Ahoj už sa to tu bralo!tu máš link najdeš tam všetko čo potrebuješ pár postupov ,ako na to drevo inač je to pekná lod zošit modelára na stiahnutie http://uloz.to/778754/sesit_modelare_4.pdf
díky moc, ještě mám jeden dotaz, protože fotky asi nebudou a já stvím loď prvně, podle čeho se nejlépe řídit při stavbě? Každý model je jiný, a nějaké plány nebo nákresy nikde k nalezení. Ocením každou radu, díky.
To, že jsem paranoik, ještě neznamená že po mě nikdo nejde
o kupe Royal Loius som pred casom uvazoval aj ja (nakoniec som sa rozhodol pre Le Superbe 1/150). Celkom pekny model, dost detailny, najma ak berieme do uvahy jeho vek (1968). Ma vsak aj niekolko chybickiek, ako - prilis riedke plankovanie: medzery medzi doskami na palube a zrejme aj na trupe su prilis siroke, - rovnobezne bocnice diel, spravne maju byt vzadu blizsie k sebe ako vpredu, - zrejme nespravne proporcie staznov.
Este jedno varovanie: Je velmi pravdepodobne, ze lanovie (taketaz) je v navode znazornena zle. Teda hlavne pohyblive lanovie. V mnohych Hellerovych plachetniciach je lanovie zle. Ja mam od Helleru okrem Le Superbe (1977) a spanielsku galeonu (1970) a pohyblive lanovie tak, ako je znazornene v navodoch k nim, je holy nezmysel. Ako to vystizne zhrnul jeden znalec na cs.finescale.com, Heller v tych casoch zamestnaval velmi nadanych umelcov, ktori vsak zrejme nemali ani tusenie ako plachetnica funguje.
Plany k Royal Louis nemam, ale mohol by som posluzit planmi k 74delovej lodi, ak je zaujem.