Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Identifikace nádrží

How to
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Identifikace nádrží

Příspěvekod Petr Štejnar » 09 črc 2023, 14:22

Stavím Sherman M4A3E8 a potřeboval bych ponoct s identifikací otvorů k nádržím na kapaliny co jsou na trupu u vrchu. Jde mi o to že mám fotolepty s popiskama jako benzín, nafta, voda nebo olej. A nevím kam správně patří. Z návodu u stavebnice to nejde poznat. Z publikací které mám to také nejde poznat. Pokud by někdo věděl , dost by mi pomohl.
Obrázek
Petr Štejnar

• Odpovědět s citací

Re: Identifikace nádrží

Příspěvekod George K » 09 črc 2023, 19:00

Co jsem narychlo našel tak by to mělo být následovně: vlevo - uzávěr levé palivové nádrže (ten uzávěr v pancéřovém "U"), vlevo blíže oběžnému kruhu věže - hrdlo nádrže pro auxiliární generátor,
uprostřed - uzávěr hrdla pro chladící kapalinu, vpravo - uzávěr pravé palivové nádrže.
Toť vše co jsem narychlo našel, hledal jsem informace pro M4A3 s motorem Ford GAA V8 což je stejný motor i pro verzi E8. Pokud by to nebylo správně, určitě mě nějaký "shermanoholic" opraví :)
George K

• Odpovědět s citací

Re: Identifikace nádrží

Příspěvekod Petr Štejnar » 12 črc 2023, 19:33

George K píše:Co jsem narychlo našel tak by to mělo být následovně: vlevo - uzávěr levé palivové nádrže (ten uzávěr v pancéřovém "U"), vlevo blíže oběžnému kruhu věže - hrdlo nádrže pro auxiliární generátor,
uprostřed - uzávěr hrdla pro chladící kapalinu, vpravo - uzávěr pravé palivové nádrže.
Toť vše co jsem narychlo našel, hledal jsem informace pro M4A3 s motorem Ford GAA V8 což je stejný motor i pro verzi E8. Pokud by to nebylo správně, určitě mě nějaký "shermanoholic" opraví :)

Díky, aspoň něco. Také mám dva nakresy ale na jinou verzi. Bohužel stavím 1/16 a tam to asi bude vidět a chci to mít správně. V návodu si s tím čínan hlavu nelámal. Z jeho popisu to nedám. Stavbnice vcelku OK ale návod to je plný chyb. Daj k tomu pěkný fotolepty, dobře čitelný ale kam co dát to je vabank.
Petr Štejnar

Odeslat odpověď

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna