Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Kompresory

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2672 • Stránka 175 z 179 • 1 ... 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179
  • Odpovědět s citací

Re: Kompresory

Příspěvekod Renda » 09 črc 2023, 20:43

Já měl ten spodní AS 186
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
„Zlu k vítězství stačí, když dobří lidé nedělají nic."
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nerd » 22 črc 2023, 21:22

Panove jdu si opet pro radu... Pred nejakou dobou sem tady resil prorezly vzdusnik na kompresoru Tagore... Panove v zamecnictvi me to zavarili a kompresor si vesele vzdusnil az do vcera... Zacal se prehrizvat - a to docela hodne. Vim ze tam je nejaka pojistka, ktera ho vypne a po nejake dobe zase frci, nicmene mam pocit, ze se se mnou asi brzo rolouci...
Chci se zeptat - je moznost vubec tuhle vec servisovat? V Brne sem nasel 2 firmy, ktere delaji servis + GO kompresuru (vcetne airbrush - Pema a BetaFinish), nicmene obe maji na webu napsano, ze se servisuji jen vyrobky zakoupene od nich... Ta moje cina je z Airbrushcentrum, ale tam zadna zminka o servisu neni...
Pocitam, ze dostanu nakopano v komentech ve smyslu - zahod to a kup neco poradneho - takze rovnou to prejdu a ptam se - co teda sehnat, aby to nezruinovalo rodinny rozpocet, bylo to tiche a +- rozmeru te Tagore?

Dik za rady a modelarani zdar...
sochani prastarych plastovych ingotu je nejlepsi zenove cviceni...
nerd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod maciakba » 02 srp 2023, 11:21

ahojte, tak nejako som sa znovu rozhodol vratit k modelom a co mi chyba je airbrush na 99% budem pouzivat vodove farby tak sa chcem spytat podla coho si vyberat airbrush co vam vadi pri tych co mate a co je super ze maju niektore ine....

zatial zvazujem nad FENGDA AS-186A

https://www.streetkolor.sk/airbrush-kom ... da-AS-186A
maciakba

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lojza4 » 02 srp 2023, 20:40

asi bych šel do nějaké nekapotované verze, ale fengda 186 je základ, není z nejtišších (nicméně je to subjektivní pocit - pro mě v pohodě, manželka brblá)

pokud neřešíš peníze tak olejový kompresor neuslyšíš vůbec, nicméně se pohybujeme v relacích přes 10 000,-
"Ne každý, kdo je dnes na straně Ukrajiny, je rovnou demokrat a sám hrdina jak oni...
Ale kdo je v té válce na straně Ruska, je normální bezectná k***a bez výjimky"
Jan Hřebejk
lojza4

• Odpovědět s citací

Příspěvekod stefino » 19 srp 2023, 14:31

Ahoj,
měl bych dotaz ohledně kompresoru Fengda (Orlik) AS189. Zdá se, že mám problém s regulací tlaku na výstupu. Když ventil zatáhnu, normálně natlakuji na 4 bary, kompresor vypne a nic se neděje. Jakmile chci na výstupu zregulovat tlak, povytáhnu regulátor nahoru (odjistím), otáčím doleva a teď nastává rozdíl mezi mým kompresorem a ostatními. U mě klesá tlak na manometru a je to doprovázeno syčením z oblasti regulátoru, čímž se logicky sepne kompresor. Ten se snaží dotlakovat, nicméně už nikdy nedotlakuje, protože vše uchází tím ventilem. U jiných kompresorů (na videích), vše funguje jak má - nic nesyčí, jen si dotyčný škrtí tlak na výstupu. Neměl někdo podobný problém?
PS: Ten červený kroužek pod regulací je dotažený, tím neotáčím. Problém nepřišel postupně, bylo to tak od nákupu. Už to bude pár let - kompresor jsem ale od té doby nepoužíval. Nyní však přišel čas a spolu s tím i čas řešit tento problém.

Díky, Mirek
WEB MS Models
Follow MS MODELS on FB
stefino

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ivanp » 19 srp 2023, 19:41

Mne to robil Orlik tiež, nakoniec pomohlo rozobrať, vyčistiť, premazať a znovu zložiť ten regulačný ventil a všetko od vtedy funguje ako má. Bolo to ale dávnejšie a tak presnejšie jednotlivé kroky už opísať neviem - len to že som najprv podozrieval z úniku vzduchu manometer ale výmena nepomohla tak som sa pustil do toho ventilu.
ivanp

• Odpovědět s citací

Příspěvekod stefino » 20 srp 2023, 07:30

Díky za tip :)
WEB MS Models
Follow MS MODELS on FB
stefino

• Odpovědět s citací

Příspěvekod maciakba » 23 srp 2023, 15:53

takze napokon beriem tento komresor z bazara snad bude v poriadku AS-186
maciakba

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Antha » 03 říj 2023, 07:40

Letos je to něco přes rok, co mám doma olejový kompresor HTC 25. Výrobce doporučuje měnit olej 1x ročně. Originál olej Sincom je dražší jak fakt slušná whisky =/. Ale protože mám svůj kompresor rád a chtěl bych, aby co nejdéle fungoval, nový olej jsem mu dopřál. Oddělal jsem víko kompresoru a hadičkou odsál starý olej. Překvapily mě dvě věci - že některé díly kompresoru byly pokryté (nejspíš) povrchovou korozí a že se s starým olejem šly do sběrné nádoby i jakési cucky.

Rezavé díly jsem jen přetřel hadrem namočený v oleji a rezavá vrstva se nechala snadno setřít. Jak se dovnitř dostaly ty cucky nevím - vypadalo to konzistenci a barvou jak sedlina z jablečného moštu. Vzduchový filtr používám, tak z venku to snad neni.

Nakonec jsem docela rád, že jsem to rozdělal a vyměnil. Při dolévani je potřeba dávat pozor na správnou hladinu oleje, snadno se tam dá víc, než by mělo. Průzor se zaplní znenadání velmi rychle.
Antha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 03 říj 2023, 12:19

Když to šlo setřít, tak to nebyla rez, ale spíš stejnej bordel, co se usadil i na dně. Těžko říct, co to bylo. Možná nějaký kovový otěr při záběhu, pokud byl nový? V tom případě je výměna určitě na místě, jinak je 1 rok snad až moc málo. Holt výrobce chce vydělávat i na oleji. Předepsaná viskozita je tak malá, že se olej blbě shání. Já ji našel u oleje do servořízení aut. Ale funguje to i na běžnější kompresorový olej, který je hustší. Asi bych ho (nebo nějaký hydraulický) použil na "výplach" od toho bordelu, a ten drahej až potom.
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod j_j1987 » 16 říj 2023, 12:41

Ahoj, co si myslíte o tomto kompresoru prosím ?
https://www.gigamat.cz/kompresor-bezole ... gJ6hPD_BwE

INFO :
https://www.xtline.com/cs/p/xtline-komp ... 6-l-xtline

Děkuji moc. JJ :)
j_j1987

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 16 říj 2023, 14:51

Mám starší verzi.
.
.
Doporučuju
#TeamFoltýn
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TomášR » 16 říj 2023, 16:18

70 decibelů? To už je celkem hukot! No asi na tichý provoz mám jiný názor. :)
TomášR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod j_j1987 » 16 říj 2023, 16:40

díky, je to hukot, ale zase to natlakuje na 6 litrů a pak je klid dlouho :D objednal jsem....jestli bude špatnej tak si mě nepřejte....
j_j1987

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 16 říj 2023, 16:46

Zaz tak hrozný to není, hlasitý je odfuk.
Ale já dělám jen ve dne, tak nikoho neruším.

Jinak dva mí kolegové z klubu je mají též.
#TeamFoltýn
Renda

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2672 • Stránka 175 z 179 • 1 ... 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna