Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

pistole Fengda

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1861 • Stránka 97 z 125 • 1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 125
  • Odpovědět s citací

Re: pistole Fengda

Příspěvekod Marder » 25 dub 2013, 17:07

Zakopaný pes může být ve vzdálenosti ústí trysky a otvoru krytu trysky. Zkus povolovat kryt trysky.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverick117 » 25 dub 2013, 17:22

No tak som ju rozobral aj druhý krát a tentokrát vyčistil airbrush cleanerom a už ide ale objavil sa druhý problém... pištol som nepoužíval ale myslím si že by z nej mal ísť neprerušovaný prúd niečo ako zo spreja ale nejako to hľadko nejde. vydáva to také zvuky ako poprdkávanie ( to je opis :grin: ) menil som aj tlak na kompresore ale nič sa tým nezmenilo tak neviem ešte toto doriešiť a možno už aj konečne airbrush namiesto sprejov začnem používať :-k keď pustím len čisto vzduch tak ide pekne hľadko ale akonáhle som tam dal na skúšku vodu tak konec začalo to vydávať ten zvláštny zvuk..
My skills are not perfect but the only way to gain skills is to try new things!!
Maverick117

• Odpovědět s citací

Příspěvekod turbo32 » 25 dub 2013, 17:51

mas tesnenie na kryte ihly? alebo aj na tych dvoch dieloch co sa odkrucaju spredu pistole? ten vacsi spojeny s pistolou ma byt utesneny a pri cisteni sa to rado zvlacie aj ja som o neho prisiel takto ale zbytocne kupovat drahe nahradne...staci zouslkat kusok teflonovej pasky a omotat zavit a mas na 100 roky
turbo32

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverick117 » 25 dub 2013, 18:05

Nie som si istý ale podľa tohto obrázku asi chýba to tesnenie čo je označené ako 6.

http://www.modeltoy.it/images/AEROGRAFO ... schema.jpg ... ono by bolo fajn keby to mohol pozrieť niekto kto sa v tom vyzná ale viem jedno stratiť som nič z toho nestratil možno ten čo mi to dal to už zaručiť neviem
My skills are not perfect but the only way to gain skills is to try new things!!
Maverick117

• Odpovědět s citací

Příspěvekod turbo32 » 25 dub 2013, 19:10

no tak je to jasne, okrut to teflonovou paskou a mas po prdkani
turbo32

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 6six6 » 26 dub 2013, 17:41

Maverick117 píše:Náliatok by byť nemal lebo pred tým fungovala a z ničoho nič prestala :-k no a vzduch tlačí do kalíška s farbou (farbu som tam pri teste nedával len destilovanú vodu ale prskalo to kalíškom von

Jak psal výše Kuba , rozeber, kompletně vyčisti, to co popisuješ je prkotní závada, jen přijít na to kde a co, bud nemáš někde těsnění, nebo jsi přehlédl něco přicpané.
Já jsem pořídil jednu s tryskou 0,2 jen tak pro prdel, protože jsem nechápal jak čínský soudruh vyrobí za litr to co jsem jinak platil skoro 9 tisíc.
Pistole skutečně i fungovala - jakžtakž.
Vyleštil jsem jehlu 8000 smirkem do kulolesku a ubrousil jsem cca desetinu z krytu trysky, aby mi dýza vyčohovala právě o tu desetinku víc ven.
Lépe jsem si vycentroval dírku,kryt,trysku a hlavně jsem polevil těsnění na vedení jehly, jde lehčeji a nemá tendenci vybočovat.
A najednou se z toho stala super věc, používám ji na jemnosti jako no1.
Zmenšil se rozprach, podstatně lépe to směřuje barvu a linky jsou užší.
Je pravda, že jsem si to lajsknul u pistole za litr, u iwaty nebo triplexe bych tak brutální nebyl.
6six6

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pojistovak » 26 dub 2013, 18:36

Mně to takhle kravilo, když byl bordel v té dírce mezi kalíškem a jehlou. A to bych dal ruku do ohně že jsem to čistil.-(

Jinak uprava hezkí, jdu se podívat po smirku 8000:-))
Pojistovak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tunnelDT » 28 dub 2013, 10:13

ten bordel medzi kalichom a tesnenim ihly je normalna vec u pistoli ktory maju ten kanalik dlhsi , pocas cistenia musis ihlu vybrat a vratit spet a tym si ten bordel vytlacis von , napr. americke pistole ako Paasche Talon a Devilbiss Dagr maju tento kanalik dlhy necelych 3 mm a tam sa ten borderl ani nechyta a pistol je vycistena za dve minuty
tunnelDT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rummcajs » 26 kvě 2013, 20:48

Zdravím pánové,mám pistoli Fengda BD116B,a mám problém:jde mi vzduch tryskou ven i při zavřené spoušti.Pistoli jsem komplet rozebral a vyčistil,mám podezření na ventil,který je v rukojeti.Jenže ten chodí,nad ním je další,je to takový váleček v o-kroužku,a ten by se měl pohybovat(zřejmě)Ale nepohybuje...Pomůže to namazat,a jestli jo,čím?Nebo jestli máte někdo stejnou pistol,poraďte,dík.
Rummcajs

• Odpovědět s citací

Příspěvekod maty.burian » 27 kvě 2013, 15:19

Do vzduchovýho ventilu žádnej olej!!!! MMT, rozeberu jí a mrknu, jak je dělaná.
Obrázek
maty.burian

• Odpovědět s citací

Příspěvekod maty.burian » 27 kvě 2013, 16:39

opatrně sundat o kroužek (nepřetrhnout), rozšroubovat celý ventil, bude blbě sedět pružina č.28, nebo málo dotažená dotahovačka č.27 Ventilek č.23 se musí hýbat. Je to tam seklý, takže buď rozebrat do mrtě vzduchový ventil, nebo jestli je to v záruce, tak vrátit a vyměnit.
Obrázek
maty.burian

• Odpovědět s citací

Příspěvekod davidek007 » 28 kvě 2013, 09:20

Když mi šla ztuha spoušť stlačovat, tak jsem odmontoval vduchový ventil od pistole, uvnitř vyčistil lihem, jak dosedací plochu s těmi otvory, tak i tu tyčku která zavírá a otevíra přívod vzduchu. Pak jsem si na uchošťour stříknul malinko WD40 a lehce tim potřel tu tyčku, jen lehounce.Vše jde krásně jemně a olej nikde v barvě není. Takže pokud chceš promazat, můžeš skusit tu WD40, ale fakt málo a nic se nestane. Asi tu budou někteří namítat, že jsem měl použit mazací přípravek na pistole, bez oleje, ale neměl jsem nic po ruce, zkusil WD40 je to v pohodě.Ale chce to opravdu s citem.
M51 Isherman 1/35 Aca http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=49366, Abrams M1A2 SEP 1/35 Dragon http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=60019
V plánu letadla: KF-16C 1/72 Aca, F/A-18C 1/72 Aca, UH-1CHuey 1/35 Aca
davidek007

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Kohoutek » 28 kvě 2013, 15:42

Já tam WDčko peru na prase rovnou ze spraye. Tou tyčinkou co se nasazuje na rozprašovač. Na to těsnění v kterým chodí mosazná tyčinka co pouští vzduch, zvrchu pak pod spoušť a mažu tím i jehlu. Před použitím pistoli prostříknu tech.lihem nebo W.spiritem, dle druhu barvy. A většinou používám barvy Lifecolor a nikdy s tím nebyl žádnej problém.
Jiří Kohoutek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rummcajs » 28 kvě 2013, 17:45

Dík za rady.Pistoli jsem dnes třikrát rozdělal a furt foukala,napočtvrtý přestala sama od sebe.Stříkl jsem bez problému model,vyčistil,a je to stále v pohodě.
Rummcajs

• Odpovědět s citací

Příspěvekod InDoSeK2 » 29 kvě 2013, 05:14

Asi konečně něco dosedlo, jak má. Hodně zdaru.
"Sranda musí bejt i kdyby tátu věšeli."
Už ničemu nerozumim, ani radši nepřepínám.
InDoSeK2

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1861 • Stránka 97 z 125 • 1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 125

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna