kedze maju msrp, tak sa pravdepodobne zladia s ostatnymi, aj ked neviem, kde maju nejake avizo..
Václav Hochmuth píše:Avizo posielali mailom
rsuchan píše:ron píše:a je to v pr.deli
uzili sme si fakt strasne dlho, to tak nemohli predsa nechat!
od 1.4.2009 sa to opat meni. od hodnoty 22€ sa plati dph a od 150€ aj clo
cize sa to vlastne vracia spat do povodneho stavu
teraz som prilis rozzureny, aby som to viac komentoval, takze len zakladne info
Späť do pôvodného stavu sa to určite nevracia lebo bezcolný limit podľa Teba zostáva na 150€. Čo sa týka DPH neviem o žiadnej novele ale ak by bola tak by to malo platiť len pre SR nakoľko je to národný predpis a nie predpis EÚ.
rsuchan píše:http://www.nrsr.sk/Default.aspx?sid=zakony/zakon&MasterID=2721
členských krajinách ináč je len dôsledkom toho, že menovanú smernicu nedodržiavajú...
BigTom MC píše:Chcem sa spytat...objednaval niekto nedavno z hobbyeasy ? chcel by som vediet ako to tam funguje a tak...ci sa plati nejaka dan alebo clo lebo nemam ziadne skusenosti s objednavanim zo zahranicia .
Julius píše:BigTom MC píše:Chcem sa spytat...objednaval niekto nedavno z hobbyeasy ? chcel by som vediet ako to tam funguje a tak...ci sa plati nejaka dan alebo clo lebo nemam ziadne skusenosti s objednavanim zo zahranicia .
S hobbyeasy nemam skusenosti, ale ludia to tu viac krat spomenuli, ze transakcie prebehly OK. Pokial ide o ine obchody ako je HLJ, HWjapan, Hiroboy atd tak mam na 90% pozitivne skusenosti. Ked objednavas nejake krehkejsie veci tak bacha na SAL 1kg asi 1000 Yenov +/- to je 8.5 az 9.5 Eura zalezi od predajcu (najlacnejsia alternativa posty zo zahranicia) ako napr z japonska... Dojde to do 3 tyzdnov, ale je to zakladna nepoistena postovna zasielka a uz sa mi stalo ze som mal poriadne prepukliny na krabici a zasiahlo to aj tovar... Ak kupujes jemnejsie veci tak odporucam EMS 1kg 1900-2200 Yenov a to je okolo 18-20 Euro (ale standartne plati, ze EMS je 2x tak drahe ako SAL, ale je to poistene a vysledovatelne a dodanie trva asi 5 az 7 dni od odosliania predajcu), alebo Hiroboy.com (UK) oni maju dost vysoke postovne, ale balia to perfektne!
No ak chces nakupovat castejsie zo zahranicia tak odporucam si zalozit konto na paypal. Bezpecnejsie, rychlejsie a akceptovane v 95% internetovych obchodoch a hlavne neposielas po webe sovje bankove udaje resp informacie o karte
Hansi píše:Z Hobbyeasy nakupujem už niekoľko rokov, je to veľmi spoľahlivý obchod, bez najmenších problémov vždy a všetko bolo dodané. Daniel Chiu je veľmi solídny a spoľahlivý obchodný partner.
Čo sa týka platieb na colnici - bezcolný limit na DPH je 22.- €, pri prekročení uvedeného limitu platíš DPH 19%. Colný dlh platíš až pri platbe nad 150.- €. Skutočne Ti doporučujem prečítať si tieto stránky, všetko na nich nájdeš.
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků