Montážní linka a lakovna: Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499 Hotovo: Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Zdravím pánové, chtěl bych se zeptat, jestli náhodou někdo nemá zkušenost s přípravkem Modellwasser od firmy BUSCH. Já si to tuhle přivezl, momentálně to zkouším a příliš se mi nedaří - při vysychání to dost sesedá.
V poslední době se snažím vyhýbat drahým modelářsdkým materiálům. Pro vytváření vodních toků a ploch se mi již několikrát osvědčila dvousložková pryskyřice EPOXY 1200. Více k tématu najdete zde http://mnitka.webnode.cz/diorama/potok-lavka-propustek/
No - napoprvy mi to krapet uteklo, protoze mne prekvapilo, ze je to dost husty. Tenhle pokus jsem pak z vyrabene podlozky sundal, protoze krome toho, ze se to stahlo, tak uvnitr zustalo bile nevytvrzene jadro (material se stava cirym pri vysychani). Ted to zkousim znova prave ve vice slabsich vrstvach a ciry uz je to hezky, ale stahuje se to porad. Ono je taky blby, ze navod k pouziti je skoupej na slovo a o tom, v jaky vrstve to nanaset, pripadne jestli a jak to redit, se nedoctes nic...
Jinak obe holky se maj v ramci moznosti dobre. Malou - jak to u novorozencu byva - trapi prdiky a velkou pak tak trochu vycerpava krikem no...
Bezva, tak obě moc pozdravuj. Jinak co se týká vody, doporučoval bych jen tenkou vrstvu a hloubku vytvořit tmavším odstínem barvy. Ideálně filtrem a postupně tmavit. Výsledný efekt bývá takový, že máš pocit hloubky až pod podložku.
Prosím tě, pročítám si MF s tématem, jak se dělá voda. Z toho, co se tam píše je někdo, kdo vodu nikdy nedělal a kdo che, aby mu to napoprvé sedlo jako zadek na hrnec, prostě nutně blbej. Na svém čtyři roky rozdělaném diu Pz. 35 (t) mám dva krátery, mezi kterýma český tank jako návnada pro KV-2 projíždí. Bylo to v mokřadech u Rassjenné v Litvě. Podklad byly bažiny, proto na dna obou kráterů musím dát vodu. Zabahněnou. Mohl by jsi mi poradit krok po kroku co a jak? Vodováhou si pohlídám hladinku obou nádrží ne stejném levelu, ale zbytek netuším jak na to, co použít. Ty jsi to udělal hezky, tak se na tebe obracím. Díky.
Standa
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě