Najlepší spôsob ako si takým dlhým papekom poškriabať neopatrnosťou farbu. Na papieri fajn, ale na modeli? Tá najkratšia varianta ako náhrada klasických rohov ok, ale zvýšok je úplný nezmysel.
Atlis píše:A môžeš prezradiť, na čo si si kúpil Vallejo Model Air, Mr Color, Acrysion a AK3G + riedidlá, miesto toho aby si si kúpil jedny poriadne farby do pištole a jedny na štetec?![]()
MRP do pištole (netreba ani riediť), Vallejo Model Colory na štetec a problémy prestanú existovať.
Ahoj modeláři, už se vážně cítím nešťastný, takže Váš oslovím a poprosím o radu. Moje airbrush aktivity jsou vždy 5 minut stříkání a hodinu a půl čištění než vůbec přejdu na další barvu. Opravdu už nerozumím tomu, co dělám špatně. Mám Harder & Steenbeck Evolution 0,4mm. Barva posledně třeba USAF Olive Drab Vallejo Model Air 71.016. Tlak pistole 0,8bar. Přímo výrobce barvy píše, že Model Air jde použít přímo a nebo s Vallejo thinnerem. Ok, do kalíšku jsem kapl 3 kapky thinneru, pak cca 6 kapek barvy a promíchal. Asi dvě minuty to stříkalo ok, než se pistole ucpala a běhěm hodinového čištění jsem vytahoval odevšad lepkavou olivovou hmotu. A tak je to skoro vždy at už tam mám barvy Mr.hobby nebo AK Inteactive, vždycky to v průběhu stříkání zaschne a je konec.
Maidens píše:Chtěl bych zpětně poděkovat, protože mé trápení opravdu definitivně ukončily až barvy od MRP, které všem začátečníkům s podobným problémem doporučuju. Je to nádhera a konečně si ten airbrushing užívám.Atlis píše:A môžeš prezradiť, na čo si si kúpil Vallejo Model Air, Mr Color, Acrysion a AK3G + riedidlá, miesto toho aby si si kúpil jedny poriadne farby do pištole a jedny na štetec?![]()
MRP do pištole (netreba ani riediť), Vallejo Model Colory na štetec a problémy prestanú existovať.
Ahoj modeláři, už se vážně cítím nešťastný, takže Váš oslovím a poprosím o radu. Moje airbrush aktivity jsou vždy 5 minut stříkání a hodinu a půl čištění než vůbec přejdu na další barvu. Opravdu už nerozumím tomu, co dělám špatně. Mám Harder & Steenbeck Evolution 0,4mm. Barva posledně třeba USAF Olive Drab Vallejo Model Air 71.016. Tlak pistole 0,8bar. Přímo výrobce barvy píše, že Model Air jde použít přímo a nebo s Vallejo thinnerem. Ok, do kalíšku jsem kapl 3 kapky thinneru, pak cca 6 kapek barvy a promíchal. Asi dvě minuty to stříkalo ok, než se pistole ucpala a běhěm hodinového čištění jsem vytahoval odevšad lepkavou olivovou hmotu. A tak je to skoro vždy at už tam mám barvy Mr.hobby nebo AK Inteactive, vždycky to v průběhu stříkání zaschne a je konec.
Maidens píše:
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků