Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Prosíííím vážne o rady?!

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Prosíííím vážne o rady?!

Příspěvekod veronika1804 » 14 úno 2017, 00:16

Ahojte po hodine lustrovania na tejto stranke v tychto pozdnych hodinach už nevládzem hladat.Mám problem že chcela by som priatelovi kupit na narodky model nejakej lode a pacia sa mu take ako napr. HMS victory revell.Kukala som aj na stranky ktore ste doporučili ale ja sa citim jak totalny debil :roll: NErozumiem tím mierkam co znamenaju?Preco su vecsie lacnejsie ako mensie? Poradte mi prosím ako totalnemu začiatočníkovi alebo ma nasmerujte niekam alebo k niekomu 8-[ Budem velmi VDACNA !
veronika1804

• Odpovědět s citací

Re: Prosíííím vážne o rady?!

Příspěvekod Hecis » 14 úno 2017, 06:35

veronika1804 píše:Ahojte po hodine lustrovania na tejto stranke v tychto pozdnych hodinach už nevládzem hladat.Mám problem že chcela by som priatelovi kupit na narodky model nejakej lode a pacia sa mu take ako napr. HMS victory revell.Kukala som aj na stranky ktore ste doporučili ale ja sa citim jak totalny debil :roll: NErozumiem tím mierkam co znamenaju?Preco su vecsie lacnejsie ako mensie? Poradte mi prosím ako totalnemu začiatočníkovi alebo ma nasmerujte niekam alebo k niekomu 8-[ Budem velmi VDACNA !

Ahoj. Sice nestavim lode,ale ohledne meritka. Jednoducha pomucka. 1:48 napriklad znamena,ze je model 48x zmenseny o proti realu. 1:24 znamena,ze je model pouze 24x zmenseny. Proto cim mensi meritko,tim to bude stat vice penez :-)
Sice nejsem tak dobry jako ty,ale věř,že se snažím stejně..
Hecis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod veronika1804 » 14 úno 2017, 09:54

Asi blbá otázka ale prečo by niekto chcel maly model? Vsak to sa musí tažko skladať !? :?:
veronika1804

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lahita Imrich » 14 úno 2017, 10:09

To je taký modelársky paradox,ale čím väčšie merítko, tým býva stavba náročnejšia. U takého modelu viniknú viaceré detaily, ktorè treba dôkladne spracovať.

Ale takto.
Má už priateľ postavené nejaké modely lodí?
Sú to plachetnice?
Ak áno, skús nenápadne zistiť,či nepreferuje niektorú mierku. Ak sa venuje modelom a má podobne "postihnutých" priateľov, môžu ti poradiť pri výbere. Len pozor, stavba plachetníc je náročná.
[url=20933939_10203643802013100_702260371489961673_o.jpg[/url]
Lahita Imrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hecis » 14 úno 2017, 11:41

veronika1804 píše:Asi blbá otázka ale prečo by niekto chcel maly model? Vsak to sa musí tažko skladať !? :?:

Tak si představ,že bude mít manžel(přítel)doma 100 lodí. 100 lodí a každá bude mít 50cm délky,nebo 100 lodí po 20ti cm. No,jako žena asi oceníš,že čím menší,tím lepší :P
Sice nejsem tak dobry jako ty,ale věř,že se snažím stejně..
Hecis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod veronika1804 » 14 úno 2017, 13:45

On má modely ale lietadiel asi 3 tusim ale hovoril mi ze by chcel lod .......ale obkukam to u neho možno dačo zistim ked tak bude mať lietadlo :D Ale tak zase mne sa pacia modely lodi ale velkych :D
Ja by som to tiež skusila len sa bojim že nebudem mať trpezlivosť ....hhh ale myslím že vysledok zato stoji :cool:
veronika1804

• Odpovědět s citací

Příspěvekod juhu » 14 úno 2017, 13:50

Najlepsie bude spytat sa priamo priatela co presne chce. Sanca ze naslepo kupis nie najvhodnejsi model je zvhladom na doteraz napisane vysoka. Mozno to nebude prekvapenie, ale vacsia radost pre neho zrejme ano.
"Smuggler"
"Kaydet"
"Appledram '44"
atď., atď. ...
juhu

• Odpovědět s citací

Příspěvekod veronika1804 » 14 úno 2017, 15:03

Joj nieee to musí byť prekvapenie :-D Ja pozistujem najviač čo sa dá ale nenápadne 8-)
veronika1804

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondras71 » 15 úno 2017, 10:48

Zdravím. Vyrozuměl jsem, že loď plastikovou. HMS Victory je hezká loď, ale pro začátečníka v plachetnicích tak náročná (hlavně plachtoví), že by ho mohla během stavby "přestat bavit" a odradit od lodí celkově. :?: Na fórech je takových stavitelů spousty.. :'-( Mysli na to, že je to stavba třeba i na několik let... =D> =D>
Radil bych Ti, najít nějakou menší a méně náročnou loď, například Bounty nebo Mayflower, až ho to chytne může jít na náročnější.
Udělej si představu tady, potom to můžeš koupit i u vás v SR. http://www.radekshipmodels.cz/cz/katalo ... slusenstvi
Držím palec k překvapení a příteli ke stavbě :cool:
Ondras.

,,To muselo dát práci! A přitom taková blbost.."
Postaveno: President viewtopic.php?f=177&t=90230
Rozestavěno: Roter Lowe viewtopic.php?f=177&t=114576
začátky: viewtopic.php?f=180&t=98135

Člen pořádajícího klubu: https://wchs-c-2023.klom-admiral.cz/cz
Ondras71

• Odpovědět s citací

Příspěvekod veronika1804 » 16 úno 2017, 13:36

Ondras71 píše:Zdravím. Vyrozuměl jsem, že loď plastikovou. HMS Victory je hezká loď, ale pro začátečníka v plachetnicích tak náročná (hlavně plachtoví), že by ho mohla během stavby "přestat bavit" a odradit od lodí celkově. :?: Na fórech je takových stavitelů spousty.. :'-( Mysli na to, že je to stavba třeba i na několik let... =D> =D>
Radil bych Ti, najít nějakou menší a méně náročnou loď, například Bounty nebo Mayflower, až ho to chytne může jít na náročnější.
Udělej si představu tady, potom to můžeš koupit i u vás v SR. http://www.radekshipmodels.cz/cz/katalo ... slusenstvi
Držím palec k překvapení a příteli ke stavbě :cool:

DAkujem krásne za odkaz už som tam aj písala aj mi odpovedali takže velká vdaka [-o< [-o<
veronika1804

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondras71 » 21 úno 2017, 11:20

veronika1804 píše: DAkujem krásne za odkaz už som tam aj písala aj mi odpovedali takže velká vdaka [-o< [-o<

Jsem rád, že odkaz pomohl. S Radkem Besedou je výborná spolupráce!! ;-I Jinak doufám, že si přítel založí vlákno se stavbou své loďky zde na modelforu... =D> =D> =D>
Ondras.

,,To muselo dát práci! A přitom taková blbost.."
Postaveno: President viewtopic.php?f=177&t=90230
Rozestavěno: Roter Lowe viewtopic.php?f=177&t=114576
začátky: viewtopic.php?f=180&t=98135

Člen pořádajícího klubu: https://wchs-c-2023.klom-admiral.cz/cz
Ondras71

Odeslat odpověď

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Diskuse