Naposledy upravil juraj ondrus dne 10 kvě 2008, 00:08, celkově upraveno 1
Kalousek Petr píše:Asi na 2 dny jsem dal nyní obtisky na S-3A Viking 1:72 Hasegawa za okno ( vakuové , plastové ) , takže nebyly vystaveny žádné vysoké teplotě ani vlhku ( byly položeny na stojánku za sklem ) . Byly poměrně dost zažloutlé a mírné zlepsění se projevilo . Ale POZOR, místa , kde je na papíru pouze lak vykazují mírné prasklinky a začalo se to objevovat i pomalu v místech , kde lak kryje vlastní barvu decalu . Zkusil jsem tedy nepotřebnou část nanést na matný povrch s Mr.Mark Softerem dospod a navrch a kdybych s tím nějak víc hýbal , určitě by se to rozpadlo . Už takhle to mělo snahu se lámat
. Pravda je to z roku 1995 , ale právě starý obtisky jsou zažloutlý . Taky jsou vidět , i když ne moc , po aplikaci a vyrovnání některé z prasklinek . Za okno je raději už nedám , i když počítám s možnou koupí obtisků na S-3A . Je to tedy dost individuální a zároveň o hubu .
Opatrnost na místě .
George9 píše:Příčinu nproblému bych možná viděl v tom, žes to dával na matnej lak. Má hrubej pigment, tudíž drsnější povrch, a možná právě proto se dekál trhal...Nevím, moje úvaha....
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník