Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nákup modelů ze zahraničních serverů!

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2047 • Stránka 78 z 137 • 1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 137
  • Odpovědět s citací

Re: Nákup modelů ze zahraničních serverů!

Příspěvekod angusarmy » 24 lis 2010, 12:32

Charlie píše:Tak tohle asi nikoho z nás nepotěší :?
http://www.lupa.cz/clanky/nakupy-v-zahranici-podrazi-kvuli-dph/

Je to v háji. :cry:
Tipnu si, že v nejmenovaných českých e-shopech vypuknou po schválení tohoto zákona veselé a dlouhotrvající oslavy...
Jdu si nasyslit :D :evil:
Kamufláž je pro zbabělce
Sovětský důstojník r. 1943
angusarmy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 24 lis 2010, 13:10

boli len na cas v "zemi nikoho", ale navrat bude o to bolestnejsi. u nas, ved sme to rozoberali, sa "naprava" zjednala uplne okamzite, ako sa zistilo o co ide...
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Václav Hochmuth » 24 lis 2010, 13:36

V CR sa aspon do ceny zasielky z ktorej sa pocita DPH a clo nezapocitava postovne
Václav Hochmuth

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 24 lis 2010, 14:26

Charlie píše:Tak tohle asi nikoho z nás nepotěší :?
http://www.lupa.cz/clanky/nakupy-v-zahranici-podrazi-kvuli-dph/

třebas mě to potěšilo a moc :grin:

to angusarmy: Nemyslím si že jen v nejmenovaných českých e-shopech(předpokládám že mluvíš jen o modelářských shopech), ale všichni prodejci co mají co dočinění z prodejem jakéhokoliv zboží z dovozu mimo EU, veškeré obchody se tak, jak doufám,stanou konkurenceschopnější (ještě předpokládám že klesne váhový limit, na kterém balíček projde bez DPH)

To Václav Hochmuth: Já bych to spíše viděl tak, že pan ministr Kalousek viděl kouzelnou formuli "zvedne se příjem do státní kasy" než nějaké nařízení od EU :grin:
Naposledy upravil Rostislav Axmann dne 24 lis 2010, 14:28, celkově upraveno 1
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ivan Rohaľ » 24 lis 2010, 14:26

Na Slovensku to platí už dávno a aj tak málokedy sa platí clo a dph. Colníci jednoducho nestíhajú. Stalo sa mi, že mi prišli veci z USA za cca. 300 Euro a prišli bez cla a DPH napriamo ku mne domov. Naopak raz som platil clo za nejakú prkotinu čo stála 8,50 Euro teda plus 19% DPH a cca. 2% clo teda total total colný dlh cca. 1.70 Euro... :?

Z AMAZONU mi prišli v jednom mechu (prisám Bohu mi poslali knižky v pytli!!!) knihy za vyše 600USD a nič ani cent clo ani DPH...

Najväčší HARD CORE mi tohto roku spôsobil EDUARD.CZ keď mi k ich cenám z webu (kupoval som od nich hádam 10 rokov priamo z ich stránky) pripálili 20% DPH, priznám sa že od vtedy mám na nich veľmi zlé spomienky :twisted: . Už od nich nikdy nič napriamo nekúpim, skončil som s nimi. Ešte aj v Hannantse Eduardy výjdu lacnejšie...

Plus Vašo v Eduarde (neviem ako inde ale na valke.cz tiež) neplatíš poštovné ak berieš nad 100USD... Ináč platíš a prehnane vysoké poštovné - 350 Kč... Plus 19% DPH oproti cenám čo majú na webe. Podľa Slovenskej legislatívy sa poštovné zarátava do základu na výpočet colného dlhu. Váhový limit v SR neexistuje, existuje finančný limit ktorý sa mení tuším je to teraz do 40 Euro na clo ale na DPH 0 Euro. Žiaľ.
KPM Black Sheeps Bardejov

Ivan Rohaľ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod angusarmy » 24 lis 2010, 16:44

Rostislav Axmann píše:
to angusarmy: Nemyslím si že jen v nejmenovaných českých e-shopech(předpokládám že mluvíš jen o modelářských shopech), ale všichni prodejci co mají co dočinění z prodejem jakéhokoliv zboží z dovozu mimo EU, veškeré obchody se tak, jak doufám,stanou konkurenceschopnější (ještě předpokládám že klesne váhový limit, na kterém balíček projde bez DPH)

Ehm, mám tak trochu divný pocit ze slova "konkurenceschopnější" . Napadá mě, že to znamená jediné - zdražení všeho možného, protože ceny třeba z HK držely naše obchodníky aspoň v nějakých mantinelech. Ale možná maluju čerta na zeď a všechno půjde o polovinu dolů :grin: :grin: :grin:
Ale nic v zlém, nechám se překvapit... :)
Kamufláž je pro zbabělce
Sovětský důstojník r. 1943
angusarmy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod beaver » 24 lis 2010, 16:54

Když se podívám na ceny zboží v Česku tak se pořád ve vetší míře vyplatí nakupovat v Asii i v USA i za cenu zaplacení DPH a cla...
Obrázek

... podvozky flákám mám skleněné police ve vitríně a nikdo se zespodu na ně nedívá ...

Galerie
beaver

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rsuchan » 24 lis 2010, 19:14

Ehm, pozerám že došlo na moje slová viď viewtopic.php?f=19&t=6707&st=0&sk=t&sd=a&start=1095 . Dúfam, že sa vláda Českej republiky neinšpirovala mojim príspevkom tu na Modelfore, lebo to by som sa asi dostal na čiernu listinu.... :)
Rado Sucháň 50 rokov

«Never in the field of human conflict was so much owed, by so many, to so few»

Dokončené: SBD-3 Dauntless ; Mil Mi-1 ; F-16C Fighting Falcon ; Hawker Sea Hawk ; Supermarine Spitfire Mk.IX
rsuchan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 24 lis 2010, 19:27

Ivan Rohaľ píše:Na Slovensku to platí už dávno a aj tak málokedy sa platí clo a dph. Colníci jednoducho nestíhajú. Stalo sa mi, že mi prišli veci z USA za cca. 300 Euro a prišli bez cla a DPH napriamo ku mne domov. Naopak raz som platil clo za nejakú prkotinu čo stála 8,50 Euro teda plus 19% DPH a cca. 2% clo teda total total colný dlh cca. 1.70 Euro... :?

Z AMAZONU mi prišli v jednom mechu (prisám Bohu mi poslali knižky v pytli!!!) knihy za vyše 600USD a nič ani cent clo ani DPH...

Najväčší HARD CORE mi tohto roku spôsobil EDUARD.CZ keď mi k ich cenám z webu (kupoval som od nich hádam 10 rokov priamo z ich stránky) pripálili 20% DPH, priznám sa že od vtedy mám na nich veľmi zlé spomienky :twisted: . Už od nich nikdy nič napriamo nekúpim, skončil som s nimi. Ešte aj v Hannantse Eduardy výjdu lacnejšie...

Plus Vašo v Eduarde (neviem ako inde ale na valke.cz tiež) neplatíš poštovné ak berieš nad 100USD... Ináč platíš a prehnane vysoké poštovné - 350 Kč... Plus 19% DPH oproti cenám čo majú na webe. Podľa Slovenskej legislatívy sa poštovné zarátava do základu na výpočet colného dlhu. Váhový limit v SR neexistuje, existuje finančný limit ktorý sa mení tuším je to teraz do 40 Euro na clo ale na DPH 0 Euro. Žiaľ.

Limit na dovoz bez DPH je 22.- €, nad tento limit Ti vyrúbia dopočet DPH, colný dlh (teda clo) sa platí až nad 150.- €.
Naposledy som zaplatil DPH za to, že hodnota modelu prekročila o 10 centov 22.- € ...
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tango » 25 lis 2010, 07:39

Ivan Rohaľ píše:Najväčší HARD CORE mi tohto roku spôsobil EDUARD.CZ keď mi k ich cenám z webu (kupoval som od nich hádam 10 rokov priamo z ich stránky) pripálili 20% DPH, priznám sa že od vtedy mám na nich veľmi zlé spomienky :twisted: .

Protože pokud jsi fyzická osoba, tak ti to jinak než s DPH prodat nemůžou. To by ses jim musel prokázat osvědčením o registraci plátce DPH. Prodej bez DPH je možný pouze při prodeji do země mimo EU.
Jaroslav 'Tango' Hátle
účetní mafie SPL Liberec
Tango

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 25 lis 2010, 11:01

Podla mňa má Eduard tie stránky dosť chaotické.
A čo sa týka DPH, nikde som (zatial) nenašiel informáciu, či tie ceny čo tam uvádzajú sú vrátane DPH alebo bez.
To by sa dobrému obchodníkovi stať nemalo. :-k
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 25 lis 2010, 11:34

Pokud kupuješ jako obchodník u Edy za Obchodní ceny (bez marže) tak je to včetně DPH. Pokud jako soukromá osoba, je to MOc samozřejmě včetně DPH.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rolls » 06 pro 2010, 17:41

no neviem ci niekto objednaval nieco zo stranok http://www.spruebrothers.com/ ale servis maju perketny :shock: v sobotu som objednal podvozkove sachty na Su-27 1:48, postovne na SR bolo 6 dolarov, dnes citam mail, ze zasielka je na ceste a este mi vratili aj 2 dolare :shock: :shock: objednavat veci v ceskych shopoch sa mi teda neoplati, v modelshope to ujde, ale ceske maju predrazene postovne, hlavne nevyhoda je, ze sa neda platit cez pay pal. Z ukrainy to tiez ide vyborne :D
Robim hlavne ruske lietadla v mierke 1:72 z amerikancov jedine B-52 a SR-71
rolls

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marco » 18 pro 2010, 08:43

Aktualne.cz
Chystáte-li se na větší nákup v e-shopu mimo Evropskou unii, vyplatí se jej stihnout do konce března. Od dubna totiž výrazně klesne hranice pro osvobození od daně z přidané hodnoty.
Novelu zákona o DPH schválili v pátek poslanci. Limit pro daňové osvobození zásilek zaslaných z nečlenských zemí EU klesne z dosavadních 150 na 22 eur, počítá se vždy úhrnná hodnota zásilky.
Zboží v hodnotě přibližně od 550 do 3800 korun tak vyjde většinou o pětinu dráž než dosud, nicméně často stále levněji než v Česku.
Chce to Evropská unie
Výrazné snížení limitu není výmyslem české vlády, ale vyplývá z unijní směrnice, kterou Česko musí přijmout. Původně měla být novela účinná už od Nového roku, kvůli zdržení (způsobeném jinými body) ale poslanci posunuli účinnost na 1. dubna.
Limit se tak vrací tam, kde byl až do konce listopadu 2008. Teprve od předloňského prosince totiž vzrostl právě ze 22 na 150 eur. Výjimkou z osvobození jsou alkoholické nápoje, tabák a tabákové výrobky, parfémy či toaletní vody.
Pro osvobození od cla platí i nadále vyšší limit, tedy 150 euro
Marco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 19 pro 2010, 09:14

ved sa to tu riesi uz kolko.. :roll:

In Rust I Trust
ron

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2047 • Stránka 78 z 137 • 1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 137

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna