Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nákup modelů ze zahraničních serverů!

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2047 • Stránka 84 z 137 • 1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 137
  • Odpovědět s citací

Re: Nákup modelů ze zahraničních serverů!

Příspěvekod Duwurf » 29 bře 2011, 02:04

Nejde niekto zo Slovenska objednavat z hobbyeasy.com? Neskoro som si vsimol, ze sa tam da platit len kreditkou...
Jano Tutko, Ľubiša/Košice
Duwurf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 02 dub 2011, 12:06

peteru píše:Kratky update k predchozi diskusi - dnes dorazilo zbozi, objednane po zemetreseni v Japonsku. Jedna krabice byla z HW Japan, objednana 14.3., tj posledni den pred uzavrenim shopu. Poslana SAL. Druha krabicka z HLJ, objednavka z 18.3., poslano EMS. Bez problemu a zdrzeni (mozna ta EMS zasilka z HLJ by za normalnich okolnosti dorazila o den-dva drive, nedokazu posoudit), kazdopadne vse bylo doruceno pred 1.4. a o to slo.

Přesně tak, vedle v autíčkářské diskuzi o zprávami "nefunkčním Japonsku" plašili zbytečně. Mně ten balíček z HWJAPAN přišel taky v pondělí. HWJAPAN dokonce fungovalo dýl, než psali.
Přestože poslední termín byl pondělí a v úterý už byla na hlavní stránce jen zpráva o uzavřeném obchodu, přes přímou adresu se ještě dalo na zboží dostat do košíku. Tak jsem zkusil dokonce ve středu dát ještě jednu raketku do košíku a objednal. Ráno jsem zjistil, že v noci ještě normálně přišel Payment Request, jen s poznámkou, abych to pokud možno zaplatil do šesti hodin. To jsem nestihl, tak jsem to radši nechal být s tím, že buď mi pošlou upozornění a zaplatím to, nebo se stejně nic neděje a sami to zruší.
Takže ještě ve středu šlo zboží objednat a do čtvrtka by ho poslali, než to v pátek 19.3.2011 zatípli úplně.
Jaké jsi měl číslo objednávky? Možná, že ta moje objednávka č. 291262 udělaná bez hlavní stránky byla úplně poslední nebo určitě jedna z posledních, co HWJapan mělo.

Naopak jsem naštvanej na Hobby Easy. Jak mi naúčtovali to dražší poštovné, už je to přes měsíc a modely nikde. Takže jestli budu navíc ještě platit DPH a nebo budou krabičky pomačkané, napíšu Danielovi nepěkný mail. Protože vsadím se, že kdyby ty dva modely poslal ve dvou balíčkách, poštovné by bylo menší a ještě bych aspoň ten jeden levnější už měl doma a bez rizika DPH.
Naposledy upravil 172flogger dne 02 dub 2011, 17:30, celkově upraveno 2
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 02 dub 2011, 12:07

Ještě mám dotaz. Kde se dá koupit "postal order" poukázka? Potřebuju sehnat poukázku na 3 libry.
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 02 dub 2011, 12:45

172flogger píše:Naopak jsem naštvanej na Hobby Easy. Jak mi naúčtovali to dražší poštovné, už je to přes měsíc a modely nikde. Takže jestli budu navíc ještě platit DPH a nebo budou krabičky pomačkané, napíšu Danielovi nepěkný mail. Protože vsadím se, ře kdyby ty dva modely poslal ve dvou balíčkách, poštovné by bylo menší a ještě bych aspoň jeden levnější už měl doma a bez rizika DPH.

:roll: v skratke: http://www.hobbyeasy.com/en/page/delivery_speed.html

Country__________AirMail(days)_____Surface(days)

Czech Republic______10 - 14____________40 - 75

Slovak Republic______10 - 13____________40 - 75
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 02 dub 2011, 12:57

172flogger píše:Ještě mám dotaz. Kde se dá koupit "postal order" poukázka? Potřebuju sehnat poukázku na 3 libry.

Nie, ty musíš zaplatiť poštovou poukážkou človeku od ktorého niečo chceš... tipujem že z eBay.

http://tinyurl.com/3nhoccy

ALEBO priamo tu: http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... 3127315/25
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peteru » 02 dub 2011, 18:13

Ta moje HW Japan objednavka mela cislo 291165.
peteru

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 02 dub 2011, 19:19

peteru: Ani ne o 100 méně, tak to už těch objednávek moc neměli.

Peter: Sorry, ale už mám skoro alergii na to, když někdo musí ukázat svou chytrost s radami typu "najdi si to na google". Věř mi, že kdybych napřed na google nějakou nehledal odpověď našel, ta se tady neptám. Hledal jsem špatně, ale tvůj link na gogole nebyl o nic lepší. Že si Postal order můžu vyřídit v Británii na poště už jsem si našel dřív, ale tam zrovna běžně nechodím. Navíc tvůj odkaz na astrofórum je naprosto mimo, místo Postal Ordes se v něm řeší Paypal a eBay. Můj dotaz neměl s eBay nic společného.
O dodacích dobách Hobby Easy taky vím. Výtka byla k něčemu jinému. Nevím, proč jednou mi něco poslali levněji a měl jsem to hned a podruhé to samé dráž a nemám to doteď. To mi vadí.

Pro ostatní:
Známý je radioamatér a ukazoval mi nějakou "mezinárodní platební poukázku" s tím, že je to International Postal Order. Prej si to třeba radioamatéři mezi sebou navzájem posílají třeba na pokrytí nákladů na posílání diplomů poštou. Byla to jakási "stravenka", ten jeho kupon byl z USA, byla na něm hodnota 2.20 dolarů a razítko pošty USPS. Ale netuším, kde u nás sehnat něco v librách.
Ten "Postal order" mám poslat spolu s dárkovým kuponem do Airfixu jako náhradu poštovného.
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 02 dub 2011, 19:34

No ide o to, že v GB je platba šekom preferovanejšia.
V tomto prípade musíš do airfixu poslať tie 3libry poštou a môžeš aj z najbližšej pošty doma. Nemusíš ísť do GB :wink:
Ale to sa asi nechutne predraží.

Skús poprosiť kolegu modelára pána Ladislava Hančára.
On v Anglicku býva a bude ti najlepšie vedieť poradiť alebo pomôcť. :-k
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PAT » 15 dub 2011, 13:25

Může někdo popsat jak HLJ uvádí hodnotu zboží na balíku - dávají tam skutečnou cenu? 32nd Spitfire od Tamiye teď
vychází na cca Kč 1800, DPH ani poplatek poště za vyřízení ale riskovat nechci.
PAT

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 15 dub 2011, 13:42

hlj - real v jpy

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peteru » 15 dub 2011, 21:13

Panove, nejake prakticke zkusenosti s pristupem celniku k zasilkam mimo EU, hlavne z Japonska po 1.4.? Proslo nekomu neco bez vymereni DPH, i kdyz to bylo pres limit?
peteru

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fido » 15 dub 2011, 21:36

Včera jsem četl v Mladé frontě článek ,že Česká pošta za zpostředkování vybírání "Kalouskovného"(DPH)
si bude účtovat 180 Kč-máte někdo již praktické zkušenosti?
fido

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 16 dub 2011, 02:36

fido píše:Včera jsem četl v Mladé frontě článek ,že Česká pošta za zpostředkování vybírání "Kalouskovného"(DPH)
si bude účtovat 180 Kč-máte někdo již praktické zkušenosti?

Já doufám, že se to týká jen těch, co sami chtějí poštu jako celního deklaranta:
http://ceskaposta.cz/cz/aktualne/tiskov ... i-id32855/
http://ekonomika.idnes.cz/u-zasilek-z-c ... oakcie_fih
Kromě klasických PR krásnožvástů "za kvalitu se platí" je zajímavé to srovnání. Za leden až březen (před zdražením) prošlo počtou víc zásilek z ciziny, než za celý rok 2010.
A píšou, že pošta těžce nestíhá a zásilky se o týden zpozdí.
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 16 dub 2011, 03:54

peteru píše:Panove, nejake prakticke zkusenosti s pristupem celniku k zasilkam mimo EU, hlavne z Japonska po 1.4.? Proslo nekomu neco bez vymereni DPH, i kdyz to bylo pres limit?

Dnes mi přišel první malý sal balíček z ciziny po zavedení DPH. Malý balíček se dvěma modely s poštovným za 3000 JPY, což je těsně nad limit. Limit je 22 EUR a toto bylo 25 a pošťáci nechali být bez cla. HLJ ale na balíček píše v JPY přesnou cenu za zboží bez poštovného a ta byla asi 17 EUR, takže pod limit.

PAT: HLJ vždy píše přesnou cenu, Japonci nikdy nepodvádějí a nepíšou nižší cenu nebo gift, mají to všude v podmínkách.

Chci si u HLJ ještě objednat pár malých modelů. Žádný z nich nepřekročí 22 EUR, vše je do 2000 JPY. Teď ale nevím, jak to bude lepší objednat. Jestli si to nechat poslat každé zvlášť a tím pokaždé zaplatit vyšší poštovné/balné (pevné HLJ krabice jsou těžké) a nebo to nechat poslat víc věcí v jedné zásilce. Pokud by pošta vypočetla clo jen z ceny zboží na krabici, možná by se to pořád vyplatilo i s doplatkem za DPH. Pokud by šli dovnitř a platilo se pokaždé i z už tak velkého poštovného, bude to asi dost znát.
Plus ten nový 96Kč poplatek jsem ještě taky nepobral.
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marco » 16 dub 2011, 16:19

peteru píše:Panove, nejake prakticke zkusenosti s pristupem celniku k zasilkam mimo EU, hlavne z Japonska po 1.4.? Proslo nekomu neco bez vymereni DPH, i kdyz to bylo pres limit?

Po 1.4. ne, ale prisel mi balik z HLJ kolem 24.3 s udanou cenou nak 20.000 JPN/166EU a prisel napred jen dopis, musel sem vyplnit celni moc, oskenovat odeslat a za par dni prisel balik a clo delalo 1200kc. Balik nebyl nijak velkej, byla tam jedna motorka a mala krabice s TK od KSWorkshop. Nastesti to nebylo pro me. A tim se s HLJ skoncil dokud ty kur*y z EU nezmeni limity.

Edit: Raccoon napise jinou cenu nez je skutecna stejne jak Hobbyeasy.
Marco

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2047 • Stránka 84 z 137 • 1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 137

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna