Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Akrylové barvy Lifecolor

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 271 • Stránka 8 z 19 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19
  • Odpovědět s citací

Re: Akrylové barvy Lifecolor

Příspěvekod gongo » 04 led 2011, 20:58

a jak je to s washem. Když dám Mig wash na lificolor a pak to chci přestříkat barvou nebo lakem, půjde to . Nebude to dělat kuličky jak to dělá Vallejo.
Obrázek
gongo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 04 led 2011, 21:07

gongo píše:a jak je to s washem. Když dám Mig wash na lificolor a pak to chci přestříkat barvou nebo lakem, půjde to . Nebude to dělat kuličky jak to dělá Vallejo.

Na matnej povrch to bude dost průser, protože se do toho ten wash zažere a nepůjde setřít. Pod wash je nutný lesklý lak. Proč by to nemělo jít přestříkat?
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod gongo » 04 led 2011, 21:34

protože MIG wash je mastný., je to enamel čili mix olejovky a syntetického ředidla. Když na to fouknu Vallejo tak se zabaluje do kuliček a nedrží. Mám obavy jestli to nebudou dělat i Lifecolori. Vysvětlím leskly lak, wash MIG, postshading Lifecolor přes linky
Obrázek
gongo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rebas » 24 led 2011, 19:09

V minulém týdnu nám italové potvrdili dodání jejich tří novinek - dvou setů pro US NAVY a jednoho setu pro finskou bojovku

http://www.airbrush-fengda.cz/store/set ... 24_58.html

http://www.airbrush-fengda.cz/store/set ... 25_58.html

http://www.airbrush-fengda.cz/store/set ... 08_58.html
www.airbrush-fengda.cz/store/
rebas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod gongo » 25 led 2011, 08:44

Ty Finové mně moc potěšili, ještě kdyby to tak byli letadla tak to bych radši, jelikož stavím letadla. Ale možná si odskočím a postavím nějakého finského Stuga :D
Obrázek
gongo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Kohoutek » 26 led 2011, 20:12

Zdar. Chtěl bych přidat mou zkušenost s barvami LC. Naředil jsem si nějaký odstíny do bralenek(asi někdy v listopadu) včetně zpomalovače. Mezi svátkama sem stříkal Panthera a všechno v poho. Teď sem stříkal brummbara tou stejnou žlutou a prskalo,ucpávalo se to jak prase. Ovšem na kvalitě nástřiku to není kupodivu poznat. Tak sem nachystal novou barvu jen tak v pistoli a ten rozdíl je fakt poznat. Stříká to snad samo. Tak...jenom takovej poznatek,no.
Jiří Kohoutek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 26 led 2011, 20:22

kohout píše:Zdar. Chtěl bych přidat mou zkušenost s barvami LC. Naředil jsem si nějaký odstíny do bralenek(asi někdy v listopadu) včetně zpomalovače. Mezi svátkama sem stříkal Panthera a všechno v poho. Teď sem stříkal brummbara tou stejnou žlutou a prskalo,ucpávalo se to jak prase. Ovšem na kvalitě nástřiku to není kupodivu poznat. Tak sem nachystal novou barvu jen tak v pistoli a ten rozdíl je fakt poznat. Stříká to snad samo. Tak...jenom takovej poznatek,no.

Výrobce nedoporučuje skladovat tenhle typ barev v naředěným stavu - důvod je přesně ten, co jsi sám zjistil. Stejný je to u barev Pactra, taky taky výrobce výslovně píše, aby se naředilo jen tolik barvy, co se aktuálně zpracuje.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Kohoutek » 26 led 2011, 21:38

Jen se mě to potvrdilo, návod výrobce jsem nečetl. Tak nedělejte tu stejnou chybu, já toho musím půlku vylit. (Molak forever :D )
Jiří Kohoutek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod gongo » 31 led 2011, 09:54

Taky je mám nějakou dobu a chtěl bych se podělit o poznatky se kterými jsem se setkal:

1. Barva po odšroubovaní víčka je na okraji skleničky přischlá a je třeba dávat velký pozor aby nespadla do barva a následně se nedostala do pistole. Mně se to podařilo a řádně jsem ucpal pistoli. Situaci stěžuje to že barva hodně pění a dělá velké bubliny, takže to můžete snadno přehlédnout jako se to stalo mně. Barva zřejmě obsahuje nějaký silný prostředek na snižování povrchového napětí.

2. Nejprve jsem Thickener smíchal s ředidlem ve stříkačce jak je doporučeno (95/5), ale s ředidla se rázem stala huspenina. Tak jsem tento postup zavrhl a dávám Thickener až naposled rovnou do pistole.

3. Nesnažte se pistoli po práci čistit ředidlem, udělá Vám to žmolky nebo slupky barvy, které dokonale ucpu pistoli.

4. Cleaner jako jediný nebude asi tak nezávadní jako ostatní chemie Lifecolor, dokonce vynechali reklamní nápis NON-TOXIC. Mně osobně to páchne po octu smíchaného s aceton, ale hodně naředěné. Mně jelikož jsem zvyklý na Agama čistič, připadá jeho síla jako velice mírná. Musím hodně mydlit štětcem abych barvu odstranil.
Obrázek
gongo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Kohoutek » 31 led 2011, 14:26

Já jsem origo čistič sehnal až jako poslední, do té doby sem pistoli čistil vodou a cleanerem Tamiya. Pak jsem použil ten čistič LC a nestačil jsem se divit co z toho teklo za asfalt. Zpomalovač dávám do barvy tak nějak od oka, a taky až nakonec.
Jiří Kohoutek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Loks » 15 dub 2011, 10:25

Po asi osmi letech jsem se vrátil k modelářství a přemýšlel co se mnou. "Za mlada" jsem pouze štětečkoval, pistole byla pro mě vyšší a i finančně nedostupný zboží a kvalita mých modelů postrádala cokoliv tzv. navíc. Nyní jsem štětce odložil a koupil si jednoduchou jednočinnou pistoli a barvy Lifecolour na které jsem narazil díky skvělému webu Jakuba Vilingra. Mám za sebou pár různých testovacích nástřiků a nutno říct že jsem nadšen. Smrad skoro nula (to je pro mě hodně důležitý aspekt), práce příjemná a povrch parádní. Ještě se s pistolí sice učím a plánuji že investuji do nějaké pořádné, ale s výsledky zatím max. spokojenost. Možná je to i tím že se snažím dodržovat přesné doporučené postupy, ředění, použití primeru atd. Mám ale k těmto barvám jeden dotaz. Koupil jsem si přípravky LIFECOLOR TSC02 TENSOCROM a nevím jak na ně. Když to řeknu zjednodušeně, stačí tyto přípravky hodně naředit a jemně nalévat štětečkem do spár, nebo je mám stříkat pistolí a doufat že se sami rozlijí do rytí? Ještě dodám, že v patinovaní a podobných zkrášlovacích metodách modelů jsem naprosté béčko a začátečník, proto na mě prosím jako na blbce, pěkně po lopatě :)
"Buď zvýšíte příkon nebo ztratíte výkon"
Loks

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 15 dub 2011, 10:46

Neee, Tensocrom jsou patinovací přípravky, ty se neředí. Mám o tom článek na svým webu ;-)

http://www.modelplac.cz/htm/tipy/tensocrom.htm

Jsem rád, že byl článek na Lifecolorky k něčemu. Jenom před patinováním doporučuju velmi pečlivě uzavřít povrch odolným lesklým akrylovým lakem (ten od Life ale je gumovej, tak ten ne). Povedlo se mi totiž narušit nezalakovanej povrch když jsem se snažil rozbrousit nějakou mrdu, co jsem provedl na povrchu. Tak jenom si na tohle dejte pozor, jinak se s tím dají udělat moc pěkný a hlavně hladký povrchy.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 15 dub 2011, 10:47

Tohle je dělaný lifecolorkama:

http://www.modelplac.cz/htm/148/fw190a2gawa.htm

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Loks » 15 dub 2011, 11:12

Jj, článek byl určitě k něčemu, navíc tomu pomohl ještě ten workshop z Brna. Ono celkově jsou videa postupů nejen pro začátečníky dost klíčové, člověk hned vidí jak se to chová v reálu.

Jinak díky za odkaz, vůbec jsem si ho nevšiml i když tvůj web pročítám už pár dní. Nalakuji, zkusím, uvidíme jak mi to půjde. Tvoje stodevadesátka vypadá Lifecolourkama skvěle, na tento level barvení se musím pokusit dostat. Jsem ale teprve na začátku cesty.
"Buď zvýšíte příkon nebo ztratíte výkon"
Loks

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 15 dub 2011, 11:34

Já bych se toho nebál, je to všechno o rutině a taky tomu, jak si připravíš barvu, podklad a seřídíš pistoli a tlak. Nebál bych se toho :)
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 271 • Stránka 8 z 19 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 19

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna