Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nákup modelů ze zahraničních serverů!

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2047 • Stránka 92 z 137 • 1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 137
  • Odpovědět s citací

Re: Nákup modelů ze zahraničních serverů!

Příspěvekod hitmanius » 26 pro 2011, 20:32

Mate nejake skusenosti s jadarhobby.pl? Aky je sposob platby? Da sa aj na dobierku? :) Dakujem
hitmanius

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martinBTS » 26 pro 2011, 20:45

hitmanius píše:Mate nejake skusenosti s jadarhobby.pl? Aky je sposob platby? Da sa aj na dobierku? :) Dakujem

Nakupoval som tam dvakrát,platil cez Paypal,cca o týždeň všetko doma a bez problémov.
martinBTS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mullah » 27 pro 2011, 18:55

martinBTS píše:
hitmanius píše:Mate nejake skusenosti s jadarhobby.pl? Aky je sposob platby? Da sa aj na dobierku? :) Dakujem

Nakupoval som tam dvakrát,platil cez Paypal,cca o týždeň všetko doma a bez problémov.

Ak by niekto mal zaujem, tak mam v Polsku rodinu, a obcas (raz za par mesiacov) aj cestujem. Takze pokial chcete
usetrit na postovnom, mozme sa dohodnut...
Mullah

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomaspetrzelka » 30 pro 2011, 13:21

Tak jsem poprvé objednal z Hobbyeasy a za 10 dní to bylo doma.Akorát by mě zajímalo jak zjistí,že my to přišlo a ve statusu objednávky bylo napsáno kompletní.
Tomaspetrzelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod beaver » 30 pro 2011, 13:44

Tomaspetrzelka píše:Tak jsem poprvé objednal z Hobbyeasy a za 10 dní to bylo doma.Akorát by mě zajímalo jak zjistí,že my to přišlo a ve statusu objednávky bylo napsáno kompletní.

Protože je Daniel naivní a nezná Českou poštu jinak by to tam nepsal :lol:
Obrázek

... podvozky flákám mám skleněné police ve vitríně a nikdo se zespodu na ně nedívá ...

Galerie
beaver

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomaspetrzelka » 31 pro 2011, 13:05

No napsáno tam je zatím pořád Shipped/Sent.
Tomaspetrzelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Kafrik » 24 led 2012, 16:39

20.1 mi poslali z hobbyeasy.com 3 balíčky s náradím tamiya atď, dnes mi to dorazilo, 4 dni, max.spokojnosť. =D>
Richard Kafrik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 27 led 2012, 16:05

Naopak mě HOBBYEASY pěkně štve. Po delší době jsem si na podzim objednal dva modely a bylo to ještě horší, než minule. Trvalo to dva měsíce, zase přišly pomačkané, a co je nejdůležitější, zase mi z karty strhli podstatně víc peněz, než to mělo stát.

A další špatná zpráva, po HWJAPAN skončil další japonský eshop RAINBOW 10 :evil:
http://www.rainbowten.co.jp/english/
Měli spolu s HLJ nejnižší cenu a velkou nabídku modelů, které už na HLJ ani HobbySearch nejsou. Proti Hobby Search byli levnější.
Sídlili taky přímo v Shizouce jako většina japonských výrobců modelů.
Navíc psali štítky na balíky ručně a na rozdíl od HLJ byla šance, že dražší model projde celnicí bez zlodějského výpalného poště.
O konci obchodu jsem na rozdíl od HWJ nevěděl a tak si už nic z rarit nestihl objednat, teď už je pozdě :roll:
Naposledy upravil 172flogger dne 27 led 2012, 20:15, celkově upraveno 1
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 27 led 2012, 16:15

vid moj post z 3.11. mohol si stihnut.

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 27 led 2012, 18:34

172flogger píše:Naopak mě HLJ pěkně štve. Po delší době jsem si na podzim objednal dva modely a bylo to ještě horší, než minule. Trvalo to dva měsíce, zase přišly pomačkané, a co je nejdůležitější, zase mi z karty strhli podstatně víc peněz, než to mělo stát.

A další špatná zpráva, po HWJAPAN skončil další japonský eshop RAINBOW 10 :evil:
http://www.rainbowten.co.jp/english/
Měli spolu s HLJ nejnižší cenu a velkou nabídku modelů, které už na HLJ ani HobbySearch nejsou. Proti Hobby Search byli levnější.
Sídlili taky přímo v Shizouce jako většina japonských výrobců modelů.
Navíc psali štítky na balíky ručně a na rozdíl od HLJ byla šance, že dražší model projde celnicí bez zlodějského výpalného poště.
O konci obchodu jsem na rozdíl od HWJ nevěděl a tak si už nic z rarit nestihl objednat, teď už je pozdě :roll:

Sorry, ale trochu Ti nerozumiem. Nie si spokojný s HLJ vo viacerých veciach - že Ti modely prišli pomačkané - preto sa pýtam, aký spôsob dopravy si volil ? Podľa mojich skúseností sa mi za tie roky, čo objednávam z HLJ niekdy nestalo, že by model bol poškodený (podotýkam, že zásielky si nechávam zasielať letecky - buď SAL alebo EMS). Tvoju zásielku Ti kľudne mohli domačkať aj na pošte v ČR, HLJ balí zásielky skutočne veľmi starostlivo, drobné veci fixuje tak, aby nemohli voľne lietať po krabici a pod. Zásielky balené HLJ by mohli byť vzorom, ako to má byť zabalené ...
Tie štítky radšej ani nekomentujem - Ty chceš, aby HLJ ako solídna firma podvádzala a písala nepravdivé údaje o cene ?
A ešte k tým peniazom - stačí si prečítať, že peniaze z karty sú odúčtované v momente vyskladnenia modelu, to znamená podľa aktuálneho kurzu - ktorý sa hýbe. Neviem prečo toto vôbec neberieš do úvahy.
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod beaver » 27 led 2012, 18:57

Musím souhlasit s Hansim. Díky perfektnímu zabalení od HLJ tak mně přežily dekály i bouřku když pošťák nechal kartónovou obálku u dveří :evil:

Poškozený balík : http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/podivejte-se-takhle-zamestnanci-ceske-posty-kopou-do-vasich-zasilek.html#video_930064
Obrázek

... podvozky flákám mám skleněné police ve vitríně a nikdo se zespodu na ně nedívá ...

Galerie
beaver

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 27 led 2012, 20:31

Omlouvám se. Psal jsem dvě věci najednou a napsal HLJ místo Hobby Easy.

HLJ opravdu balí perfektně a zboží SALem vždy dojde rychle. Dokonce i když pošta balík pomlátila, obsah byl v pořádku. Je fakt, že krabice na vnitřní "paletě" už se taky zmáčkly do sebe, ale jen malinko.
Nevýhoda HLJ je, že nikdy nenapíšou ani o nicotných 100 jenů nižší hodnotu na balík a kurz jenu pořád stoupá. Před rokem bylo 22 euro asi 2600 jenů, dnes už je to něco málo přes 2000.
Takže při koupi jednoho modelu Hasegawy v obvyklé ceně 224O JPY to znamená veškeré sraní s clem. Jak už jsem psal, platbu DPH státu chápu, ale další kurevský zlodějský poplatek 200Kč poště za to, že mi vůbec balík dodají, je pěkná sviňárna a státem podporovaná zlodějina. Stačí překročit celní hodnotu 22 eur o nicotných 20Kč a a už je to skoro pětikilo navíc, z kterého si skoro půlku ukradne pošta a jen zbytek jde státu. Plus k tomu zdržení balíku na celní poště, dokazování hodnoty výpisem paypalu atd.

Ale to není chyba HLJ, prostě mají pravidla a ty jsou pevná. Na HobbySearch a Rainbow10 napsali o pár procent nižší hodnou (cena bez marže?), i když jsem to po nich nechtěl a ani to nebylo potřeba, balík byl asi za 15-20 euro.

To mé naštvání se zmačkanými krabicemi a z kreditky strženými penězi patří HOBBYEASY.
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Customman » 11 úno 2012, 14:36

Ve Čtvrtek sem objednával jednu drobnost z Hobbyeasy, dneska výpis z banky, že si Hobbyeasy strhlo peníze, ale z HE nepřišel žádný e-mail-ani potvrzení objednávky, ani zpráva o odeslání balíčku. To je teď normální, že neposílají e-maily? :?: Naposledy sem u nich objednával někdy vloni na podzim a potvrzovací e-maily mi chodily normálně.
Customman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 11 úno 2012, 14:45

Tak se přihlaš a podívej na stav objednávky. Maily s můžou ztratit po cestě kvůli různým spamfiltrům.
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod beaver » 16 úno 2012, 12:45

Jest-li jste někdo nevěděl proč si ČP bere za otevření balíku 96,-Kč a za službu deklaranta 180,- Kč a vůbec za své služby,tak tady je vysvětlení :
http://aktualne.centrum.cz/sportplus/fotbal/domaci/clanek.phtml?id=733409#utm_medium=widget&utm_source=centrumHP
Obrázek

Galerie
beaver

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2047 • Stránka 92 z 137 • 1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 137

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna