Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Kompresory

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2672 • Stránka 9 z 179 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 179
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Fíkus » 14 bře 2007, 21:31

mobba píše:96 dB to už je síla, řek bych, že po nějaké době budeš mít problémy se sluchem. :oops:

Nebude, stříkám s větším :twisted:
A kde je Fifinka...?
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... okou%C5%A1
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=121&t=23403
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... t=Frydrych
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=24595
viewtopic.php?f=58&t=30564&start=0
Fíkus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Flyer0180 » 17 dub 2007, 22:37

Kupil som si kompresor AS186. ale presne nerozumiem ako tam funguje to automaticke sa vypinaie. kedy sa kompresor vypne? ved ked striekam pri stalom tlaku 1 Bar tak ide v kuse vyse polhodiny a strasne sa zahrieva. ako to s tym je?nmal by natlacit vzduch do nadoby a vypnut sa, kym tlak neklesne na istu hodnotu?
Flyer0180

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 18 dub 2007, 07:11

Flyer0180 píše:Kupil som si kompresor AS186. ale presne nerozumiem ako tam funguje to automaticke sa vypinaie. kedy sa kompresor vypne? ved ked striekam pri stalom tlaku 1 Bar tak ide v kuse vyse polhodiny a strasne sa zahrieva. ako to s tym je?nmal by natlacit vzduch do nadoby a vypnut sa, kym tlak neklesne na istu hodnotu?

Automaticke vypinani ma az AS189. AS186 jede v kuse a nevypina. Pred strikanim si ho zapni a potom vypni, nebo ti brzy shori.
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavelb » 18 dub 2007, 07:29

Automatika funguje tak, že kompresor při dosažení tlaku 60 psi (červená stupnice) vypne. Jakmile tlak klesne na hodnotu 30 psi tak se zapne a tlačí opět až do 60 psi, kdy zase vypne. Co máš za pistoli? Jaký má průtok vzduchu? jestli máš pistoli s velkým průtokem, tak to asi komp nestihá, i když nevím co by to bylo za pistoli. Tento komp dává 23l/min. a to by mělo bohatě stačit na všechny modelářské a airbrush pistole. Používám pistole TriplexII a Fengda BD180. Při použití Triplexu a pracovním tlaku 20 psi (zhruba 1,5 Bar) trvá cyklus sepnutí - vypnutí 1min. 45s. S pistolí Fengda za stejných podmínek 55s. Zkontroluj si, jestli ti kompresor někde nepropouští vzduch. Někdo tady psal, že měl problémy s těsností spojů. Já osobně s tímto kompem žádné problémy nemám. Kupoval jsem ho u firmy ROOTRA, která ho vede pod záhadným označením BC23MT3. Ale je to Hseng AS186 ( dle označení na krabici a manualu). Mám ho už skoro rok a žádný problém se zatím nevyskytnul. Komp jsem po zakoupení připojil a nic víc jsem nemusel za celý rok dělat, kromě občasného vypuštění kondenzátu. Když mám připojenou Fengdu BD180 a nestříkám, drží tlak stále, s Triplexem asi za 45minut tlak klesne a komp sepne. Triplex mi hůře tesní.
pavelb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavelb » 18 dub 2007, 07:37

To Ondřej Nadrchal: Samozřejmě že AS 186 MÁ automatické vypínání a spínání. AS 189 má stejné auromatické vypínání jako AS186 a navíc má možnost přepnutí na trvalý maximální tlak.
pavelb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 18 dub 2007, 09:05

pavelb píše:To Ondřej Nadrchal: Samozřejmě že AS 186 MÁ automatické vypínání a spínání. AS 189 má stejné auromatické vypínání jako AS186 a navíc má možnost přepnutí na trvalý maximální tlak.

Tak to je mozna vice typu. Kolega ma AS186 a ten nema vubec osazeny tlakovy spinac na nadobe a je tam jen pojistny ventil. Po zapnuti bezi nonstop.
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavelb » 18 dub 2007, 11:41

Tlakový spinač není na nádobě, ale na hlavě kompu. AS189 to má kombinované s přepínačem, viz foto.
Přílohy
AS-186.JPG
AS186
Auto stop, start at 30 psi, stop at 60 psi (special pressure available)
Safety valve: release the air pressure automaticly when the pressure over 6bar in the air tank.
AS189.jpg
AS189
Double switch:
switch 1: Auto stop, start at 3BAR, stop at 4BAR
switch 2: Max pressure at 6 BAR. Safety valve: release the air pressure automatically when the pressure over 6bar in the air tank.
pavelb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Flyer0180 » 18 dub 2007, 11:44

pistol mam fengda 130E. a netesnilo mi to na manometry, ale to som spravil. ale velmi nechapem tomu ze ako nastavim ten tlak. ked manometer uakzuje 1Bar tak nikdy ten kompresor sa nevyypne. . nejak v tom mam zmätok
Flyer0180

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavelb » 18 dub 2007, 12:11

Manometr ti ukazuje tlak, na jaký je nastaven redukční ventil - to je max. tlak který je puštěn do pistole. Tlakový spinač ti redukuje tlak v tlakové nádobě. Klesne-li tlak v nádobě na 30psi, kompresor se rozběhne. Jakmile tlak v nádobě dosáhne 60psi, kompresor vypne. Spínací a vypínací tlak nelze regulovat. Ten je pevně nastaven použitým tlakovým spinačem. Ty si reguluješ redukčním ventilem výstupní tlak z tlakové nádoby. Doufám, že jsem to napsal srozumitelně.
pavelb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Flyer0180 » 18 dub 2007, 12:17

aha. uz chapem. cize ja ten tlak nevidim ze kedy sa vypne a zapne. to vie uz tlakovy spinac. ja som myslel ze redukcny ventil mi ukazuje taky isty tlak ktory je v nadobe. diky. uz rozumiem.
Flyer0180

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Flyer0180 » 18 dub 2007, 12:21

a este by ma zaujimalo, ako spojit pistol a kompresor. lebo dost obtiazne som hladal nejaku tu spojku na to a to spojenie co mam sa mi nevelmi paci. a prepustal niekomu manometer vzduch po celom obvode?
Flyer0180

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 18 dub 2007, 12:30

pavelb píše:Tlakový spinač není na nádobě, ale na hlavě kompu. AS189 to má kombinované s přepínačem, viz foto.

Tak to je urcite vice typu. Ja mam u AS189 prepinac na tom zadnim viku motoru a tlakovy spinac spolu s pojistnakem na tlakove nadrzi. Mozna ze to ze zacatku bouchali bez spinace, protoze kamos ho tam fakt nema a ufukuje to pojistnakem. Zato ma motor s vrtulkou, takze se mu i po nekolika hodinach provozu tak strasne nezahreje. Na tom mojim se na nem po hodine neda udrzet ruka, tak jsem k nemu musel postavit vetrak :lol:
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 18 dub 2007, 12:32

Flyer0180 píše:a este by ma zaujimalo, ako spojit pistol a kompresor. lebo dost obtiazne som hladal nejaku tu spojku na to a to spojenie co mam sa mi nevelmi paci. a prepustal niekomu manometer vzduch po celom obvode?

Dela se redukce ze zavitu G1/8 co je na kompu na hadicku o prumeru 4mm. Da se bezne koupit na netu, kde maji kompy.
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavelb » 18 dub 2007, 12:42

Tak to je urcite vice typu. Ja mam u AS189 prepinac na tom zadnim viku motoru a tlakovy spinac spolu s pojistnakem na tlakove nadrzi. Mozna ze to ze zacatku bouchali bez spinace, protoze kamos ho tam fakt nema a ufukuje to pojistnakem. Zato ma motor s vrtulkou, takze se mu i po nekolika hodinach provozu tak strasne nezahreje.

Tak to by mne docela zajímalo, protože než jsem komp koupil, tak jsem si toho dost pozjištoval o AS186 a podobných a jejich výrobcích. Od kterého to je výrobce a kde je koupen? Je možné dát foto?
pavelb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 18 dub 2007, 12:44

pavelb píše:
Tak to je urcite vice typu. Ja mam u AS189 prepinac na tom zadnim viku motoru a tlakovy spinac spolu s pojistnakem na tlakove nadrzi. Mozna ze to ze zacatku bouchali bez spinace, protoze kamos ho tam fakt nema a ufukuje to pojistnakem. Zato ma motor s vrtulkou, takze se mu i po nekolika hodinach provozu tak strasne nezahreje.

Tak to by mne docela zajímalo, protože než jsem komp koupil, tak jsem si toho dost pozjištoval o AS186 a podobných a jejich výrobcích. Od kterého to je výrobce a kde je koupen? Je možné dát foto?

Jasne, zitra to vyfotim a dam sem. Dovozce je Orlik a koupeno je to u Marka Rotscheina.
Ondřej Nadrchal

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2672 • Stránka 9 z 179 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 179

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna