Mám malé dilema.Chtěl bych si postavit německou ponorku tip IX-B v měřítku 1:350.Mám na výběr od HobbyBossu,nebo Bronca.A teď babo raď.Od HobbyBossu jsem viděl fotky výlisků a celkem ušli.Jestli můžete,tak poraďte.
Tak jsem včera tohle moje malé dilema ukončil.Zatímco rodinka bloudila po nákupech v supermáketu,tak hlava rodiny zabloudila do hračkářství Dráčik.Našel jsem tam ponorku od Revellu tip VIID v měřítku 1:350 a bylo rozhodnuto.Tip C od stejné firmy jsem nedávno dostavěl.Byla to pohodová stavba,takže jsem ani dlouho neváhal nad koupí déčka.
Vypadá dobře. Mi jí náš prodejce zatajil. Včera na odchodu jsem si jí všiml. Vypadá to, že další penízky pofičí z peněženky do kasy obchodníků a výrobců tvarovaného plastu.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek "Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími "Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským, že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Od firmy AFV Club jsem ještě nestavěl žádnou ponorku,ale každý je jen chválí,takže budou asi dobří.To nýtování na Revellu se dá lehce obrousit,takže to není problém.Záleží jen na modeláři,jak se k tomu postaví.Pro mě je to změna.I když ty nýty jsou opravdu dost velké.
jedná se i o drobné díly, např zábradlí u Re hrozné v AFV jsou vždy i lepty
taky nevím proč se dělá D když jich bylo jen pár kusů .. pro nás čechoslováky by bylo zajímavé F to ale nejde postavit z D protože F vycházelo spíše z 41 ... ale nechme to spát příjemnou stavbu.
Tak ať to nemusíš hledat: 1. poškození ponorky U-106 type XB dne 27. 7. 1942, Wellington S/Ldr. J. Stránský 2. potopena U-578 typu VIIC, F/O J. Nývlt 3 podíl na potopení U-966 typu VIIC 10. 11. 1943 Liberator F/Sgt. O. Žanta 4 blokade runer Alsterufer 2729 BRT 27. 12 1943 P/O O. Doležal 5, podíl na potopení U-971 typu VIIC.24.6.1944 letoun F/O J. Vella (HMS Eskimo (1/700 Trumpeter) a HMS Haide) 6 . podíl na potopení U-1060 typu VIIF29. 10. 1944 dva Liberatory F/O J. Pavelky a S/Ldr. A. Šedivého, DFM 7. Poslední potopenou ponorkou byla U-3523 typu XXI, kterou v Baltském moři zničila posádka W/O J. Beneše.
Ono záleží na tom, jak každý znás bere stavbu ponorek vážně. Pro mě je to odpočinek od letadel.
Jinak ti chválím zde daný seznam. Ideální nápad na postavení ponorek, které zničili naši letci nebo se na zničení podíleli. Je známo jejich zbarvení a umístění kam. polí??
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek "Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími "Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským, že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl