Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

pistole Fengda

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1861 • Stránka 99 z 125 • 1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 125
  • Odpovědět s citací

Re: pistole Fengda

Příspěvekod Jakub Vilingr » 27 čer 2013, 14:04

Brzdič píše:Čau chlapi potřebuju poradit.

Mám Fengdu BD-180 a zničeho nic mi začala propouštět vzduch do nádobky s barvou, prostě jak zmáčknu spoušť začne to bublat a prskat. Pistoli po každém stříkání čistím a to i kartáčkama k tomu určenýma. To bublání se projevuje jak u barev, tak i u samotného ředidla či barvy.
Na nádobku vždy plácnu víčko a držím ho prstem takže svoje okolí nepoprskám ale je to otravný. :D

Zkoušel jsi dotáhnout červíka uprostřed pistole? Oni to ty kartáčky drobet zvětší a klidně jsi i mohl ten červík povolit. Skusil bych to...
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod maty.burian » 27 čer 2013, 14:12

Ahoj, většinou to dělá těsnění na trysce, nebo málo dotažená tryska (jestli jsi měl trysku odšroubovanou)
Obrázek
maty.burian

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Brzdič » 27 čer 2013, 14:35

Jakub ... myslíš to mezi nádobkou a spouští? tak to jsem utáhl asi o čtvrt otáčky ale že bych pozoroval rozdíl nemůžu říci.
Maty ... jo pokaždé pistoli rozdělám a zase složím, vše dotahuju v prstech na doraz jak to má být, těsnění na trysce je ok.

Trysku se vším všudy vykouším vykoupat v čističi od Tamky a ještě utáhnu toho červíka a uvidím jestli to pomůže, zase bych nerad strhl závity, je to docela lagric. :-D
Hotovo: [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Brzdič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marek » 27 čer 2013, 14:41

Brzdič píše:Čau chlapi potřebuju poradit.

Mám Fengdu BD-180 a zničeho nic mi začala propouštět vzduch do nádobky s barvou, prostě jak zmáčknu spoušť začne to bublat a prskat. Pistoli po každém stříkání čistím a to i kartáčkama k tomu určenýma. To bublání se projevuje jak u barev, tak i u samotného ředidla či barvy.
Na nádobku vždy plácnu víčko a držím ho prstem takže svoje okolí nepoprskám ale je to otravný. :D

Problém je na trysce a vzduch se cestou nejmenšího odporu vrací:

- málo dotažená tryska
- tryska našroubována přes závit
- špatné těsnění nebo skřípnuté (pokud pokaždé trápíte těsnění v čističi tak nabobtná a změní tvar)
- prasklá tryska

Červík - pokud je tím myšlena průchodka jehly ... tam není vůbec vzduch :D . To by po jehle prolínala barva.
marek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tunnelDT » 27 čer 2013, 15:13

ano problem bude niekde okolo trysky
povolenym sroubom pre tesnenie ihly nemoze fucat vzduch do nadobky, jedine vytekat farba k vzduchovemu ventilu a k spusti
tunnelDT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 27 čer 2013, 16:21

Na straně 96 byl stejný problém (moje reakce na další straně tzn. 97).
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod maty.burian » 27 čer 2013, 17:27

Brzdič píše:Jakub ... myslíš to mezi nádobkou a spouští? tak to jsem utáhl asi o čtvrt otáčky ale že bych pozoroval rozdíl nemůžu říci.
Maty ... jo pokaždé pistoli rozdělám a zase složím, vše dotahuju v prstech na doraz jak to má být, těsnění na trysce je ok.

Trysku se vším všudy vykouším vykoupat v čističi od Tamky a ještě utáhnu toho červíka a uvidím jestli to pomůže, zase bych nerad strhl závity, je to docela lagric. :-D

Vyměnit těsnění, popřípadě trysku
Obrázek
maty.burian

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marek » 27 čer 2013, 18:51

Procházel jsem toto vlákno ... někdo tady doporučuje k mazání pistolek WD-40. ](*,)

Pánové to prosím NÉ, WD-40 není klasické mazivo, obsahuje např. látky na uvolnění spalin - sazí (zbraně) a proč je těsnění černé? Protože obsahuje co? A co udělá těsnění když namočíme do WD-40 .... ? Ano sice bude záležet na složení "O" kroužků, zda budou NBR, FPM ... ale předpokládejme u Číňana ty nejlevnější. :-D
Také nikdy nepoužívat k mazání cokoliv co obsahuje silikon.
Doporučuji plastické maziva na bázi mýdel, glycerinu s přídavkem PTFE (Teflonu).
A nezapomenout namazat jehlu v místě kde prochází průchodkou a těsně před dalším použitím profouknout příslušným ředidlem podle používaných barev.
marek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Galland » 28 čer 2013, 10:34

marek píše:...
Doporučuji plastické maziva na bázi mýdel, glycerinu s přídavkem PTFE (Teflonu).
...

mozem poprosit o konkretnejsie znacky/vyrobcov ?
dik
sci-fi forever

Romanove Modely
Galland

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Brzdič » 29 čer 2013, 14:00

marek ... - těsnění i tryska je v pořádku
- nasazení trysky taky (na tohle si dávám bacha)
- těsnění v ředidle nějak zvlášť nemáchám, v podstatě na to kápnu ředidlo a hned utřu papírovým kapesníkem.
Napadlo mě jestli nemůže být problém v těsnění co je v tělu pistole (na začátku) a vsouvá se do něj konec té korunky co drží trysku.

Každopádně jsem to pořádně vyčistil a v týdnu vyzkouším něco nastříkat, no a když to nezabere seženu si těsnění. :)
Hotovo: [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Brzdič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marek » 30 čer 2013, 16:11

Galland píše:
...

dik

Například přímo od Iwaty: Medea Super Lube (když zadáte do Googlu najdete)
Alternativně třeba: Ekolube Grease Teflon
marek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovalcik » 01 črc 2013, 22:26

Zdravím já vím že to tu už bylo probírané mnohokrát tak mně nesežerte, ale jak se prokousávám touhle diskuzí jsem čím dál tím víc zmatenější.

Chci si koupit další pistoli ke svému triplexu a rozhoduji se mezi fengdou BD202 a právě BD 180 a BD 203. A chci se zeptat jaký je hlavně rozdíl mezi 180 a 203 kromě velikosti kalíšku? jo a má někdo zkušenosti s tím jejich "anatomickým" nadstavcem/ rukojetí pro pistoli?

Díky všem za odpovědi. S pozdravem Milan
kovalcik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 02 črc 2013, 06:23

[quote="kovalcik"]Zdravím já vím že to tu už bylo probírané mnohokrát tak mně nesežerte, ale jak se prokousávám touhle diskuzí jsem čím dál tím víc zmatenější.
Tady mám test BD-180: http://www.modelplac.cz/pages/tipy_triky/fengda2.htm Je to sice jenom část odpovědi, ale třeba ti to pomůže...
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 03 črc 2013, 08:00

Podle mne je rozdíl opravdu jen mezi tvarem a velikostí kalíšku. Výběr mezi 202 a 180 nebo 203 je na každém. Ne všem vyhovuje boční kalíšek.
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 6six6 » 03 črc 2013, 09:49

Galland píše:
...

dik

K tomu mazání :
Chlapci a chlapi, není třeba experimentovat s mazadly na čertvíjakých bázích.
Bohatě a naprosto bez problémů stačí jakékoliv mýdlo.
Zatáhnu za spoušt směrem otevřít, máznu vysunutý kousek jehly a pustím jehlu zpět. finito. nikdy žádný problém.
Poslední dva roky používají na fengdu kvalitní těsnění a není s tím problém a příkladně triplexe mám 10 let a nevím co je problém s těsněním nebo mazáním a to používám na mytí pistole a výplachy po stříkání, nebo mezi změnami barvy ředido S6300 -super utrejch, bál jsem se zpočátku, že mi to požere těsnění, ale po x letech nic.
S6300 je naprosto super v tom :
1/ stojí oproti origo ředidlům prd
2/ poradí si se všemi druhy modelářských barev ,laků a chemie
3/ rozpouští barvy bleskově a dokonale
4/ rozpustí i zaschlé barvy a tmely včetně třeba maskolů a olejovek

POZOR ! sice naředí jakoukoliv barvu, ale nejde použít na ředění a střákání !!!! Leptá plastik
Používám ho pouze na mytí štětců, pistole atd, nemusím s ním hospodařit jako se šafránem, pouze po promytí pistole pečlivě vystříkám zbytky z pistole, aby byla suchá, nebo dám drtínek origo ředidla a profouknu,štětce nehcám uschnout.
6six6

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1861 • Stránka 99 z 125 • 1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 125

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna