Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dílna...

How to
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod CSR » 24 lis 2007, 16:10

Je super ten stůl,vše prakticky na místě a po ruce,moc pěkné sou ty držáky na tmel a olejovky.
Modeláři hlaste případy lichvy a předražování.

KPM Slaný
Jan Burle
CSR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Víťa » 24 lis 2007, 19:58

Tak toto je naprostá bomba. Mám o čem přemýšlet. To prostě nemá chybu. Tam je naprosto všechno na svém místě. Takový sortiment barev a pomůcek pohromadě jsem ještě neviděl. :P :P :P
Víťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 24 lis 2007, 20:11

dobrýýýýý musím si ty fotky uložit
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petis » 25 lis 2007, 00:45

Zdravím Honzy !! =;

Po půlroce jsem se konečně vrátil do čech a koukám, že jsi se konečně dostal z kuchyně.
Řešil jsem podobný dilema. Můj kutloch je přibližně stejný a 1/2 je taky ze sádroše.
Jak to dopadlo se můžeš podívat na fotkách, třeba tě inspirují. . nebo ukáží, čeho se vyvarovat. O:)
Přílohy
HPIM6097.jpg
HPIM6094.jpg
HPIM6081.jpg
HPIM6080.JPG
Petis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza a Honza » 25 lis 2007, 00:51

takže...odpovím najdenou všem:

-má to být dílnička a hlavně soukromá "zašívárna".Prostě "intimně soukromej" prostor,který hodlám využívat,kdykoli to jen půjde,ne jen na práci.Takové to:" to je moje a sem mi nikdo nepoleze"!!!
Bude se tam modelařit,číst,poslouchat muzika a vegetit...
-bude tam min 1 stůl.Nejraději "zlatnický,nebo hodinářský typ".Tj v podstatě normální stůl cca 110 x 60 cm.Výška kolem 90 cm(normál je cca 70) s půlkruhovým výřezem v desce + pár dalších praktických drobností.
Zároveň tam bude komp a spousta literatury.
Časem tam chcu i pár mikromašinek.Nějaký soustruh,frézku,brusku,stojan na vrtačku.
-stříkání a pod zatím neřeším.Barvím minimálně.Pokud bych chtěl časem i stříkat,tak to budu muset vyřešit nějakým odsáváním,protože to je hned vedle kuchyně a asi by se to polovičce nelíbilo.Předtím jsem sice taky dělal v kuchyni a nebylo moc problémů.Navíc co se stříkání týče,stejně bych asi časem znásilnil sousedy a natáhl si od jejich kompu přípojku.mají komp,kterej jim permanentně tlakuje vzduch do Tatrovky,aby mohli vyjet bez foukání...
-osazenstvo:1,příležitostně 2 lidi.
-sádroš je udělaný,jak to šlo.Páč jsem to dělal poprvé a asi i naposled,tak jsem nejdřív zjišťoval jak na to a pak dělal...Takže asi tak jak se to má.
:) Vitrínky nemám a asi ani potřebovat nebudu.Nemám doma nic postaveného a do vitrín nedělám.většinou vše rozdám.
-světlo...Pravděpodobně modrá zářivka a dvě malé halogenové lampičky.Už je mám rozkuchané.Na světlo nejsem vůbec náročný.Stačí mi jen bodovka na osvětlení dlaní.Nějakou dobu jsem dělal po nocích jen u 8W halogenu bez čehokoli jiného a stačilo mi to.No a ty halogeny asi z určitostí použiju.Světlo je to příjemné a dost hřejou,takže je můžu používat na dopolymerování tmele.
-spoustu věcí a polic budu nucen hnát do výšky.Je škoda nevyužít těch tří metrů...

Na větší a špinavější práce časem zkusím najít a zneužít jiné prostory v baráku.Poté co se ožeru s majiteli a dostanu se všude....

No a ten stůl od Sumaka je vážně paráda.velmi inspirativní.Hodně se mi líbyly ty papírové kapesníky ve skříňce vlevo.
tenhle prostor je ale spíše pro kitaře,kterej intenzivně barví...Já převážně modeluju,takže maličko jiné využití prostoru,ale přesto dík za inspiraci!!!
Říkáte nejlepší model?
Epoxyd,plastelína a silikon!!!Jo a abych nezapoměl...SÁDRA!
Honza a Honza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza a Honza » 25 lis 2007, 01:41

petis:
zajímavý...A je tam něco,čeho bych se měl vyvarovat? :wink:
Říkáte nejlepší model?
Honza a Honza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petis » 25 lis 2007, 02:38

To je vždycky. :)
Hlavně si to v klidu předem navrhni, abys to nemusel pak 2x upravovat jako já. A je dobrý brát do úvahy různý potřeby co můžou vyvstat. . . třeba ten vzduch, ale i co nejlepší umístění všech potřebných věcí, aby nepřekážely a přitom byli po ruce. :?
A třeba takový rozvody všeho. Je mnohem lepší je předem vést uvnitř sádroše, než to pak "provizorně" různě tahat po dílně.
Ideální je nakreslit si hrubý plán a postupně si ho upravovat, až bude šechno top. Hlavně v klidu a nespěchat, i když to láká.
Je jasný, že takový nábytek na míru nekoupíš v Ikee, ale to snad není problém - stačí pila a jedno odpoledne.
Taky si myslím, že není moc dobrý použít nějakej kus hotovýho nábytku a podle něj pak kompromisně upravovat všechno okolo. . .
Ale to vše určitě znáš, já jen pro jistotu. . .

P.S.: Je lahoda mít PROSTOR. Pracovní desku stolu bych tam klidně udělal přes celou dýlku - 2 metry jako mám já, je třeba na Dia úplně super.
P.S.2: Jestli tam budeš dávat ten komp, tak dej monitor na zeď jako já - ušetří to hafo místa. 8)

Na fotce máš ty hmoždinky do sádroše - jsou levný a drží fest.
Přílohy
HPIM6100.jpg
Petis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza a Honza » 25 lis 2007, 02:43

Petis:Hmoždiny znám...jenže to co potřebuju hlavně pověsit jsou knížky. :( A placatej monitor zrovna není v rozpočtu...bylo by to sice krásné,ale. :(
Říkáte nejlepší model?
Honza a Honza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zbyněk Červený » 25 lis 2007, 09:29

Petis píše:T...P.S.2: Jestli tam budeš dávat ten komp, tak dej monitor na zeď jako já - ušetří to hafo místa. 8) ...

A to Ti fakt nevadí mít monitor takhle vysoko?
Zbyněk Červený

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petis » 25 lis 2007, 10:21

Zbyněk Červený píše:
Petis píše:T...P.S.2: Jestli tam budeš dávat ten komp, tak dej monitor na zeď jako já - ušetří to hafo místa. 8) ...

A to Ti fakt nevadí mít monitor takhle vysoko?

Ano je to dost vysoko. Ale je to schválně, vzhledem k tomu, že se tam pracuje ( brousí, stříká . . . ).
Taky na něj zas tolik nekoukám, ten PC je v dílně hlavně jako hudební centrum a databanka pro podklady.
Hlavní PC je jinde - tam je monitor o hodně níž. . mám svůj krk docela rád. :-D
Petis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vilis » 25 lis 2007, 10:36

Pri rozmeroch tvojeho kutlochu by som monitor moc neriešil. Maximálne by som ho o pár cm dvihol, aby som využil priestor pod ním. Klávesnica a myš musia byť samozrajme pod pracovnou doskou. To by bol zbytočne zabitý priestor. Ja som bol nútený odkladať veci tiež do výšky, takže viem o čom píšeš. Podarilo sa mi to vyriešiť úplne náhodou. Raz u nás rušili predajňu potravín, tak som si poprosil o pár regálov. Sú to samonosné železné stojky so železnými policami. Ich nosnosť je neskutočná a popritom nezaťažujú stenu.Neskôr ti sem môžem hodiť foto, ale najprv tam musím urobiť debordelizáciu. Police mám zolžené tak, že mám pod nimi umiestnené pracovisklo, ale momentálne to tam vyzerá, ako keby sa mi tam rozložil bezdomovec.
Carpe diem
vilis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petis » 25 lis 2007, 10:53

Honza a Honza píše:Petis:Hmoždiny znám...jenže to co potřebuju hlavně pověsit jsou knížky. :( A placatej monitor zrovna není v rozpočtu...bylo by to sice krásné,ale. :(

No jo, knížky jsou těžký. Tam buď zvolit umístění na zeď, a nebo to přidělat do stropu pomocí tzv. kotev, slušný udržej jedna až 200kg viz foto. .
Placatý monitor dneska seženeš starší už za cca. 2.000,- Kč :) ,do dílny stačí a jestli je i tohle moc, dá se uvažovat o vestavění klasiky.
Taky jsem to dřív měl - vyřízneš díru v sádroši do který ho dáš a z druhý strany pamatuješ na místo ve skřínce . . pokud je to tak možný. (nákres)

vilis: Jo, takový police mám na boku, jsou kotvený do stěny, a jsou fakt dobrý.
Přílohy
HPIM6103.jpg
Kotva
Klasik monitor.jpg
Pohled shora
Petis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ciryl » 25 lis 2007, 11:10

Taky závidím takovou zašívárnu… Kdyby si tam stříkal pistolí, tak by se dalo odvětrávání vyřešit přiděláním větráku a připojením hadice k digestoři (zvláště když je to hned vedle kuchyně, tak by to neměl být problém). A ještě bych dal přes monitor plexisklo, hlavně přes LCD, kdyby si pak dokupoval, lepší mít zaflákaný plexi než monitor za pár tisíc…
Ciryl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza a Honza » 25 lis 2007, 21:32

takže...
placatý monitor zatím prostě nehrozí.je spousta jiných míst kam půjdou peníze. :cry:
Za tou stěnou není a nebude žádná skříňka ve výši monitoru,tak že další díra v sádroši taky nebude...
Kotvy do stropu.Z toho bych měl maličko obavy.Kdy ž jsem do něj naposledy dloubal,tak tam byla nejdřív omítka,pak rákos,prkno a kam až jsem v dívre prstíkem dosál tak nic...
A digestoř v kuchyni taky není,takže to bych musel přesvědčit drahou polovičku,že ji nutně potřebuje,ale to zatím nehoří...Barvám hodně nedám a Alteco nesmrdí ani nechutná... :lol:

No a takhle to zatím vypadá.Vpodstatě jen staveniště.nejdřív musím zprovoznit kompletně kuchyń,která je z druhé strany a pak ještě pár dalších drobností,než se dostanu k mágorlíku.
Přílohy
P1070075.JPG
P1070074.JPG
P1070072.JPG
P1070070.JPG
P1070069.JPG
Říkáte nejlepší model?
Honza a Honza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vilis » 25 lis 2007, 23:01

Máš to pekne rozpracované, ale ako tu už niekto spomínal, popremýšľaj kde chceš mať rozmiestnenú elektriku a ako mieniš zaťažiť sieť. Písal si čosi o plánovanom sústruhu. Zrejme sa bude jednať o malý modelársky stroj, ale aj tak by som volil samostatný istič pre elektrické zásuvky v dielničke. Ono sa to nezdá, ale tie spotrebiče sa začínajú trošku hromadiť.
Carpe diem
vilis

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna