...taktéž přispěji svojí troškou do mlejna. Uvidíme,k zda-li někomu pro inspiraci, či - ve stylu Járy Cimrmana - jen abych ukázal "Tudy ne, přátelé!". Má modelářská dílna nemá okna, takže stříkací box s vývěvou je naprostá nutnost.
Stavba boxu je ve hrubém stádiu:
Box je pouze sešroubován, následovat bude samozřejmě tmelení a broušení a nástřik bílou barvou. Modulaci, pre a postshading a podobné blbiny vynechám. Jinak větrák má výkon 350m3 za hodinu, komín bude mít cca 1,5m, takže předpokládám, že to bude fachat bez problémů.
Nejlepší argument proti demokracii je pětiminutový rozhovor s průměrným voličem. (Winston Churchill)
Ak máš možnosť striekať niekde pri okne a nebude to priamo v spálni, tak to asi nutnosť nebude, záleží aj aké farby striekaš... V každom prípade nejaké vetranie, alebo masku by si mal mať, aby si sa tých výparov nenadýchal.
to Marthas: bo si z Ostravy tak žádný větrání nepotřebuješ, bo si zvyknutý... Ale vážně jak psal magellan jak začneš s pistolí musíš řešit bezpečnost svou i svého okolí. A je jedno jestli stříkáš akryly nebo syntetiky, to že to nesmrdí ještě neznamená že je to zdraví neškodící. A určitě je lepší ty sračky odsávat ven než je jen "ředit" a posílat po bytu dál (tzv. větrání).
Riesil tu uz niekto ako urobit vyvod zo striekacieho boxu v panelaku? Robit dieru do steny asi nebude najlepsie riesenie. Ale tiez ma nebavi zakazdym otvarat okno a priskripovat tu ruru do pootvoreneho okna. Ma niekto nejaky napad?
stříkej u digestoře na šporáku a máš to vyřešené. Pokud máš elektrický plotýnky nebo sklokeramku, tak počkej až zchladnou Ale vážně, vyústění odsávání nemusí být za každou cenu kulatého průřezu, standardně se dělá i "plochá" armatura, která by se měla vlézt do okna v režimu " ventilace" . To řešení sice není o moc rozdílné mezi tím co jsi popsal, ale připadámi o něco sofitikovanější, navíc, že by měla být místnot i při použití stříkacího boxu, dobře větraná, asi moc diskutovat nebudeme. Výše uvedené platí pokud máš standardní kulatou rouru. Stejně tak je možnost to valit do toho odsávání pro digestoře. Jen to má drobnou chybku většinou je to "posílané" do stupačkové šachty, tak že se dá předpokládat že si toho smradu užijí sousedi nad Tebou. A takový GUNZE C k nedělnímu obědu, neznám nic lepšího.
Zajímavý nápad na stříkání velkých modelů sprejem, místo boxu rovnou stan. http://s362974870.onlinehome.us/forums/ ... 1244&st=80 Neřeší to výpary, ale čistou místnost. Tyhle dětské stany stojí v marketech pár korun a po složení nezabírají žádné místo. Space Shuttle na fotce není 1/72, ale menší 1/100 Tamiya.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší "Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler . [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
koknite na tyto stránky mají tam plstové ploché potrubý za pár kaček, da se snadno vložit do ventilačky http://www.e-klimatizace.cz/klima2008/s ... orie=33143 bych to tak řešil ale já na baráku udělal podkrovku a vývod vyvedl zkrz zeď rovnou ven investice navíc 300.-