Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Akrylové barvy Lifecolor

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 271 • Stránka 9 z 19 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 19
  • Odpovědět s citací

Re: Akrylové barvy Lifecolor

Příspěvekod Loks » 15 dub 2011, 12:14

No s tím seřízením tlaku a pistole to bude těžší. Koupil jsem si do začátku levný set z druhé ruky. Je to takový ten set pro začátečníky od Revellu. Malý kompresor, jednočinná pistole, minimum seřízení a nastavení. Už koukám po novém nářadí, ale to už je úplně jiné téma. Každopádně díky za rady :wink:
"Buď zvýšíte příkon nebo ztratíte výkon"
Loks

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chatař » 15 dub 2011, 13:09

Ohledně toho seřízení bych se taky rád zeptal, mám Fengdu BD-130 kde má být pracovní tlak 1 - 3 ATM. Barvu jsem si naředil podle článku na modelplacu. Nějak ale vůbec nejsem schopen s tím něco nastříkat. Buď se mi to rozlejzá do pavouka nebo zas vůbec nic, primer mi zase hrozně zasychá na jehle. Poradí mi, prosím, někdo, jak si mám tedy tlak a pistoli nařídit? Případně jak naředit barvu?
Chatař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 15 dub 2011, 13:26

Skus si pořídit od Agamy "zpomalovač schnutí pro vodové barvy" a to přidej do tý Lifecolorky. Mělo by to tomu také pomoci. Jakou trysku máš v tej pistoli? Zkoušel jsem to foukat tryskou 0,2 mm (Fengdou) a taky to nebylo úplně to vono. Nicméně při stříkání s tryskou 0,3 to bylo vpohodě.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Kohoutek » 15 dub 2011, 14:40

Chatař píše:Ohledně toho seřízení bych se taky rád zeptal, mám Fengdu BD-130 kde má být pracovní tlak 1 - 3 ATM. Barvu jsem si naředil podle článku na modelplacu. Nějak ale vůbec nejsem schopen s tím něco nastříkat. Buď se mi to rozlejzá do pavouka nebo zas vůbec nic, primer mi zase hrozně zasychá na jehle. Poradí mi, prosím, někdo, jak si mám tedy tlak a pistoli nařídit? Případně jak naředit barvu?

Já mám Fengdu 137 a tryskou 0,3. Barvu mám o konzistenci mlíka, ale včetně Thickeneru. Když zůstanu dlouho na jednom místě, tak to udělá pavouka taky, ale to myslím každá barva. Tlak mám asi kolem atmosféry. Po nějaké době to na jehle zaschne taky, tak sundám difuzor a jehlu utřu. Jo a toho Thickeneru tam dávám pár kapek, těch 15% v celkovým objemu je, myslím si, až moc. Teď sem si ještě vzpomněl, ředidlo s Thickenerem už mám předchystaný dopředu, tak jenom přidávám do barvy v pistoli. A ředím tím i Valleja na štětec a v poho.
Jiří Kohoutek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chatař » 15 dub 2011, 15:38

Dělám to zhruba stejně jako Kohout, taky mám ředidlo s tím thickenerem nachystaný už naředěný. Trysku mám 0,3. Zkoušel jsem naředit 1:4 ve prospěch ředidla i 1:1. A buď mi to nestříká vůbec nebo se mi to zas rozleze do pavouka. A že bych udělal flíček, to ani náhodou. Tak nevím, chyba je nejspíš mezi židlí a pistolí, ale co asi tak můžu dělat blbě? Jo, a barvu konzistence mlíka mám vlastně už v originál lahvičce.
Chatař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Kohoutek » 15 dub 2011, 17:17

Tak to už fakt nevím. Jediný co mě ještě napadá, je, že tam máš moc toho Thickeneru. I když ono je to spíš "zahušťovadlo" než spomalovač. Leda zkusit tu Agamu. Nebo jsou barvy špatný.
Naposledy upravil Jiří Kohoutek dne 17 dub 2011, 08:29, celkově upraveno 1
Jiří Kohoutek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod chevy » 16 dub 2011, 17:40

Taky jsem chvíli laboroval s naředěním, a úplně jsem vyřadil ten Thickener a ředím jen orig. ředidlem a přidávám zpomalovač od Agamy.V pohodě tím stříkám i 0,2.
KPM Prosek Panthers
chevy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BorrowedColt » 17 dub 2011, 15:20

Zdravím všechny:) rád bych se zeptal na jednu otázečku.. Mám ted rozestavěnou Merkavu 4 LIC mám na tom už nastříkanou barvu akryl od tamiye a zajímalo mě jestli na to můžu hodit lak od lifecolor gloss clear? jestli se ty dvě značky nebudou hádat?:D díky moc všem :-D
BorrowedColt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 17 dub 2011, 19:04

Nic se nestane, jenom mi ten lak přijde takovej gumovatej, tak ho nepoužívám. Vyzkoušej si to raději někde mimo...
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BorrowedColt » 18 dub 2011, 04:38

takže je lepší volba použít tamiyu x-22 naředěnou Lacquer Thinner?
BorrowedColt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 18 dub 2011, 05:10

No v případě lesklýho laku si myslím, že ano... Ale vyzkoušej i ten Lifecolor, uvidíš, třeba ti bude vyhovovat.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Loks » 19 dub 2011, 16:04

Já bych měl ještě jeden dotaz pokud mohu. Jak by měl ideálně vypadat základ primer? Může mít trošku pigment a být jako kdyby hrubšího zrna? Nebo se mám vždy snažit ho ještě vyhladit/zbrousit? Zatím jsem to vždy nechal tak jak jsem ho nastříkal, tedy trošku hrubší a následná barva pak vypadala naprosto v pořádku (nebo alespoň se mému začátečnickému oku líbila).
Loks

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 19 dub 2011, 16:12

Rozhodně se to nepodaří nastříkat zcela hladké, ale ten jakoby hrubý povrch je právě dokonalý pro co nejlepší přilnutí stříkané kamuflážní barvy na ten primer ;-)
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Kohoutek » 19 dub 2011, 16:15

Loks píše:Já bych měl ještě jeden dotaz pokud mohu. Jak by měl ideálně vypadat základ primer? Může mít trošku pigment a být jako kdyby hrubšího zrna? Nebo se mám vždy snažit ho ještě vyhladit/zbrousit? Zatím jsem to vždy nechal tak jak jsem ho nastříkal, tedy trošku hrubší a následná barva pak vypadala naprosto v pořádku (nebo alespoň se mému začátečnickému oku líbila).

Primer brousit nejde, narozdíl od surfu. Já ho mám dost naředěnej a stříkám třeba až 8 vrstev. Ale hrubší jak barva myslím je, i když nijak výrazně. Á.. Jakub byl rychlejší.
Jiří Kohoutek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Loks » 19 dub 2011, 16:21

díky pánové za rady, já právě po dvou vrstvách mám pocit že už by stačilo. Asi záleží jak kdo stříká a jak ředí. Navíc já se s pistolí učím, možná to stříkám zbytečně moc v jedné vrstvě. No udělám ještě pár pokusů, vytáhl jsem po letech Storcha od Směru a udělal jsem z něj pokusného králíka. Bude to první kousek pistolí a asi šestý celkově. Zatím jsem Lifecolourky zkoušel na různé plastové zbytky modelů.
Loks

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 271 • Stránka 9 z 19 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 19

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna