Zdravím
Tenhle týden mi "dopředu k narozkám" připlul v obrovské krabici model Yamata od Tamiye ("premium edition"). Mám ještě rozdělané Kongo od Fujimi, takže než se vrhnu na tohodle macka, mám trochu času na rozhodnutí, jaké doplňky k němu pořídím. S tím bych právě potřeboval poradit.
Původní plán byl koupit set od Pontosu a doplnit ho dřevěnou palubou buď taky od Pontos nebo Artwox. K tomu by bylo potřeba ještě zábradlí, to jsem vybral od Eduarda (na Tamiya verzi, kde se lepi každá část zábradlí zvlášť a protahuje se drátkem se mi zdá nad moje modelářské schopnosti). Tahle kombinace by snad měla být dostatečná (Pontos set obsahuje resinove AA zbraně od veterana, které mám i u Konga a jsou podle mého skromného názoru hodně povedené).
Narazil jsem na netu ale i na recenzi velkého setu na Yamato od Lion Roar a na Plastic-Hobby se nabízi i podobně rozsáhlý set od Flyhawk.
Moje otázka by byla, jestli mi někdo může poradit, jak se sety Lion Roar a Flyhawk dají srovnávat se setem od Pontosu. Finančně vyjdou oba o dost dráž, otázka je, co by se k nim ještě muselo doplňovat....
Generelně by mě zajímalo, jak se rozhodnout mezi Pontos/Lion Roar a Flyhawk (resp. v některých případech Eduard) u PE setů - co se týče kvality apod.
Za každý tip a feedback budu moc rád.
s pozdravem z Rakouska
Jirka