Co je podle Vás na 0,15 špatně?
Recoil píše:Infinity '24 len trysky 0.25 a 0.45? ...
0.15 nič? (To sa im nedá vyrobiť, alebo čo? )
Atlis píše:Všetko.
jarda malý píše:Odpověď jak od pětiletého děcka. Já 0,15 mám a nemyslím si že by bylo všetko špatný. Nezkusíš to tvoje všetko trochu obšírněji rozepsat?
Martin Černý 'Černoch' píše:Jsem stejného názoru jako Marian. Ta 0,15 je taková mantra že když ji budu mít tak bude vše super...takhle malá tryska je dobrá na hodně jemné barvy, což z modelářských skoro žádný nejsou. Je to vhodný spíše a inkousty apod. pro airbrushery co stříkají např. obrazy, jak bych řekl "špinavou vodou". Osobně používám více jak 15 let klasiku mezi klasikama Iwatu HP-cplus s tryskou 0,3 mm a díky technickému řešení jehly lze v podstatě nastříkat bez větších obtíží to, co si někteří myslí že jde jen s 0,15 tryskou. Fígl není až tolik v průměru trysky, ale v tom jak je broušená špice jehly (jednoduchý kužel s malou či věrtší kuželovitostí, dvojitý kužel apod.) Důležitý je kolik barvy pustí při minimálním kroku. Pak při vhodně tvarovanému difuzoru lze stříkat i s např. 0,3 tryskou tenký čáry a fleky bez větších problémů.
Recoil píše:Recoil píše:Infinity '24 len trysky 0.25 a 0.45? ...
Vrátim sa k pôvodnej otázke, pretože sa nám tu vytvorilo návestie.. Ak máte/ budete mať niekto info..
Krejza píše:Recoil píše:Recoil píše:Infinity '24 len trysky 0.25 a 0.45? ...
Vrátim sa k pôvodnej otázke, pretože sa nám tu vytvorilo návestie.. Ak máte/ budete mať niekto info..
Ano, jen 25 a 44. Prý není potřeba jít cestou co nejmenších velikostí, jde o proudění vzduchu a barvy, detailů se dá dosáhnout i při větších průměrech. Píše to Martin a osobně mohu potvrdit, že rozdíl mezi 15 a 30 nepoznám, pokud je barva dobře připravena.
Druhým důvodem je výroba a s tím spojená robustnost trysky a následně její odolnost. Větší v tomto směru je lepší. Plus titan by fakt měl vydržet.
K tomu rychlejší průplach při úplném otevření se hodí při čištění.
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 návštevníků