surfacer...nemám s tím zkušenost, nikdy sem ho nepoužíval :arrow:
pistoli potom čistíte acetonem, či jakým bazmektem?

Zkousel sem to hledat tady na foru, ale to by bylo asi na tři roky :o to přečíst :D
zdenoman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 03 kvě 2008, 21:41

zdenoman píše:BTW soudruzi, jak ředíte a následně foukáte surfacer...nemám s tím zkušenost, nikdy sem ho nepoužíval :arrow:
pistoli potom čistíte acetonem, či jakým bazmektem?

Zkousel sem to hledat tady na foru, ale to by bylo asi na tři roky :o to přečíst :D

Prostě to vyzkoušej! Necelý tři minuty trvalo najít a přečíst třeba tohle: viewtopic.php?f=19&t=16152&hilit=surfacer :wink: Navíc právě tím pročítáním se dozvídáš další věci na který by ses třeba za chvíli (zítra, za týden) zeptal.
Info o výrobcích gunze: http://www.gunze.cz
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Libor Walach » 03 kvě 2008, 21:48

zdenoman píše:Zkousel sem to hledat tady na foru, ale to by bylo asi na tři roky :o to přečíst :D

a protože takhle uvažuje každý a počet témat se zvětšuje a tím pádem hledat tady na foru by bylo asi na čtyř roky a sme v bludném kruhu...
http://www.kpmopava.cz
Diletant back on tour.
Libor Walach

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdenoman » 04 kvě 2008, 09:07

ok díky [-o< je fakt, že tím študováním se člověk dopátrá kolikrát mnohem zajímavějších věcí než původně předpokládal :D

btw: včera sem improvizoval s těma lihofkama a nakonec bájo =D> !!!!!!Nejlepší povrch se mi podařilo vprodukovat touto metodou: 1:1 lihofka k milanovu koktejlu :lol: (tzn. tech. líh + troška ředidla 6000 1:9), tlak na mírně nad půl baru a nástřik cca z 4-5 cm od povrchu kolmo....vytvořilo mi to moc pěknej jemnej pocrch, kterej dobře kryl a vytvořil velmy tenký film.....takže tímto všem lihofkářům moc díky za rady [-o< [-o< !!
zdenoman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BERD » 04 kvě 2008, 10:28

Mohl by mi nekdo ujasnit ten pomer smesi redidlo - lih? t
ech. líh + troška ředidla 6000 1:9 - podle tohoto to vypada na trosku lihu a navic se jedna o jake redidlo? Opravdu C6000, tedy nitro? Vim, ze se pouzit da, redil jsem tim leta vse a pohoda, ale v pomeru 9/1 ve prospech redidla se divim, ze to vydrzi tesneni. pokud je pomer opacny pak asi pohoda
BERD

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 04 kvě 2008, 11:07

Nechápu proč by to nemělo těsnění vydržet. :-D Pistole vymývám C6000 běžně už asi 8 let a ještě jsem těsnění neměnil. 8) (Hansa 201, Hansa 581, Fengda BD-203). Poměr směsí jsem myslím popsal dostatečně na předchozí stránce.
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Anděl » 04 kvě 2008, 12:14

Dneska jsem sní stříkal poprvé a jako všechny agamy chce hodně ředit. Jinak povrch z použitím origo ředidla je nádhernej, připomíná mě syntetiky gunze, při použití lihu v oražovej butele je jen nepatrně matnější. Pomalu na ně začnu přecházet.
http://www.kpmct.ic.cz/
Jiří Anděl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BERD » 04 kvě 2008, 20:58

Jo, napsal jsi C-redidlo k lihu 1:9, ale tady jak vidim, pisi pomer obraceny.Mozna preklep, mozna jiny pomer a tak jsem se jen zeptal.A tesneni? Guma moc rada nema nitro a leckdo tu pise a problemu s bobtnanim tesneni. Tak proc se nezeptat. Mam tez Hansu, tusim 381 a Fengdu BD-203.Predtim mi nitro do barev naramne vyhovovalo, ale jistota je jistota..
BERD

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdenoman » 04 kvě 2008, 21:08

BERD píše:Jo, napsal jsi C-redidlo k lihu 1:9, ale tady jak vidim, pisi pomer obraceny.Mozna preklep, mozna jiny pomer a tak jsem se jen zeptal.A tesneni? Guma moc rada nema nitro a leckdo tu pise a problemu s bobtnanim tesneni. Tak proc se nezeptat. Mam tez Hansu, tusim 381 a Fengdu BD-203.Predtim mi nitro do barev naramne vyhovovalo, ale jistota je jistota..

jj, byl to překlep ve spěchu :shock: ředidlo : líh 1:9...S tim těsněním asi neporadím, mám teflonový, který by mělo bejt odolný vůči všemu (teda aspoň doufám :D )...jinak čistim ředidlem, lihem a podobnými sajrajty a v poho....
zdenoman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BERD » 04 kvě 2008, 23:51

Dik. A mohu se zeptat jakou mas pietol? Py Fengdy maji teflon a ten fakt drzi
BERD

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna