Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

pistole Fengda

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1861 • Stránka 100 z 125 • 1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 125
  • Odpovědět s citací

Re: pistole Fengda

Příspěvekod kovalcik » 04 črc 2013, 06:24

Jakub Vilingr píše:
kovalcik píše:Zdravím já vím že to tu už bylo probírané mnohokrát tak mně nesežerte, ale jak se prokousávám touhle diskuzí jsem čím dál tím víc zmatenější.
Tady mám test BD-180: http://www.modelplac.cz/pages/tipy_triky/fengda2.htm Je to sice jenom část odpovědi, ale třeba ti to pomůže...

A ty články mi právě nasadil toho brouka do hlavy, díky za odpověď.

Milan Holzapfel píše:Podle mne je rozdíl opravdu jen mezi tvarem a velikostí kalíšku. Výběr mezi 202 a 180 nebo 203 je na každém. Ne všem vyhovuje boční kalíšek.

Díky tohle mi výrazně usnadnilo rozhodování. Dík
kovalcik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Brzdič » 05 črc 2013, 13:57

Ahoj

Tak problém s pistolí vyřešen. :) I po důkladném vyčištění pistole neustále prskala vzduch do kalíšku. Pořád jsem si říkal že problém bude v těsnění uvnitř těla pistole a opravdu byl.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Těsnění jsem vydoloval z pistole a hodil do čističe od Tamky na pár minut, mezitím jsem vyčistil lože pro těsnění. Dost mě zarazilo kolik tam bylo barvy, zvlášť když pistoli neustále čistím. Těsnění jsem zbavil nánosu barvy a natřel teflonovým mazadlem. Vše jsem s montoval, nalil barvu a už to stříkalo jako nový. :D
Hotovo: [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Brzdič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 6six6 » 06 črc 2013, 23:11

Ano téměř vždy je problém v tomto těsnění, mám poslední dobou jeden trik a jsem v klidu, pokaždé když jsem vzal pistoli i pečlivě vymytou po poslední barvě, foukala do kalíšku.
Trik : Po vymytí pistole povolím celé tělo trysky v tomto závitu co máš na fotce, povolím ho tak až vyjede osazení krčku z těsnění a pistoli uložím v povoleném stavu, těsnění se zbaví lépe ředidla a nafoukne.
Při příštím stříkání dotáhnu tělo trysky a už se mi nestává, že by foukalo do kalíšku, prostě jak se nechá po mytí pistole utažená to těsnění z neznámé příčiny povolí a netěsní, stačilo povolit a znovu dotáhnout a bylo. poslední půlrok to řeším takhle a spokojenost.
Již jsem tu kdysi psal a vřele doporučuji přeleštit jehlu ,leštil jsem ji 8000 od gunze do kulolesku, ubral jsem na dýze trysky desetinku na výšku, aby tryska koukala o tu desetinku víc ven a musím říct, že pistole stříká jak sen.
6six6

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pojistovak » 16 črc 2013, 19:57

Jak jsi prosím ubral tu desetinku?
Dělal jsi to prosím na nějakím spešl nástroji nebo tím co se běžně válí doma?
Pojistovak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod predar » 27 zář 2013, 20:36

Zdravim. Urcite to tu je, ale je toho vela a sa mi v tom nechce hrabat. Royalmax AB180K, Miol 80-897, Fengda 180. Viem zesu to tie iste pistole, ale ma zaujima ci je rozdiel aj v kvalite. Ktora z nich je najkvalitnejsia?
predar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peal » 02 říj 2013, 21:49

zdravim,
taky mam problem jako kolega vyse, pri pusteni vzduchu mi zacne bublat barva v kalisku. neprska, ale bubla, takze je asi neco spatne. mam bd183, celou sem ji rozebral, vsechno procistil, poctive dotahl, ale vysledek stejny. snazim se aspon pochopit princip kudma ten vzduch jde a proc se vraci, ale zatim marne. mate nekdo zkusenosti s timhle typem?
Dostavěno: Bf 110D-3 Eduard 1/48
peal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sanyo » 03 říj 2013, 17:15

peal píše:zdravim,
taky mam problem jako kolega vyse, pri pusteni vzduchu mi zacne bublat barva v kalisku. neprska, ale bubla, takze je asi neco spatne. mam bd183, celou sem ji rozebral, vsechno procistil, poctive dotahl, ale vysledek stejny. snazim se aspon pochopit princip kudma ten vzduch jde a proc se vraci, ale zatim marne. mate nekdo zkusenosti s timhle typem?

Máš poškodené tesnenie o ktorom píše "Brzdič" o niekoľko príspevkov vyššie. Mal som podobný problém, odporúčať výmenu toho tesnenia, prípadne Brzdičov postup.
recepty: https://www.domacakuchyna.sk
sanyo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peal » 03 říj 2013, 20:38

No to jsem prave zkousel taky, jenze 183 je delana trochu jinak a tento postup neni aplikovatelny. Nicmene mi to nedalo, znovu sem to vsechno rozebral (asi po desate), procistil, pritahnul, prelestil jehlu, a svete div se - je to dobry :) Takze sice porad nevim kde byla chyba, ale hlavne ze je to dobry...
Dostavěno: Bf 110D-3 Eduard 1/48
peal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hitmanius » 05 říj 2013, 20:14

Mozete mi niekto prosim povedat ake oznacenie ma tesnenie c. 7 na obrazku?

Dakujem
Přílohy
airbrush-fengda-BD-203_nahradni_dily.jpg
hitmanius

• Odpovědět s citací

Příspěvekod maty.burian » 05 říj 2013, 21:28

jedná se o těsnící kroužek. v podstatě označení nemá. jestli ho potřebuješ, pošli PM
Obrázek
maty.burian

• Odpovědět s citací

Příspěvekod maty.burian » 05 říj 2013, 21:32

peal píše:zdravim,

BD 183 má samocentrovací trysku, takže těsnění k trysce je k prdu ( je pouze pro šroubovací trysky). Většinou stačí dotáhnout hlavu, nebo kryt trysky. Nemá smysl to rvát na krev, vymačká se těsnění, pak to blbě těsní a dostává se vzduch do kalíšku.
Obrázek
maty.burian

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gromthar » 22 říj 2013, 00:28

Ahoj, je tu to fakt hodně přeplněné informacemi, ale nějak se nemůžu dohledat, zda se dá na pistoli fengda BD 186 s tryskou 0,2 mm měnit tryska za 0,3 a 0,5 mm ? Chci si koupit tuhle pistoli, ale nejsem si jistý jakou trysku zvolit pro techniku 1/35, ale chtěl bych s tím stříkat i letadla 1/72. Barvu bych chtěl používat Tamiya akryl a lak vallejo (universální velikost je asi 0,3 pro stříkání tenkých lajn, ale i napříkald filtrů že ?). Za případnou radu ohledně výběru děkuju.
Gromthar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lokiman » 22 říj 2013, 01:18

Jasne ze ide menit. Ale s tryskou si nezabudni kupit aj prislusnu ihnu, lebo pchat 0.5mm ihlu do 0.2mm trysky nie je velmi dobry napad :P

Ja som skusal trysky od 0.25mm cez 0.3mm az po 0.5mm, ale nakoniec 99.9% casu som fukal iba tou 0.3mm. Pistol mam vzor 180 (coz je skoro to iste ako ta "tvoja" 186) a ide tym jak robit tenke lajny, tak plochy. Ale zalezi, ako s tym vies robit a ako dobre si farbu nariedis (mne to moc nejde).
True Gundam = Universal Century Gundam!

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Sieg Zeon!
Lokiman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gromthar » 22 říj 2013, 07:08

Lokiman píše:Jasne ze ide menit. Ale s tryskou si nezabudni kupit aj prislusnu ihnu, lebo pchat 0.5mm ihlu do 0.2mm trysky nie je velmi dobry napad :P

Ja som skusal trysky od 0.25mm cez 0.3mm az po 0.5mm, ale nakoniec 99.9% casu som fukal iba tou 0.3mm. Pistol mam vzor 180 (coz je skoro to iste ako ta "tvoja" 186) a ide tym jak robit tenke lajny, tak plochy. Ale zalezi, ako s tym vies robit a ako dobre si farbu nariedis (mne to moc nejde).

Super díky, tak si do začátku vezmu 0,3 a pak uvidim.
Gromthar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petr21 » 09 lis 2013, 22:48

Ahoj. mam 134 a zacala zlobit. kdyz stahnu spoust uplne dozadu nejde barva, pri povoleni spouste malinko dopredu prskne kapicka barvy ale strikat plynule nezacne. nevite nekdo co s tim mam udelat?
Nikdo není dokonalý, i ho*no má svoje mouchy
petr21

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1861 • Stránka 100 z 125 • 1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 125

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna