Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nákup modelů ze zahraničních serverů!

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2047 • Stránka 95 z 137 • 1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 137
  • Odpovědět s citací

Re: Nákup modelů ze zahraničních serverů!

Příspěvekod ron » 18 črc 2012, 12:06

ono. mozno nas 'zivot' tym postovnym a colnicami donuti konecne aj stavat :lol:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Galland » 18 črc 2012, 13:27

no nieco na tom pravdy asi bude, ved kolko casu zaberie to browsovanie po shopoch, aby nakoniec aj tak model skoncil medzi desiatkami inych niekde v skrini...
:wink:
sci-fi forever

Romanove Modely
Galland

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hany47 » 23 srp 2012, 06:45

Zdravím všechny.
Předem se omlouvám za otázku na kterou tu již asi někdo možná odpověděl. Jenže toto téma je tak obšírné, že příspěvků je tu opravdu mnoho.
Poradí mi prosím někdo, jak se vyhnou clu nebo ho alespoň snížit při proclení zde v ČR? Jedná se o nákup z eshopu HobbyEasy.com
Nákup jsem měl za 1900 kč, poštovné stálo 620 kč a clo 710 kč. S tou poslední částkou jsem tedy moc nepočítal.
Díky za každou slušnou odpověď.
Hany47

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Galland » 23 srp 2012, 07:47

Neviem ci je to slusna odpoved, ale oficialne asi najskor nijako.
DPH si ceska posta vybera podla zakona. HobbySearch je v JP, kde tiez zakony dodrziavaju, takze nedeklaruju nizsiu cenu tovaru.

Moznost je bud skusit iny obchod (Hong Kong...), kde ti mozu deklarovat nizsiu cenu ako je skutocnost alebo ju deklarovat ako gift (limit je tam vacsi) - pozor colnica ti to nemusi uznat, ked to prezenies a moze hrozit obvinenie za danovy podvod
pripadne cez Slovensko, kde slovenska colnica nie je zatial taka dosledna s tym bezcolnym limitom a toleruje drobne presahy...
sci-fi forever

Romanove Modely
Galland

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 23 srp 2012, 20:56

Hany sa pýtal na Hobby Easy (obchod je v Hong Konku) a nie na HobbySearch ...
Colnice ani v SR nie sú tolerantné, stačí prekročiť stanovenú hranicu o 1 cent a hneď platíš DPH.
Pravdou je, že sa niekedy stane, že cez colnicu prejde balík aj vo vyššej hodnote bez zaplatenia DPH ...
Osobne by som doporučoval DPH zaplatiť, je to asi najlepšia cesta ako sa vyhnúť problémom.
Ešte jedna maličkosť - pletieš si clo s DPH - Ty si platil DPH, nie clo - colný dlh (teda clo) sa platí až pri prekročení hodnoty 150.- € (v SR).
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod beaver » 23 srp 2012, 21:47

Hansi píše:
Ešte jedna maličkosť - pletieš si clo s DPH - Ty si platil DPH, nie clo - colný dlh (teda clo) sa platí až pri prekročení hodnoty 150.- € (v SR).

To stejné platí i v ČR má to být nařízení SSER /svaz soc.evrop.rep./ Jen by mě zajímalo jest-li to tak důsledně provádí i jinde např. Německo,Anglie ...
Apropó vybírá slovenská pošta taky peníze za otevření balíku ? ČP vybírá 96,-Kč když zjistí,že není důvod vybírat DPH tak aspoň aby z toho něco měli.
Obrázek

... podvozky flákám mám skleněné police ve vitríně a nikdo se zespodu na ně nedívá ...

Galerie
beaver

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 23 srp 2012, 23:26

beaver píše:
Hansi píše:

To stejné platí i v ČR má to být nařízení SSER /svaz soc.evrop.rep./ Jen by mě zajímalo jest-li to tak důsledně provádí i jinde např. Německo,Anglie ...
Apropó vybírá slovenská pošta taky peníze za otevření balíku ? ČP vybírá 96,-Kč když zjistí,že není důvod vybírat DPH tak aspoň aby z toho něco měli.

Nie, našťastie Slovenská pošta nevyberá nijaký poplatok. Pýtať si 96.- Kč za otvorenie balíka je obyčajná zlodejina ... :evil:
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod scarlaxx » 24 srp 2012, 09:25

beaver píše:Jen by mě zajímalo jest-li to tak důsledně provádí i jinde např. Německo,Anglie ...

Tady v Nemecku, kdyz si necham neco dovalit ze sveta, tak taky do tech 150Eur platim jen DPH. Na celnici se mne vzdycky ptali, jestli to je pro soukromou potrebu. Pokud je to pro komercni pouziti (na prodej, poslano na firmu), tak se asi clo plati vzdycky. Obcas se s celnikama dohaduju, protoze si veci nechavam posilat do firmy, aby mi to sekretarka vyzvedla.
scarlaxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod magellan » 24 srp 2012, 16:21

Hansi píše:Colnice ani v SR nie sú tolerantné, stačí prekročiť stanovenú hranicu o 1 cent a hneď platíš DPH.
Pravdou je, že sa niekedy stane, že cez colnicu prejde balík aj vo vyššej hodnote bez zaplatenia DPH ...
Osobne by som doporučoval DPH zaplatiť, je to asi najlepšia cesta ako sa vyhnúť problémom.

Ja by som to tak čierno nevidel. Vcelku pravidelne nakupujem na zámorskom eBay, pomerne drahé dekály z eshopov BNA v Austrálii, HLJ v Japonsku a hoci si snažím dovozný limit strážiť, tak oveľa častejšie sa mi ho podarí prekročiť ako dodržať, 22 eur nie je nijako veľa. DPH som platil pri 1 (slovom jednom) balíku čo som vybavil z domu mailom a to viem bezpečne, že na colnici boli otvárané viaceré balíky presahujúce onen dovozný limit (najdrahší jednorazový nákup bol v hodnote nejakých 50-60USD bez poštovného). Colníka žiadneho kamaráta nemám a ani zásielky mi nikto nezasiela pod označením gift. Predtým ako som nemal vlastný paypal účet, tak som nakupoval cez sprostredkovateľa (ebay.sk/cz), ktorý z USA zasielal cez zmluvného prepravcu (DHL) - vtedy mi neprekĺzlo doslova nič. Takže buď sú chalani na colnici tolerantní, alebo mám kua šťastie....
No a čo sa týka samotnej platby DPH, tak keď ma nikto na platbu nevyzval, tak nevidím dôvod prečo by ju vôbec niekto platiť mal ak mu balík smrdí už doma.
moja galéria
magellan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Galland » 24 srp 2012, 16:34

ja som na tom rovnako, preto som napisal co som napisal - tento rok 10 zasielok z JP, vsetky nad 22 eur a ani raz DPH
ale keby nieco, tak som nic nepovedal...

inak, z HobbyEasy.com som objednaval tento rok raz, 35 eur, poslali to ako gift, takze bez DPH... neviem co robi ceska posta....
:?
sci-fi forever

Romanove Modely
Galland

• Odpovědět s citací

Příspěvekod beaver » 25 srp 2012, 11:18

Naše skvělá ČP na nic nehledí,bdělí soudruzi hlídají aby ani myš neproklouzla bez zaplacení DPH a když to nevyjde tak aspoň jim zaplatíš za rozdělaný balík ... Taky se ČP dostala z červených čísel do černých :x
Obrázek

... podvozky flákám mám skleněné police ve vitríně a nikdo se zespodu na ně nedívá ...

Galerie
beaver

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hany47 » 25 srp 2012, 22:48

Pro Hansi.
Pravda pravdoucí.Teď koukám do papíru co přišel s balíkem z celnice a sice to je napsáno pod hlavičkou celní dluh, ale když čtu dál, tak je to tam rozepsané a 606 kč je DPH a 180 kč za celní deklarace.
Uf.. No stejně je to pálka.
Díky za info.
Hany47

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hany47 » 25 srp 2012, 22:53

Takže do jaké částky max. si můžu objednat, abych neplatil DPH v ČR?
Hany47

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Rusý » 26 srp 2012, 06:18

22 EUR včetně nákladů na dopravu.
- Will you let us have a go at the far end now, Sir?
- Having a go is hardly textbook terminology, Harry.
Pavel Rusý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod magellan » 26 srp 2012, 06:53

22 Eur bez nákladov na dopravu.
DPH sa platí po prekročení tejto sumy a ich výška sa vyrátava už aj z poštovného. Príklad: nakúpiš tovar za 22 Eur a poštovné stojí napr 10 Eur, tak neplatíš nič. Ak tovar stojí 23E a poštovné je 10E, tak platíš DPH zo sumy 33 Eur (pri 20% sadzbe na SVK 6,60E), clo sa predpokladám ráta podobne, ale pri plastikových modeloch/hračkách je, alebo bolo tuším len 5%.
moja galéria
magellan

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2047 • Stránka 95 z 137 • 1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 137

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna