Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nákup modelů ze zahraničních serverů!

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2047 • Stránka 83 z 137 • 1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 137
  • Odpovědět s citací

Re: Nákup modelů ze zahraničních serverů!

Příspěvekod 172flogger » 13 bře 2011, 18:33

Mail z HLJ nebo Hwjapan?
Jinak ještě vlastně dnes z HLJ přišel další klasický infomail s nějakými slevami, takže by to u nich mělo být v pořádku.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marco » 13 bře 2011, 19:07

172flogger píše:Mail z HLJ nebo Hwjapan?
Jinak ještě vlastně dnes z HLJ přišel další klasický infomail s nějakými slevami, takže by to u nich mělo být v pořádku.

Z HLJ, uz fungujou.
Marco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 13 bře 2011, 21:54

kazdopadne vsak, podla mna, nema zmysel nejaky cas objednavat nieco z japanu...

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 14 bře 2011, 10:51

Nevím, proč by nemělo smysl, pokud se jim to tam hodně neotřese znovu. O tom svědčí jejich věta: "HLJ is back in gear! We are processing orders and shipping as normal."
Podle HLJ zas normálně fungují. Jen může být občas nedostupný web kvůli výpadkům el. a opožděná doprava kvůli poškozené infrastruktuře. Na webu mají další info včetně videa:
http://www.hlj.com/specials/sendaiearthquake
http://twitter.com/hobbylink
video: http://www.youtube.com/user/hobbylink , http://www.youtube.com/watch?v=H0k-sAbetQk
Podle videa je vidět, že kromě setřesení krabic z regálů to naštěstí u HLJ dopadlo dobře.
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 14 bře 2011, 11:34

samozrejme, ale zauvazuj v sirsom kontexte. niektore dialnice a cesty su uzavrete, hlavne kvoli skodam, plus sa kontroluje statika atd. pridaj problemy so zasobovanim, kriticky malo paliva, vypadky el., rozhodnie ludi, sluzieb, logistiky, leteckej, lodnej dopravy. vidim to aj tak, ze je to ohromne nestastie a vela ludi tam ma aj ine starosti. tak riskovat, ze sa ti nepoisteny, nesledovany balicek mozno niekde strati, len kvoli tomu, ze do svojej plnej skrine (akoze uz vacsina z nas nema co lepit :> ) prave teraz musis nieco doplnit ja povazujem za zbytocne riziko, ktore nema zmysel. ale sak ked chces, objednavaj...
inak este stale je HK ako alternativny zdroj.

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 14 bře 2011, 12:13

To samozřejmě....
Ale já u HLJ nenakupuju pravidelně. Těch pár objednávek jsem byly buď věci s nějakou podstatnou slevou, nebo věci, které se pak rychle vyprodaly a už nedaly sehnat. Jak jsem psal, poslední objednávku jsem udělal před katastrofou a info o poslání balíčku mi zaslali hodinu před zemětřesením. Doufám, že dorazí.

Vrátím se ke končícímu HWJAPAN (od aoshimy). Není pravda, že nefunguje, jak je v diskuzi vedle.
Dnes je poslední možnost si od nich něco objednat. Já už si u nich nic objednávat nechtěl, ale zjistil jsem, že tam mají ještě protiletadlový macross Destroid https://www.hwjapan.com/sh/ban66789b.aspx . Ten se objevil jako limtika v prosinci a než jsem to zjistil, HLJ i HS ho vyprodali. Takže HWJapan je sice dražší jak model, tak poštovné, ale když ho jinde nemají, objednal jsem ho.
Přes veškerou katastrofu jsme to v pátek zkusil a objednávka proběhla naprosto standardně. Použil jsem nicotných 200 slevových jenů z jediné minulé objednávky u HWJ a dnes normálně přišel Payment Request a zboží jsem zaplatil přes Paypal. Takže vše naprosto bez problémů. Shizouka je sice u moře, ale víc na jihu a podle příspěvku Pavla z MPM to tam není postižené, má zprávy z Hasegawy a Tamiye, které tam s Aoshimou taky sídlí.

Takže pokud chcete využít nastřádané body u HWJapan, nebo si tam objednat něco, co jinde nemají, neváhejte a udělejte to co nejrychleji a hned po požadavku zaplaťte.
Info o konci shopu. Nepřepočítejte si blbě čas na náš (jako já, když jsem tenkrát svou blbostí prošvihl poštovné zadarmo u HLJ):
Notice of Store Closure
Effective Thuesday, March 15, 2011 we will be closing HW JAPAN: Oversea customer exclusive hobby online store.
We will take order until 8:00 am Tuesday, March 15 in Japan time.
All orders paid before 0:00am Wednesday, March 16 in Japan time, will be shipped by Thursday, March 17.
However, other orders will be cancelled authomatically without notification.
If you need to ship any items of existing orders, please request us by e-mail as soon as possible.
Any inconvenience occurs after the closure, please contact Mr. YOSHIDA at hwj@mail.aoshima-bk.co.jp" onclick="window.open(this.href);return false;,
but please note that we no longer accept any order.
We really appriciated your support all these years.
We wish we could see you someday when we restart our online shop.
For now, it is inevitable to close our shop with our parent company policy.

Ještě mám dotaz k balení. Tenkrát u té jediné objednávky z HWJapan mi to poslali SALem a přitom to mělo na rozdíl od HLJ i Tracking number. Je u HWJ Tracking standard, je dražší poštovné kvůli tomu?
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lukin » 16 bře 2011, 15:04

zdarec chlapi nebude někdo objednávat z http://www.spruebrothers.com/ že bychom to spojili...kdyžtak sz :D
Roma victor
lukin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 16 bře 2011, 16:11

Tiež to vidím tak ako Ron.
Myslím, že v súčastnosti nemá význam si odtiaľ objednávať.
Ak sledujete sitáciu v Japonsku, tak sú chudáci v takých problémoch, že na nejaké
rozposielanie modelov a zabezpečenie odoslania zásielok asi moc chuti a podmienok nemajú.
Myslieť si, že im objednaním modelov nejako pomôžeme.... to je podla mňa dosť sebecké ponímanie celej situácie.
A duplom v kontexte s tým, že nemajú dostatok energie, vody, a pomaly aj základných potravín na prežitie.... :cold:

Keď už, tak radšej objedať z Hongkongu a pod. :idea:
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peteru » 16 bře 2011, 16:45

Podle informaci primo od Japoncu, ktere odzneli dnes rano v CT, tak postizeno je cca 8% obyvatel Japonska. Nepredpokladam, ze cele Japonsko prestane fungovat. Ano, HLJ i dalsi firmy se nachazeji v postizene oblasti, ale ne v centru. Kdyz HLJ napsali, ze prijimaji objednavky a funguji, tak to asi neudelali proto, aby je modelari litovali a objednavali v HongKongu. Naopak si myslim, maji zajem zacit delat byznys (protoze je to zivi, na rozdil od ustne projevene solidarity a vyckavani, az se situace uklidni) a ze cim drive zacne ekonomika v dane oblasti fungovat, tim rychleji bude mozne zacit s obnovou toho, co bylo zniceno.
Ja osobne jsem jeste v pondeli 14.3. stihl udelat objednavku u HW, to byl posledni den, co fungovali, vcera uz se na jejich webu objevilo info, ze uz jsou zavreni.
Dnes budu objednavat z HLJ, abych stihl doruceni pred 1.4., kdy v Cechach zacina platit snizeny limit pro DPH. Necham si to poslat pres EMS, normalne to trva 4-5 dni, tak doufam, ze to do 2 tydnu stihnou
peteru

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 16 bře 2011, 18:05

Přesně tak.
Já si z HLJ objednal poslední dva balíky objednal ještě před katastrofou. Jak už jsem psal, ten jeden mi poslali doslova hodinu před ní. Oba SALem a tak doufám, že dorazí. A pokud možno do konce měsíce. Víc už si toho asi do zavedení DPH stejně neobjednám, pokud se u nich neobjeví nějaká vyloženě zajímavá nabídka.
Když se na web HLJ podíváte teď, mají tam slevu na poškozené zboží. Vše je to po kusech a skoro žádné modely, spíš pár časopisů a hraček. Takže u HLJ je to OK.

Já si taky v pátek objednal na poslední chvíli z HWJapan. V pondělí přišel Payment request a tak jsem zaplatil. Včera obchod uzavřeli, jak bylo předem avizováno. Včera prý bylo v Šizouce zemětřesení 6 stupňů Richtera a dnes mi normálně přišel mail, že balíček byl odeslán. SALem, tentokrát bez trackingu.
Vtipný je, že mi za objednávku darovali 94 slevových bodů, ale ty už asi nevyužiju :)
Moje chyba, že jsem si k tomu nepřidal plně transformovací Valkýru, tu už jinde taky nemají :(
http://www.hwjapan.com/sh/ban153434d.aspx

Je divný, že loni to bylo SALem s trackingem a teď bez, ale to je jedno, hlavně že to poslali. Možná zaplatím 150Kč za DPH, ale co nadělám, nikde jinde už ten model neměli.

Takže RIP Hwjapan. Objednal jsem si tam jen 2x
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marco » 16 bře 2011, 20:29

peteru píše:Podle informaci primo od Japoncu, ktere odzneli dnes rano v CT, tak postizeno je cca 8% obyvatel Japonska. Nepredpokladam, ze cele Japonsko prestane fungovat. Ano, HLJ i dalsi firmy se nachazeji v postizene oblasti, ale ne v centru. Kdyz HLJ napsali, ze prijimaji objednavky a funguji, tak to asi neudelali proto, aby je modelari litovali a objednavali v HongKongu. Naopak si myslim, maji zajem zacit delat byznys (protoze je to zivi, na rozdil od ustne projevene solidarity a vyckavani, az se situace uklidni) a ze cim drive zacne ekonomika v dane oblasti fungovat, tim rychleji bude mozne zacit s obnovou toho, co bylo zniceno.
Ja osobne jsem jeste v pondeli 14.3. stihl udelat objednavku u HW, to byl posledni den, co fungovali, vcera uz se na jejich webu objevilo info, ze uz jsou zavreni.
Dnes budu objednavat z HLJ, abych stihl doruceni pred 1.4., kdy v Cechach zacina platit snizeny limit pro DPH. Necham si to poslat pres EMS, normalne to trva 4-5 dni, tak doufam, ze to do 2 tydnu stihnou

Me taky v utery poslali balik pomoci EMS. Zase se vyvolava hysterie, jede se dal, tenhle narod 7krat spadne a 8krat se zvedne.
Marco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 17 bře 2011, 12:16

Takže kto chce naozaj pomôcť, má možnosť aj cez HLJ >> http://www.hlj.com/redcross.html <<

Ja som už poslal cez paypal nakoľko mám modelov i tak plnú pr**l.... O:)
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 21 bře 2011, 16:53

Hlásím, že dvě menší krabice z HLJ poslané SALem 9. a 11. března dorazily obě dnes v perfektním stavu a bez prodlení 13 a 11 dní od odeslání.
Ta druhá byla odeslaná v pátek v den katastrofy a z těch tento rok poslaných čtyř balíčků z HLJ mi přišla vlastně nejrychleji ze všech.
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peteru » 28 bře 2011, 14:46

Kratky update k predchozi diskusi - dnes dorazilo zbozi, objednane po zemetreseni v Japonsku. Jedna krabice byla z HW Japan, objednana 14.3., tj posledni den pred uzavrenim shopu. Poslana SAL. Druha krabicka z HLJ, objednavka z 18.3., poslano EMS. Bez problemu a zdrzeni (mozna ta EMS zasilka z HLJ by za normalnich okolnosti dorazila o den-dva drive, nedokazu posoudit), kazdopadne vse bylo doruceno pred 1.4. a o to slo.
peteru

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Kafrik » 28 bře 2011, 21:53

Prvy krat som objednaval z http://www.hobbyeasy.com okrem vybornych cien napr. na Gunze Super Metallic a samozrejme japonske modely, ma potesila rychlost za 6dni boli dve zasielky na Slovensku, tolko moj postreh. [-o<
Richard Kafrik

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2047 • Stránka 83 z 137 • 1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 137

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna