onysx píše:Bobson - mám to celulózové takže test proběhl s ním.
Stříkal jsem droboť na dva Fw a kontrolní vrstvu náběžné hrany kvůli dalšímu postupu.
Atlis píše:Zdenál - LOL. Radchem predáva jak "technický" IPA, ktorý si sem dal, cez čistý, ktorý mám ja, ....
sunabi píše:"Poznámka k lihům běžně dostupných v drogerii:
U méně kvalitního lihu se může působením vody obsažené v lihu stát, že dojde k zmléčnění lakového filmu nebo dokonce ke sražení šelaku v roztoku v mléčnou sraženinu! Takto sražený šelak je již nepoužitelný!!! Stejně tak obecná denaturace obsahuje naftu, petrolej, případně podobné ropné produkty, které v laku způsobují problémy se zasycháním. Proto je dobré se u lihových laků vyhnout obecné denaturaci a volit raději denaturaci MEK (methyl-ethyl-keton), nebo IPA (isopropylalkohol)."
Jestli to chápu tak je tedy klidně možné, že když je v denaturovaném výrobku garantováno třeba 95% tak těch zbylých 5% může být nějaká nafta ale stejně tak v případe "povedenější várky" může být složení i čistě 100% ? Nevím jestli těch 5% je vždy nutné zlo při výrobě ale pochybuju že by to dořeďovali nějakým sajrajtem jen aby zachovali 95%![]()
To by pak vysvětlovalo jiné výsledky při použití "stejného" materiálu.
Je to jen úvaha a asi už to tu i bylo všechno nějak řečeno - jen že to v té poznámce bylo nějak tak pohromadě
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků