Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nákup modelů ze zahraničních serverů!

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2047 • Stránka 82 z 137 • 1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 137
  • Odpovědět s citací

Re: Nákup modelů ze zahraničních serverů!

Příspěvekod Maverick117 » 11 bře 2011, 00:31

Určite, žiadny takýto obchod si nevezme na triko že by pri zlom zabalení došlo k poškodeniu. Nech objednáš čokoľvek krabice na to majú. Možno nie priamo v tom rozmere ale dajú ti čo možno najmenšiu takú aby sa vyhli poškodeniu a hlavne reklamácií vďaka zlému baleniu. Nech som bral z HLJ, HW alebo HS čokoľvek, vždy to prišlo poctivo zabalené v riadnej krabici.

Apropoo neviem či to tu je ale u beaver objavil že HWjapan končí:

http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=11&t=54435
My skills are not perfect but the only way to gain skills is to try new things!!
Maverick117

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Václav Hochmuth » 11 bře 2011, 07:53

Aj HLJ uz zacina setrit - naposledy mi od nich prisli dekaly uz len v zalozenom kuse kartonu, dovtedy ich vzdy posielali v krabici
Václav Hochmuth

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 11 bře 2011, 09:53

o zemetraseni v (pri) japonsku uz vie zrejme kazdy. dotyka sa to aj modelarksej oblasti.
hlj zastavilo prevadzku na niekolko dni, ich priestory su zasiahnute. update bude na ich strankach, vratane fotiek a videa.
to iste hobbysearch (1999). oficialne nezastavili prevadzku, ale predpokladam, ze teraz si tam nieco objednavat je zbytocne.
hw japan sa zatvara tak ci tak.
ako sa to dotklo samotnych vyrobcov (ktori su na vychodnom pobrezi - napr tamiya) este uvidime
navyse sa da pocitat s tym, ze obnovenie postoveho styku (ale aj telekomunikacii a zasobovanie) nemusi byt bezproblemove (prevadzka letisk, banky, internet atd).
plus bude si v nasledujucom obdobi asi davat pozor na ponicene, mozno aj zatopene krabice najma na ebay..
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 11 bře 2011, 20:32

Ešte dobre že väčšina modelárov má železné zásoby. :grin:
To skôr aby sme vyrazili nakúpiť do zásoby riedidlá a chémiu. :lol:

Ale tá tragédia u nich... to je strašné.... :(
Sme proti prírode stále iba ničotní mravci.
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marco » 11 bře 2011, 20:43

No to sem zvedav ja od nich v ct objednaval...
Marco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 11 bře 2011, 22:08

Maverick117 píše:Určite, žiadny takýto obchod si nevezme na triko že by pri zlom zabalení došlo k poškodeniu. Nech objednáš čokoľvek krabice na to majú. Možno nie priamo v tom rozmere ale dajú ti čo možno najmenšiu takú aby sa vyhli poškodeniu a hlavne reklamácií vďaka zlému baleniu. Nech som bral z HLJ, HW alebo HS čokoľvek, vždy to prišlo poctivo zabalené v riadnej krabici.
Apropoo neviem či to tu je ale u beaver objavil že HWjapan končí:
http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=11&t=54435

Jí vím, že krabice mají. Ale když se to nevejde do SAL limitu 90cm, tak to pošlou ve dvou a to poštovné dost prodraží. To je pak lepší tu přebytečnou věc odložit a objednat až s něčím dalším. Kdyby byly známé velikosti kartonových krabic, dalo by se zboží do objednávky vybrat podle velikosti.
Jinak oni mi stejně to Backordered vynechali a poslali request jen pro ty tři krabičky, které byly skladem, takže jsme je zaplatil a toho přebytečného mecha zrušil. Dnes ráno v půl šesté ráno mi z HLJ přišel mail o odeslání balíku a o hodinu později to tam smetlo zemětřesení. tak uvidím, jestli dorazí.
HLJ i HobbySearch mají poškozené sklady a kanceláře, ale lidem se naštěstí nic nestalo.

HWJAPAN by mělo fungovat do úterka. Objednal jsem robota, kterého už na HLJ ani HobbySearch nemají, a objednávka zatím vypadá OK, ale ještě jsem neplatil.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverick117 » 11 bře 2011, 22:22

Po aktuálnych správach sa obávam že prevádzky tak rýchlo neobnovia dostali druhý zásah...

http://www.topky.sk/cl/11/1243426/Dalsi ... ovy-vybuch
My skills are not perfect but the only way to gain skills is to try new things!!
Maverick117

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 11 bře 2011, 22:29

zatím nepíšou nikde kromě Twitteru:
http://twitter.com/hobbylink
podle času příspěvků (podle mě u nich tři v noci) toho moc nenaspali a to bylo ještě před druhým velkým otřesem.
Dvě fotky sesypaných krabic ze skladu:
http://plixi.com/p/83160918
http://plixi.com/p/83159120

Teď koukám na mapu a HLJ je blízko hlavního města a HS snad přímo. Ale HWJAPAN (AOSHIMA) je v Šizouce a podle mapy hodně blízko pobřeží...
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 11 bře 2011, 23:02

ja sa v tomto kontexte zamyslam aj nad fabrikami, nie len obchodmi. v takej shizuoke je toho dost. na druhej strane, ich stavby su neuveritelne. na videach vidno, kolko toho zvladaju aj pri tych silnych otrasoch, takze hadam okrem neporiadku a pripadnych oprav nedochadza ku zniceniu samotnych prevadzok a skladov vyrobcov a predajcov.

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 11 bře 2011, 23:13

Maverick117 píše:Po aktuálnych správach sa obávam že prevádzky tak rýchlo neobnovia dostali druhý zásah...

http://www.topky.sk/cl/11/1243426/Dalsi ... ovy-vybuch

Stupidita redaktorov nepozná hranice ... Debilnejší a nepravdivejší názov článku nemohli vymyslieť ...
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverick117 » 11 bře 2011, 23:40

názov a obal predáva... to neriešim je mi jasné že si niektoré veci prifarbia... čo som pozeral z iných zdrojov tak chladenie už opravili
Maverick117

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 12 bře 2011, 13:39

HLJ: http://plixi.com/p/83310938
Dnes od nich přišel klasický infomail se slevami eduardů, ale ten mohl být automaticky naplánovaný delší dobu.
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 12 bře 2011, 17:22

Ak vám bude meškať zásielka s modelmi.... :(
Přílohy
14.jpg
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 13 bře 2011, 18:18

Článek u HLJ:
http://www.hlj.com/specials/sendaiearthquake
Píšou, že jim z regálů popadala zhruba třetina zboží. Na dotaz na twitteru píšou, že poškozené jsou spíš těžší věci jako hračky a časopisy. Naopak lehké věci jako modely by měly být většinou OK.
Takže firmy jako HLJ a HobbySearch by měly být při všem tom neštěstí v pořádku. Pokud se země uklidní, ovlivňovat je budou ještě výpadky elektřiny a nás nejspíš zmatky s dopravou.
Jestli vám připadá nechutné v takovou chvíli myslet ta nějaké nepodstatné balíky...objednat si u nich něco je taky druh podpory Japonců.

Ale ta u moře sídlící Aoshima (a její shop HWJAPAN) nemají na rozdíl od ostatních na webu ani zmínku o zemětřesení. To buď neznamená vůbec nic vzhledem ke stejně ve středu končícímu hwjapan, nebo znamená něco nedobrého.
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marco » 13 bře 2011, 18:20

Me neska normalne prisel mejl na zaplaceni objednavky z toho ctvrtka, tak to vypada, ze uz snad fungujou.
172flogger: Presne, taky jeste neplanovane objednam naky modely jako mensi podporu, aspon neco.
Marco

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2047 • Stránka 82 z 137 • 1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 137

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna