Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Obtiskové vodičky

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 386 • Stránka 8 z 26 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 26
  • Odpovědět s citací

Re: Obtiskové vodičky

Příspěvekod Nazgul13 » 05 čer 2010, 21:59

Akosi rýchlo si skončil, čo nepretrepala :grin: ?
Ján ORESKÝ
Nazgul13

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bouvier » 04 črc 2010, 10:05

takže ako tu tak čítam potriem najprv model Mr.Mark Setter (modrý) dám naň obtisk a potriem obtisk Mr.Mark Softer (zelený)???? :x
bouvier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod venco » 05 črc 2010, 07:21

bouvier píše:takže ako tu tak čítam potriem najprv model Mr.Mark Setter (modrý) dám naň obtisk a potriem obtisk Mr.Mark Softer (zelený)???? :x

presne tak a potom vytlačiť prebytočnú vodičku s pod obtisku a až potom na vrch softer
venco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bouvier » 05 črc 2010, 08:51

dík [-o<
bouvier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod magellan » 05 črc 2010, 12:04

Tak ja osobne si vystačím len s Mr. Mark Setterom, ktorý používam pod i nad dekály. Mr. Softer je agresívnejší a pri niektorých dekáloch hrozí pri jeho použití poškodenie nielen dekálu, ale i náteru (farby). Na druhú stranu sú i dekály s ktorými nepohne nielen Setter, ale i Softer - vtedy u mňa nastupuje agamácky Hypersol, ale s tým už treba narábať naozaj opatrne a aplikovať ho viacmenej lokálne do rytia.
moja galéria
magellan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bouvier » 05 črc 2010, 13:31

čítal som že niektorý používajú iba Mr. Mark Setter ale na druhú stranu som tiež čítal myslím že to bolo na stránke Gunze.cz a tam píšu že sa to robiť nesmie lebo obtisk začne robiť všetko možné a nakoniec sa môže vyhodiť tak ja neviem som s toho dosť zmätený a asi bude najlepšie vyslúšať ako to funguje a uvidím...
bouvier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod magellan » 05 črc 2010, 17:11

S Mark Setterom určite dekály nezničíš, samozrejme obidva prípravky treba používať s rozumom, určite netreba dekály vyslovene zaplavovať. Ako hovorím Softer je agresívnejší ako Setter, takže Tvoje obavy sú zbytočné - ja to tak robím vždy a Softer, alebo agamácky Hypersol u mňa nastupuje až keď nepomáha Setter. Neviem čo máš na mysli : "obtisk začne robiť všetko možné" - ak sa dekál po použití prípravku spočiatku všakovako krčí a šúverí, tak je to OK, postupne sa vypne a priľne k povrchu. Počas pôsobenia prípravku sa však dekálu už nedotýkaj!
moja galéria
magellan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bouvier » 05 črc 2010, 18:30

Ako som napísal neviem kde som tu už čítal 8-[ ale pod pojmom obtisk začne robiť všetko možné som myslel že sa jakosi začne skrúcať ale ty si teraz napísal že je to bežné. Iste nebudem sa ho už dotýkať až pokial dokonale nezaschne ale ked tam budú bubliny a budem tam mať už nanesený Setter čo s tým?? vraj sa to dá prepichnúť ihlou..neviem pripadá mi to zvláštne nepoškodí sa obtisk?
bouvier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bubak » 05 črc 2010, 20:04

Setter dekál len zmäkčí a Softer ho vypne. Setter dávam kľudne na viac krát (3-4), samozrejme po prvom pretretí ho úplne uhladím a vyrovnám. Vždy zaplavím celý dekál (iba dekál, niekedy mi na tamkách ostane svetlý fľak ale ten ide vodou dole) a kvapka ktorá tam ostane po 10-15 sekundách tak ju odsajem. Tým sa dekál krásne zmäkčí a ide na rad vypínanie. Softer funguje na niektoré dekály a ak nefunguje, tak potom na rad prichádza Hypersol. Ten potriem raz - dvakrát, pričom ak ostane kvapka tak ju odsajem, ale opatrne iba kvapku lebo tam ide dolu už aj dekál aj farba...Tým sa dekál krásne vypne a splynie s povrchom. Samozrejme ak sa dekál nejako porkúti alebo pokrčí, v ŽIADNOM prípade sa ho nedotýkať! On sa po chvíli krásne vypne. Akékoľvek narušenie dekálu spôsobí že sa už nevráti do pôvodného stavu...
Ľubomír Ontkoc
Bubak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bouvier » 06 črc 2010, 08:36

Myslím že už mi je všetko jasné :) ďakujem za odpovede :)
bouvier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Nagumo » 19 črc 2010, 15:00

Stavěl jste tu někdo Fiat G.91R3 od Revella. Ty přiložené obtisky vůbec nedrží a ochlipují se od povrchu. Obtisky u Tornáda a Eurofightera téhož výrobce mi to nedělaly. Jediný rozdíl je v tom, že u Tornáda a Eurofightera jsem obtisky nanášel na lesklý HGW a u Fiatu na Sidolux. Nemůže být problém právě v tom. Co s tím?
http://www.ruslet.webnode.cz
Nagumo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aspon » 19 črc 2010, 15:10

To by mělo být jedno, na jaký je to lak, spíš bude chyba v konkrétním archu dekálů. Já jsem Revellácké dekle dával bez jediného problému i na tvrdě matný povrch, aniž by stříbřily nebo nedržely, za pomocí adhesolu od Agamy.
na stole: F-14A Tomcat (VF-21 Freelancers), Hasegawa 1/72
hotovo: KA-6D Tanker Intruder (Italeri 1/72). P-51 Mustang (Academy 1/72), Saab J-35J Draken (Revell 1/72), F-14A Tomcat (Academy 1/72) - VF-101 'Grim Reapers'
F-14 Tomcat Forever....

Vít Šarata
Aspon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Sýkora » 19 črc 2010, 15:14

Chlapi, kde zoženiem dekály na Fw-190 A-5 ??? prezeral som google a plno dalších aj hore uvedených stránok a nikde nato neviem nájsť dekály. Najlepšie v nejakom Slovenskom alebo Českom obchode. Z ďalekého zahraničia nechcem veľmi objednávať. V stavebnici mám len dekály nemeckých krížov svastiku a to je všetko.. kamufláž čo je v stavebnici sa mi vôbec nepáči preto zháňam niečo iné.
Peter Sýkora

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Nagumo » 19 črc 2010, 15:22

Tak lakem to není, zkoušel jsem na ten Sidolux jeden ze zbylých dekálů od Tornáda a v poho. Na ty dekály i Fiatu jsem zkoušel Agama Adhezol i GSI Setter a vždy se to po chvilce odlíplo. Nemůže to být jejich stářím? Jejich rok výroby je 2000.
http://www.ruslet.webnode.cz
Nagumo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 19 črc 2010, 16:21

Tak si nařeď Herkules vodou a v něm obtisk vykoupej a po zaschnutí ho přefoukni bezbarvým lakem :D .
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 386 • Stránka 8 z 26 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 26

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna