Dnes mi přišel tenhle starší model a po otevření krabice a letmém prohlédnutí návodu ŠOK.Vyobrazení kamufláže skoro žádné.Tak jsem chtěl poprosit kolegy ponorkáře o nějaké barevné schemata k tomuto typu.Na netu skoro vůbec nic.Horní paluba,můstek a detaily jsou mi jasný,ale jde mi především o rozdělení horní a spodní poloviny trupu.Díky za pomoc
model je sice starý ale dá se postavit docela pěkný model pošlu pár odkazů na doplňkové díly ve světě je toho celkem dost.
ale dotaz byl na kamo
U třídy Gato je to celkem jednoduché začátek války asi tak do r. 1943 celé černé (mesure 9) od roku 43/44 tříbarevné kdy existují dvě varinty světle šedá a tmavě šeda (paluba černá, boky až za věž světle šedé pak tmavě, či spíše tmavší šedá konec černý) Převisy platforem pro kanóny jsou zespodu bílé trochu tohle camo připomíná US letadl z tohoto období Balaa byla skoro jen jen vtříbarevná
Jinak důležité jsou ¨počet a uspořádání děr - paluba - úprava věže - výzbroj
Zbyňku,tohleto je od tebe super ,ale jak píšeš o tříbarevné kamo po roce -43,tak by mě spíš zajímalo rozdělení kamuflážních polí.Víš co tím myslím.(schema lomení).Ta červená se nezdála už na první pohled.
škoda že ten text nemá u sebe tam jsem to rozebral
od přídě byly boky šedé (sv. nebo tm) až za věž, předpis neřešil vzdálenost, pak navazoval tm šedá a na konci palubní nástavby byla černá 32/3SS měl označení Light job 33/9SS měl darkjob v tom případě nebyla oblast sv šedé Kulatý trup černý stejně jako oblast pod hladinou
Paluba černá i na nástavbách přechod černé z paluby na boky mohl být ostrý, nebo rozplizlý s vlnkou nebo rovný.. to opravdu závisí lodi a na podkladu fotek
Ještě se zmíním o Measure 10 kdy byla ponorka celá šedá... v této camo gata nikdy nebyla, někdy se to od sebe odlišuje... bylo to camo pro operace subarktické oblati v oblasti aleut a dostala malá část ponorek druhořadých ponorek